wiosny i urodzin mojego Taty :)) ma miejsce również...Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa! Jak dla mnie "dzień jak co dzień", ale może Ty spróbujesz obejść się dziś bez tego składnika? Jeśli nie masz pomysłu na obiad kilka weg(etari)ańskich propozycji znajdziesz TUTAJ , a dzisiaj dodatkowo proponuję pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu. RAZOWE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I WĘDZONYM
chili & sugarsoli Farsz: pół kilograma wołowiny 1 cebula sól, pieprz Przygotowanie: Farsz: Mięso z cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, doprawić solą i pieprzem i dobrze wmieszać. Ciasto na kołduny robi się identycznie jak na ciasto do pierogów. Ciasto: Wysypać mąkę na stolnicę, wbić jajko, dodając wodę, olej i sól. Wszystko wymieszać i zagnieść na elastyczne ciasto. Ciasto
Bon Appetit Małgorzatyolej Z mąki i maślanki wyrobić sprężyste ciasto, rozwałkować i powycinać kółka. Podroby zmielić przez maszynkę do mięsa, cebulkę podsmażyć na oleju, dodać do podrobów, doprawić. Przygotowanym farszem nadziewać ciasto, zlepić brzegi i ugotować w osolonej wodzie. Podawać ze zrumienioną cebulką. Artykuł Pierogi z podrobami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaCześć! Bardzo fajna i smaczna odmiana od tradycyjnego obiadu. Dzieciaki zajadały się tymi pierogami nie zważając na to, że to drożdżowe ciasto, za którym nie przepadają Składniki: Na farsz: * 50 dkg mięsa mielonego wołowego bądź wieprzowego * 1 puszka czerwonej fasoli * 1 papryka * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 2 pomidory * 1 łyżka koncentratu pomidorowego * sól, papryka słodka(...)łyżeczka cukru * 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: * oregano suszone * 1 jajko * 4 łyżki mleka Cebulę pokroiłam w kostkę a czosnek w plasterki. Wyłożyłam na patelnię i usmażyłam razem z mięsem mielonym. Dodałam pokrojoną w kostkę paprykę, odcedzoną z zalewy fasolę, pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy. Wszystko razem usmażyłam i na koniec przyprawiłam solą i paprykami. Odstawiłam do ostygnięcia
Pieprzyć z FantazjąCześć! Bardzo fajna i smaczna odmiana od tradycyjnego obiadu. Dzieciaki zajadały się tymi pierogami nie zważając na to, że to drożdżowe ciasto, za którym nie przepadają :) Składniki: Na farsz: * 50 dkg mięsa mielonego wołowego bądź wieprzowego * 1 puszka czerwonej fasoli * 1 papryka * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 2 pomidory * 1 łyżka koncentratu pomidorowego * sól, papryka słodka(...)łyżeczka cukru * 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: * oregano suszone * 1 jajko * 4 łyżki mleka Cebulę pokroiłam w kostkę a czosnek w plasterki. Wyłożyłam na patelnię i usmażyłam razem z mięsem mielonym. Dodałam pokrojoną w kostkę paprykę, odcedzoną z zalewy fasolę, pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy. Wszystko razem usmażyłam i na koniec przyprawiłam solą i paprykami. Odstawiłam do ostygnięcia
Pieprzyć z Fantazjąmięso. Polędwiczka powinna nabrać złoto brązowego koloru. Mięso będzie w środku nieupieczone, tak ma być. Odstawiamy do przestygnięcia, kroimy w mniejsze kawałki i krótko miksujemy, żeby uzyskać efekt tzw. szarpanego mięsa. NIE MIELIMY ! Cebulę, czosnek kroimy w drobną kosteczkę, pomidory suszone w niewielkie kawałeczki, a szpinak siekamy. Na patelnię po smażonym mięsie dolewamy olej z pomidorów(...)podsmażamy czosnek z cebulą. Dodajemy pomidory, szpinak i mieszamy. Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni. Do mięsa przekładamy warzywa, dodajemy pinii, serek, cząber, doprawiamy solą i pieprzem (na ostro), delikatnie mieszamy do połączenia się składników. pierogi: Ciasto porcjami cienko rozwałkowujemy, wycinamy kółka za pomocą szklanki, nakładamy farsz i sklejamy w dowolny sposób. Pierogi
