sosem lub surówką Czas wykonania: 30 min (+ 1 godzina oczekiwania) Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej (100 g) 250 g fileta z kurczaka lub indyka 50 g świeżego szpinaku (można dodać 80 g mrożonego) 3 jajka 4 łyżki mąki krupczatki (może być pszenna) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka masła olej
KuchniaWeDwoje.plcałości można delektować się pysznym obiadem. Składniki: Ziemniaki – 1 kg ziemniaków – 2 łyżki masła – 2 łyżki śmietany Mięso mielone – 500 g mięsa mielonego z indyka – 1 cebula – 2 łyżki ketchupu – sól, pieprz do smaku – 2 łyżki oleju – 1 opakowania mrożonki warzywnej kalafior/brokuł/marchew/fasolka – 100 g sera żółtego
To co kochamkurkowy przygotowujemy na bazie śmietany, oddzielnie na patelni i dopiero łączymy na talerzu. Danie wyjątkowe, a niepowtarzalnego smaku nadają mu aromatyczne kurki. Składniki: Pulpeciki: 500 g mielonego mięsa z indyka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 szklanka bulionu pieprz, sól Sos kurkowy: 300 g kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżka masła klarowanego 200 ml śmietany 30% pęczek
Kuchnia MagdaLenyponownie zostaje⛱ Przyznam, że nawet mi się gotować nie chce przez tą aurę!🙊 I takim sposobem na lenia zrobiłam odmianę spaghetti 🍝 Składniki na 2 porcje: farsz: -200 g indyka zmielonego -1 puszka pomidorów krojonych -60 g cebuli -2 plastry sera żółtego -łyżka oleju naleśniki: -100 g mąki gryczanej -woda -łyżka oleju Przygotowanie: 1. Mięso mielimy (chyba że kupujecie gotowe
Zdrowie i pysznie na talerzuszybkie danie? Smakuje super, więc myślę, że chętnie skorzystacie z przepisu. Czas wykonania: 20 minut Ilość porcji: 15 – 18 placuszków Składniki: 450 g fileta z indyka 200 g pieczarek 1 papryka (200 g) 3 jajka 4 – 5 łyżek mąki 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Mięso, paprykę i pieczarki pokroić
KuchniaWeDwoje.plzrobić nie można, więc posiłkowałam się moim kulinarnym eksperymentem - konfiturą z aronii, jabłek i pigwowców . Składniki (na ok. 20 klopsików): 400 g mięsa mielonego (masa po zmieleniu); dałam z indyka, bo robiłam dla dzieci, ale może być wieprzowe łyżka koperku sól pieprz pół łyżeczki kminku mielonego łyżka konfitury z owoców jagodowych (z brusznicy, żurawin; użyłam swojej konfitury z aronii
Weekendy w domu i ogrodzieRobi się je bardzo szybko i prosto:) Czas wykonania: 10 min (+ 40 min oczekiwania) Ilość porcji: 4 Składniki: 250 g mięsa drobiowego (użyłam fileta z indyka; może być mięso z rosołu) 500 ml bulionu 80 g suszonych pomidorów 50 g serka mascarpone 80 g przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów szczypta soli
KuchniaWeDwoje.plnajlepsza jest ta o średnicy nie przekraczającej 10 cm. To niezwykle ekologiczne warzywko, bo nie chłonie metali ciężkich, dtatego tym bardziej warta polecenia. Pierwsze okazy wypełniłam mielonym mięsem z indyka i ryżem z dodatkiem warzyw. Cukinię podałam z czosnkowym dipem jogurtowym! Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad lub super kolacja! Składniki: 3-4 okrągłe cukinie 300 g mielonego mięsa z indyczego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś na obiad zapraszam na zupę kalafiorową z indykiem. Smacznego :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldDziś na obiad zapraszam na zupę kalafiorową z indykiem. Smacznego :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldjest w przypadku mojej dzisiejszej propozycji, wcale nie trzeba wielu przypraw, długiego marynowania, aby mięso było smaczne, aromatyczne, a nasze kubki szalały z rozkoszy. kilka golonek indyka kg kiszonej kapusty 2 liście laurowe łyżeczka kulek pieprzu 4 kulki jałowca 3 kulki ziela angielskiego łyżeczka pieprzy ziołowego łyżka słodkie papryki łyżka majeranku 2 łyżki oleju 2 łyżki suszonej żurawiny
Dieta moja pasjanaleśników godzina naleśniki: 300 ml mleka 100 g mąki razowej orkiszowej 2 jajka sól łyżka roztopionego masła 50 ml wody mineralnej nadzienie: 10 szparagów 5 plasterków szynki z indyka 10 plasterków mozzarelli 400 g świeżego szpinaku świeża bazylia pomidorki truskawkowe Pomieszać dokładnie składniki na naleśniki, usmażyć placki. Szparagi umyć, smażyć około 3 minuty na patelni grillowej Szpinak umyć, blanszować
Ania i Marcin gotujążelany zapas czeka w zamrażarce na odpowiednią porę. Dawno nie było u nas zupy, także zajadaliśmy się ze smakiem zielonym rosołem! Polecam! Pycha! Składniki: 1,5 l rosołu z indyka 2-3 pęczki koperku 1 pęczek zielonych szparagów 2 jajka 4 łyżki mąki orkiszowej sól, pieprz Wykonanie: przygotować rosół na indyczych kościach z dodatkiem włoszczyzny, listka laurowego i kilku kulek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba? Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków Składniki: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki) 1 cebula czerwona 2 łyżeczki curry Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę (około 15 kawałków), przełożyć do garnka i zalać syropem z brzoskwiń
KuchniaWeDwoje.plokazję. Jest szybkie do przygotowania i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. A wszystko zrobisz w jednym garnku! Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g fileta z indyka 200 g ryżu 500 g brokułów 750 ml bulionu drobiowego (3 szklanki) 1 cebula 1 pomidor lub 6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz 2 łyżeczki curry ½ łyżeczki kurkumy 3 łyżki oliwy
KuchniaWeDwoje.pl