zrobić nie można, więc posiłkowałam się moim kulinarnym eksperymentem - konfiturą z aronii, jabłek i pigwowców . Składniki (na ok. 20 klopsików): 400 g mięsa mielonego (masa po zmieleniu); dałam z indyka, bo robiłam dla dzieci, ale może być wieprzowe łyżka koperku sól pieprz pół łyżeczki kminku mielonego łyżka konfitury z owoców jagodowych (z brusznicy, żurawin; użyłam swojej konfitury z aronii
Weekendy w domu i ogrodzieRobi się je bardzo szybko i prosto:) Czas wykonania: 10 min (+ 40 min oczekiwania) Ilość porcji: 4 Składniki: 250 g mięsa drobiowego (użyłam fileta z indyka; może być mięso z rosołu) 500 ml bulionu 80 g suszonych pomidorów 50 g serka mascarpone 80 g przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów szczypta soli
KuchniaWeDwoje.plnajlepsza jest ta o średnicy nie przekraczającej 10 cm. To niezwykle ekologiczne warzywko, bo nie chłonie metali ciężkich, dtatego tym bardziej warta polecenia. Pierwsze okazy wypełniłam mielonym mięsem z indyka i ryżem z dodatkiem warzyw. Cukinię podałam z czosnkowym dipem jogurtowym! Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad lub super kolacja! Składniki: 3-4 okrągłe cukinie 300 g mielonego mięsa z indyczego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś na obiad zapraszam na zupę kalafiorową z indykiem. Smacznego :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldDziś na obiad zapraszam na zupę kalafiorową z indykiem. Smacznego :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldjest w przypadku mojej dzisiejszej propozycji, wcale nie trzeba wielu przypraw, długiego marynowania, aby mięso było smaczne, aromatyczne, a nasze kubki szalały z rozkoszy. kilka golonek indyka kg kiszonej kapusty 2 liście laurowe łyżeczka kulek pieprzu 4 kulki jałowca 3 kulki ziela angielskiego łyżeczka pieprzy ziołowego łyżka słodkie papryki łyżka majeranku 2 łyżki oleju 2 łyżki suszonej żurawiny
Dieta moja pasjanaleśników godzina naleśniki: 300 ml mleka 100 g mąki razowej orkiszowej 2 jajka sól łyżka roztopionego masła 50 ml wody mineralnej nadzienie: 10 szparagów 5 plasterków szynki z indyka 10 plasterków mozzarelli 400 g świeżego szpinaku świeża bazylia pomidorki truskawkowe Pomieszać dokładnie składniki na naleśniki, usmażyć placki. Szparagi umyć, smażyć około 3 minuty na patelni grillowej Szpinak umyć, blanszować
Ania i Marcin gotujążelany zapas czeka w zamrażarce na odpowiednią porę. Dawno nie było u nas zupy, także zajadaliśmy się ze smakiem zielonym rosołem! Polecam! Pycha! Składniki: 1,5 l rosołu z indyka 2-3 pęczki koperku 1 pęczek zielonych szparagów 2 jajka 4 łyżki mąki orkiszowej sól, pieprz Wykonanie: przygotować rosół na indyczych kościach z dodatkiem włoszczyzny, listka laurowego i kilku kulek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba? Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków Składniki: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki) 1 cebula czerwona 2 łyżeczki curry Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę (około 15 kawałków), przełożyć do garnka i zalać syropem z brzoskwiń
KuchniaWeDwoje.plokazję. Jest szybkie do przygotowania i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. A wszystko zrobisz w jednym garnku! Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g fileta z indyka 200 g ryżu 500 g brokułów 750 ml bulionu drobiowego (3 szklanki) 1 cebula 1 pomidor lub 6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz 2 łyżeczki curry ½ łyżeczki kurkumy 3 łyżki oliwy
KuchniaWeDwoje.plSKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron, owinąć je w folię kuchenną i włożyć do lodówki
Kuchenne zapiski EdytySKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron, owinąć je w folię kuchenną i włożyć do lodówki
Kuchenne zapiski Edytypapryka z ziołami. Jak poprzednia idealna i do mięsa i do warzyw. Szaszłyki były bardzo aromatyczne i smaczne. Polecam i udanego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 300 g filetu z indyka marynata słodka papryka z ziołami 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 większa czerwona cebula oliwki zielone 1. Mięso pokroiłam w kosteczkę i jakieś 2 godziny wcześniej zamarynowałam w marynacie. Odstawiłam
kruche babeczkikulki drobiowe z sosem sojowym i sezamem. Polecam Wam taką przekąskę do piwa. Porcja ok 20 kulek Składniki: kulki 500 g mięsa mielonego drobiowego (użyłam z indyka) 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę pęczek szczypiorku posiekany 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 0,5 szklanki bułki tartej świeżo mielony
Niezły Młyneka.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1/2 kg mielonego mięsa z indyka -1 jajko -łyżka majeranku -1/2 papryki czerwonej -1/2 papryki żółtej -opakowanie mrożonych liści szpinaku -2 spore cebule -4 ząbki czosnku -4-5 ziela angielskiego -4 liście laurowe
Kulinarne przemyslenia