Moniki Smakołykiroku pierogi są u mnie na Wigilii i nie wyobrażam sobie świąt bez nich. Pierogi podaję na przepięknym talerzu Grace Ambition AMBITION GRACE ciasto na pierogi: 30 dkg mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego 1/4 łyżeczki soli 3/4 szklanki gorącej wody farsz: 1 woreczek kaszy jęczmiennej perłowej 1 garść grzybów suszonych 30 dkg filetu(...)kroję nożem. Cebul kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Kaszę gotuję według instrukcji. Filet z dorsza mielę maszynką do mięsa. Do miski przekładam kaszę wystudzoną, grzyby, rybę, cebule, dodaję natkę pietruszki posiekaną, sól, pieprz i mieszam. Ciasto na pierogi: Do miski przesiewam mąkę, dodaj sól, gorącą wodę i olej. Mieszam widelcem. Jak ciasto przestygnie zagniatam rękoma. Odstawiam
wesoła kuchniaNudzą Cię schabowy, rosół i pierogi? Masz ochotę na nieoczywisty obiad, który zjesz z przyjemnością i jednocześnie poznasz nowe smaki? Sięgnij po produkty delikatesowe i wzbogać swój jadłospis o pyszne oraz, co równie ważne, świeże i zdrowe produkty. Delikatesy – źródło niecodziennych produktów spożywczych Coraz więcej osób, będąc zainspirowanymi licznymi programami kulinarnymi, które są emitowane w niemal wszystkich najpopularniejszych(...)swojego jadłospisu o produkty mniej oczywiste lub pochodzące z dalekich części świata. Odwiedzając delikatesy , znajdziesz produkty spożywcze, jakich nie ma w ofertach popularnych sieci handlowych lub zwykłych sklepów osiedlowych . Mięsa w delikatesach Spośród mięs na polskich stołach królują drób i wieprzowina. Są to mięsa powszechnie dostępne, a dania z których powstają, znane wszystkim. Rzadko jednak myślimy o tym, że inne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dusić, aż woda wyparuje. W międzyczasie doprawić solą i pieprzem. Mięso z rosołu zmielić wymieszać ze szpinakiem. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać krążki. Na środek każdego krążka nakładać farsz i zlepiać boki. Gotujemy w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch wody jeszcze ok. 5 minut. Słoninę kroimy w kostkę i stapiamy
Prosto i Smacznie z Anetąfarszami. U nas ostatnio goszczą z nutellą oraz z bananem i nutellą. Często robimy też z mięsem, czy truskawkami. Wiadomo jeść każdy lubi, ale nie każdemu wychodzi idealnie gładkie, miękkie i sprężyste ciasto. Ja przybywam do Was z przepisem na idealne ciasto na pierogi. Ciasto na pierogi: 350g mąki szczypta soli łyżeczka margaryny szklanka gorącej, ale nie wrzącej
My World by Dagmara Rekoprócz chaczapuri , jedno z tradycyjnych dań kuchni gruzińskiej. Pierożki te robione są z takiego samego ciasta, jak nasze polskie pierogi , różni je natomiast sposób zaklejania - podczas gdy my tworzymy półksiężyce, Gruzini zlepiają sakiewki. Do chinkali wkłada się surowe mięso wyrobione z dość dużą ilością rosołu, co sprawia, że wnętrze gotowych pierożków jest bardzo soczyste, wręcz pływa w odrobinie pysznej(...)szklanka gorącej wody 1 jajo płaska łyżeczka soli łyżeczka oleju Farsz: 500 g karkówki wieprzowej ząbek czosnku nieduża cebula 250 ml rosołu pęczek natki pietruszki pieprz, sól Wykonanie: Mięso wraz z rosołem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, drobno posiekaną cebulką i garścią posiekanej natki umieścić w naczyniu i wyrobić na gładką, jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, by obie
Poezja Smaków - blog kulinarnyGdy pojawiają się na stole, najpierw jest zaskoczenie, no bo jak to, uszka i Wielkanoc, ale potem są już tylko zachwyty. Farsz z białej kiełbasy zamknięty
Kulinarna Polskagorąco z kwaśną śmietaną i odrobiną cynamonu. To był raj! Spróbujcie! Polecam! Ps. w ofercie marki KONSPOL są nie tylko pierogi z twarogiem, które dziś pokazuję. Znajdziecie jeszcze takie z serem twarogowym i jagodami, kaszą z mięsem i kaszą gryczaną, z mięsem i pieczarkami oraz fantastyczne pierożki a’la chinkali. Więcej zobaczycie na facebookowym profilu marki KONSPOL! Zapraszam
Ostra na Słodko