indyk - 7293 przepisów (strona:212/487)

Filet indyczy pieczony w musztardzie francuskiej 244

SKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron, owinąć je w folię kuchenną i włożyć do lodówki

Kuchenne zapiski Edyty
Filet indyczy pieczony w musztardzie francuskiej 244

SKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron, owinąć je w folię kuchenną i włożyć do lodówki

Kuchenne zapiski Edyty
Szaszłyki z marynatą słodka papryka z ziołami 167

papryka z ziołami. Jak poprzednia idealna i do mięsa i do warzyw. Szaszłyki były bardzo aromatyczne i smaczne. Polecam i udanego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 300 g filetu z indyka marynata słodka papryka z ziołami 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 większa czerwona cebula oliwki zielone 1. Mięso pokroiłam w kosteczkę i jakieś 2 godziny wcześniej zamarynowałam w marynacie. Odstawiłam

kruche babeczki
ROLADA Z INDYKA FASZEROWANA KAPUSTĄ 131

Pyszna rolada do obiadu na gorąco i na zimno do kanapek. SKŁADNIKI 750g mielonego mięsa z indyka 1łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyzeczki imbiru 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyzeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku 2 jajka SKŁADNIKI NA FARSZ 300 g kiszonej kapusty 250 g pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 grube plastry szynki lub boczku

harrisa
Kuleczki imprezowe 209

kulki drobiowe z sosem sojowym i sezamem.  Polecam Wam taką przekąskę do piwa.  Porcja ok 20 kulek Składniki:  kulki 500 g mięsa mielonego drobiowego (użyłam z indyka) 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę pęczek szczypiorku posiekany 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 0,5 szklanki bułki tartej świeżo mielony

Niezły Młynek
Pulpeciki inaczej 113

a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1/2 kg mielonego mięsa z indyka   -1 jajko -łyżka majeranku -1/2 papryki czerwonej -1/2 papryki żółtej -opakowanie mrożonych liści szpinaku -2 spore cebule -4 ząbki czosnku  -4-5 ziela angielskiego -4 liście laurowe

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z kurczakiem w curry z miodem (bez soli) 211

bardzo lubię takie połączenia i mam nadzieję, że Wam również będzie smakowało:) Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 400 g filetu z kurczaka lub indyka Mix sałat lub ½ sałaty lodowej 150 g ser mozzarella (w kulce) Marynata: 1 łyżeczka curry ½ łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka zioła prowansalskie szczypta świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki miodu

KuchniaWeDwoje.pl
Mięso mielone z dynią, papryką i kluseczkami 106

bardzo lubimy dynię dlatego polecamy Wam mięso mielone z dynią, papryką i kluseczkami z dodatkiem dyni :) Składniki na mięso mielone z dynią: – 250 g mięsa mielonego z indyka – 250 g obranej dyni – 1 zielona papryka – 2 łodygi selera naciowego – 2 pomidory

Kuchenne Wariacje
Łōdki prowansalske (Paszteciki) 132

smacznego 1 uroczystości 2 gości 3 ō- samogłoska w wymowie między o i u 4 wymyśliłem 5 wyglądają 6 pochwalić 7 naprawdę 8 będziecie 9 pomęczyć 10 leniwy 11 indyka 12 boczku wędzonego 13 pokrójcie 14 dorzućcie 15 mniejsze kawałki 16 raz 17 część 18 wrzućcie 19 górę 20 piekarnik 21 włóżcie 22 przypieką Artykuł Łōdki prowansalske (Paszteciki) pochodzi

Chop w kuchni
Żur wielkanocny dla dzieci 172

selera mała cebulka 1 i 1/2 litra wody 2-3 łyżki jogurtu naturalnego jajka przepiórcze lub żółtko z jaja kurzego pętko dobrej drobiowej kiełbasy obranej ze skórki (najlepiej z indyka) sól, pieprz do smaku Pierś z kurczaka dobrze myjemy. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy obrane i pokrojone warzywa korzeniowe i mięso. Cebulę opiekamy nad ogniem i dodajemy do zupy. Gotujemy

sierotka maRysia w kuchni
Ziołowe piersi z indyka z parowaru 161

a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -400 g mięsa z piersi indyka -mieszanka ziołowa: suszona cebula, czosnek, pokruszone ziele angielskie i liść laurowy, majeranek -kilka ziemniaków -łyżeczka kminu rzymskiego lub naszego kminku -mieszanka suszonych warzyw np. domowa jarzynka -czerwona cebula -oliwa -pół opakowania

Kulinarne przemyslenia
Kotleciki indycze z kasztanami wodnymi 121

kasztany wodne. Nie bardzo wiem jak określić ten produkt bo jego smak tak średnio przypadł mi do gustu, ale jeśli dodamy go do dania takiego jak np kotleciki z indyka to będzie to idealne połączenie, bo wzbogaci go o fajny element chrupkości. Myślę że warto go wykorzystywać w kuchni, ja jeszcze z nim poeksperymentuje, szczególnie w ramach kuchni azjatyckiej. Przepis

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Burgery z indyka nowocześnie i tradycyjnie 195

Lubię eksperymentować ze smakami. Zawsze powtarzam, że najwyżej będzie niesmaczne. Jednak częściej eksperymenty kulinarne zaskakują pozytywnie i zapisują się w rozdziale do powtórzenia. Tym razem padło na burgery z indyka. Niby nic nadzwyczajnego, ale liczą się dodatki ;) 350 g mięsa mielonego z kurczaka  1 ząbek czosnku 1 marchewka  1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka papryki słodkiej

Emskie Smaki
Cukinia faszerowana mięsem i pieczarkami z kaszą 179

kaszą - mięso w wersji wege można pominąć :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja (2 połówki) - 215 kcal!) 4 cukinie - każda około 250-300 g 200 g mięsa mielonego z indyka 100 g kaszy jęczmiennej 200 g pieczarek 1 mała cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego  1/2 pęczka natki pietruszki sol, pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie

Moje Kuchenne Rewelacje
CANNELLONI PO MEKSYKAŃSKU 143

papryki czerwonej, kukurydzy oraz fasolki czerwonej, a do tego sos pomidorowy. Zniknęło z talerzy w mgnieniu oka 😋 Składniki : 1 op. makaronu cannelloni 500 g mięsa mielonego ( u mnie - z indyka) 2 cebule do farszu + 1 cebula do sosu 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 2 puszki pomidorów krojonych 2 jajka oliwa do smażenia sól, pieprz

Kuchnia MagdaLeny