a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -400 g mięsa z piersi indyka -mieszanka ziołowa: suszona cebula, czosnek, pokruszone ziele angielskie i liść laurowy, majeranek -kilka ziemniaków -łyżeczka kminu rzymskiego lub naszego kminku -mieszanka suszonych warzyw np. domowa jarzynka -czerwona cebula -oliwa -pół opakowania
Kulinarne przemysleniakasztany wodne. Nie bardzo wiem jak określić ten produkt bo jego smak tak średnio przypadł mi do gustu, ale jeśli dodamy go do dania takiego jak np kotleciki z indyka to będzie to idealne połączenie, bo wzbogaci go o fajny element chrupkości. Myślę że warto go wykorzystywać w kuchni, ja jeszcze z nim poeksperymentuje, szczególnie w ramach kuchni azjatyckiej. Przepis
Bernika - moj kulinarny pamietnikLubię eksperymentować ze smakami. Zawsze powtarzam, że najwyżej będzie niesmaczne. Jednak częściej eksperymenty kulinarne zaskakują pozytywnie i zapisują się w rozdziale do powtórzenia. Tym razem padło na burgery z indyka. Niby nic nadzwyczajnego, ale liczą się dodatki ;) 350 g mięsa mielonego z kurczaka 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka papryki słodkiej
Emskie Smakikaszą - mięso w wersji wege można pominąć :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja (2 połówki) - 215 kcal!) 4 cukinie - każda około 250-300 g 200 g mięsa mielonego z indyka 100 g kaszy jęczmiennej 200 g pieczarek 1 mała cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 pęczka natki pietruszki sol, pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie
Moje Kuchenne Rewelacjepapryki czerwonej, kukurydzy oraz fasolki czerwonej, a do tego sos pomidorowy. Zniknęło z talerzy w mgnieniu oka 😋 Składniki : 1 op. makaronu cannelloni 500 g mięsa mielonego ( u mnie - z indyka) 2 cebule do farszu + 1 cebula do sosu 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 2 puszki pomidorów krojonych 2 jajka oliwa do smażenia sól, pieprz
Kuchnia MagdaLenybardzo smaczne, myślałam, że będę miała obiad na dwa dni, ale niestety - zostało 5 sztuk. Widocznie smakowały. Do tego sos pomidorowy. Miłego dzionka :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej w 1 szklance wody 2 łyżeczki czarnuszki 2 kopiate łyżeczki chrzanu z żurawiną 2 łyżki ketchupu sól pieprz kurkuma olej kokosowy do smażenia
kruche babeczkiprzypraw. Dodałam też zioło, które zwykle towarzyszy fasoli w moich daniach. Składniki (na 2-3 porcje): pół kiełbaski chorizo (dla podkręcenia smaku) 250 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) cebula słoik przecieru pomidorowego chili 2 ząbki czosnku puszka fasoli lub 150 g suchej i wcześniej ugotowanej pół puszki kukurydzy łyżeczka nasion kolendry 2 ziarna zielonego kardamonu 2 łyżki słodkiego
Weekendy w domu i ogrodzieprostu jako kolacja lub sałatka do pracy :) Jeśli uwielbiacie seler konserwowy tak jak ja, to gorąco Wam ją polecam! :) Sałatka królewska – Składniki: ok. 360g polędwicy z indyka (można użyć innej, ulubionej wędliny) 1 puszka […] The post Sałatka królewska – hit na święta i imprezę! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSKŁADNIKI: 10 naleśników 500 g mięsa mielonego z indyka 3 marchewki 6pieczarek 2 szalotki 1 ząbek czosnku 2 lyżki koncentrat pomidorowych 3 łyżki ketchupu pikantnego Przyprawy sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki chilli 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka przyprawy gyros 1 łyżka papryki peperoni 1 łyżeczka suszonej bazyli PRZYGOTOWANIE: Na rozgrzaną patelnię
Gotowanie PatkiSkładniki: 1 szyja z indyka 70 dag ogórków kiszonych 1 szklanka soku z ogórków 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 4 ziemniaki 1 cebula 1/2 szklanki ryżu 1/2 szklanki śmietany 18% 1 łyżka masła łyżka kuminu 10 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe 10 ziaren pieprzu sól około 2,5 litra wody koperek Sposób wykonania: Włoszczyznę oraz ogórki ścieramy
Qchnia po prostuŚwietna propozycja dla zabieganych, bo gulasz robi się ekspresowo. Można go jeść ze świeżym pieczywem lub kaszą. SKŁADNIKI 500 g filetu z piersi z indyka 3 czerwone papryki 1 łyżka margaryny sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, chilli 2 łyżki mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem i papryką. W głębokiej
Passions hobbies lifeBardzo lubię połączenie szpinaku z mięsem. Dodatkowym atutem tego dania są jeszcze chrupiące plastry bekonu, więc radzę z nich nie rezygnować. pierś z indyka 250 g liści szpinaku 1duża cebula 2-3 ząbki czosnku 125 g serka philadelphia 200 g sera cheddar 3 łyżki kwaśnej śmietany plastry boczku parzonego sól, pieprz, gałka muszkatołowa Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na porcje
Smaki Na TalerzuSKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 4 łyżki płatków owsianych 1 kulka mozzarelli 2 marchewki 2 jajka 5 łyżek przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję płatki owsiane, przyprawy. Następnie wbijam jajka. Marchewkę obieram i trę na grubych oczkach. Dodaję do mięsa. Następnie dodaję mozzarellę porwaną w mniejsze kawałki. Na koniec dodaję
Gotowanie Patkisię już tradycyjne kotlety, dlatego postanowiłam je trochę urozmaicić. I nie żałuję decyzji 😀 Polecam Wam spróbować... Składniki: 3 jajka 4 łyżki mąki pszennej 300 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 papryczka chili 100 g sera żółtego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
Kuchnia MagdaLenySKŁADNIKI: 200 g makaronu ja dałam z semoliny z pszenicy twardej ze szpinakiem 500 g mięsa mielonego np. z indyka 250 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy:sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czubricy czerwonej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Olej do smażenia np. Rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję
Gotowanie Patki