Pity z mięsem i warzywami Od kilku dni w radiu ciągle pity, pity, pity. Pomimo, że rozliczyłam się już w marcu, doszło do tego, że przyśnił
Pełny talerzDomowy pasztet wykorzystać można nie tylko na kanapki. Może także służyć jako farsz do pierogów, krokietów czy zapiekanek. I nawet najprostsza potrawa
Codzienna kuchnia niecodziennaU mnie dzisiaj truskawkowo. Pyszne letnie danie, proste i jakie dobre:) składniki: ciasto 350 g mąki pszennej 200 ml wrzącej wody 2 łyżki margaryny 1
Monia miesza i gotujepiersi z kurczaka (która jest niesamowicie soczysta i ma mnóstwo smaku); zupa - ok ale bez śmietanki 30%; pierogi - jak najbardziej, tylko z mąki pełnoziarnistej i pieczone, a nie smażone; lasagne - jak najbardziej, ale dlaczego makaronu nie zastąpić bakłażanem i cukinią, mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, udźcem z indyka, zrezygnować z beszamelu, a zamiast żółtego sera - mozzarella light; Da się(...)czas poznać te cudowne przepisy - będę linkowała pod tym postem. Dietetycznie Siostro, Bracie! Hej! PRZEPISY: Pyszny początek dnia czyli minikanapeczki z trzema pastami Super kanapulec z boczniakami Pieczone pierogi z boczniakami i orzechami włoskimi Placki ziemniaczane z sosem jogurtowo - chrzanowym
Brzuszki Łakomczuszkikości i skór, warzywa pokroić na mniejsze kawałki i wszystko zmiksowac na jednolita masę Cebulę obierać i drobno posiekać, a następnie zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Dodać do mięsa i wymieszać. Do tak przygotowane masy dodać , porządną szczyptę pieprzu, soli do smaku, a także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Ciasto...Do dużej miski wsypać mąkę i sól(...)łyżki masła sól, pieprz, garść posiekanej natki pietruszki Wykonanie Mięo i warzywa z rosołu . Mięso obrać z kości i skór, warzywa pokroić na mniejsze kawałki i wszystko zmiksowac na jednolita masę Cebulę obierać i drobno posiekać, a następnie zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Dodać do mięsa i wymieszać. Do tak przygotowane masy dodać , porządną szczyptę pieprzu, soli do smaku
w mojej kuchnifarszu delikatnie ściskamy palcami środek ciasta tworząc lekkie wgłębienie. Farsz: Gotowane ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy dyniowe puree, usmażoną na oleju i przestudzoną cebulkę oraz przyprawy: sól i pierz. Nakładamy na każdy krążek i zlepiamy dokładnie. Pierożki: Gotowe pierogi wrzucamy na gotującą się, osoloną wodą i wyciągamy tuż po wypłynięciu na wierzch. Układamy na blaszce wyłożonej
Kuchnia w czekoladzieniego można np. zrobić pyszny, aromatyczny rosół orientalny (wystarczy cebula, czosnek, trochę przypraw i makaron), kawałki mięsa z niedojedzonej kury mogą z kolei wylądować w tortilli, albo na pizzy, stać się wartościowym dodatkiem do makaronu stir fry, farszu do pierogów lub ravioli. Wołowina z zupy może być podstawą do pysznego mięsno-krewetkowego farszu w azjatyckich pierożkach, a gotowane warzywa
Niedzielny kucharzbulionu drobiowego. Jeżeli nie chcecie w Święta liczyć kalorii, odchudzajcie swoje potrawy, a później zjedzcie porcję pierogów lub makowca;) Dietetyczny pasztet z kurczaka z dodatkiem sosu chrzanowego z żurawiną Składniki: 4 uda z kurczaka, 1 podwójna pierś z kurczaka - mięso po ugotowaniu i oddzieleniu od kości ważyło łącznie - 1,30 kg 0,5 kg pieczarek 3 cebule
Codziennik Kuchennykosteczkę, doprawić ulubioną przyprawą, usmażyć. Pieczarki pokroić w plasterki, udusić. Ser żółty zetrzeć na tartce. Wystudzone mięso i pieczarki pokroić drobno, dodać ser i keczup, wymieszać. 3. Wyrośnięte ciasto przegnieść ręką, rozwałkować, wycinać kółeczka, nakładać farsz i sklejać jak pierogi. Gotowe smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia
Kto ugości moich gości?więc warto ją jeść nie tylko w postaci zupy, ale jako dodatek w postaci surówki np. do pierogów ruskich. Kapuśniak najbardziej smakuje mi z chlebem, najlepiej z takim domowym. Składniki : 3-4 ziemniaki kość na zupę(najlepiej ze sporą ilością mięsa) lub 2 nieduże mięsne żeberka 300-400 gr. kiszonej kapusty 2 liście laurowe kilka ziaren pieprzu
Niebieski kubek z kawazamrażalnika i podgrzewam. A , że jakimś cudem na blogu nie ma jeszcze przepisu na naleśniki z mięsem ( choć przepis i zdjęcie pochodzą sprzed lat )to wykorzystuję pretekst by go wstawić. Tradycyjnie lubiana przez prawie wszystkich potrawa. Naleśniki tak jak pierogi można robić z każdym farszem jaki tylko przyjdzie do głowy . Doskonałe danie do wykorzystania wszelkich małych ilości składników . Czytaj
Buniabaje w kuchnimięso. Smażymy mięso na złoty kolor, dodajemy przyprawy, fasolę i pomidory. Dusimy jeszcze ok 10-15 min. Farsz powinien być gęsty. Farsz brokułowy Brokuł gotujemy na parze do miękkości. Ostudzony brokuł rozgniatamy widelcem lub blenderem i mieszamy z fetą. Doprawiamy. Jeśli feta była bardzo sucha dodajemy 1 łyżkę oliwy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/meksykanskie-pierogi-empanadas/ BosowKuchni Zapisz Artykuł Meksykańskie pierogi
Mieszam w GarnkuSerdecznie Wam dziękuję za troskę. Powoli schodzi ze mnie zła energia. Powoli wracam do siebie takiej, jaką chciałabym być, pełną pasji, energii, radości... W podkarpackich
Czerwień i błękitświątecznym obżarstwie, czasie gdy na stole królowały tradycyjne potrawy jak pierogi, bigos, krokiety czy barszcze, chciałam Wam zaproponować coś zupełnie innego:) Potrawa, której smak przeniesie Was w inny wymiar, przypomnie Wam zapach lasu, a także letnie i jesienne wędrówki do lasu. Danie to doskonale sprawdzi się np. na niedzielny szykowny obiad;-) Składniki: 350g polędwicy wieprzowej, 250g kurek, 1 cebula(...)szklanka wody, sól, pieprz, olej. Przygotowanie: 1. Polędwicę wieprzową kroimy w plastry o grubości ok 2cm. Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej, a następnie wykładamy plasterki polędwicy. Smażymy do momentu, aż mięso będzie rumiane. Wyjmujemy je na talerz. 2. Na tym samym tłuszczu smażymy cebulę, kroimy kurki i dodajemy do cebuli. Smażymy kilka minut, aż cebulka będzie miała złoty kolor. 3. Cebulę
Kuchnia Pełna Pasji