Czebureki z mięsem

Czebureki z mięsem

Czebureki z mięsem

Przepis na : obiad

Gruzińskie Czebureki ostatnio skradły moje serce. To delikatne ciastko twarogowe z soczystym farszem mięsnym. Smażone na głębokim tłuszczu po przegryzieniu lub przekrojeniu uwalnia się z nich delikatny aromat i wypływa z nich lekki bulion.  Porcja na ok 26 pierogów Składniki: ciasto 1 kg twarogu tłustego 950 g mąki 1 jajko 1 żłótko 1,5 łyżeczki sody  400 ml śmietany 18% farsz 1,5 kg mięsa mielonego (wołowo -wieprzowe) 2 ząbki czosnku 450 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku Przygotowanie: farsz do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek

Autor

Niezły MłynekNiezły Młynek

Odświeżone Rodzinne przepisy od śniadania, obiadu, kolacji po deser.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, śniadania, mielone, obiad, mięso mielone, mięso, deser, placki, desery, deser z owocami, ciasteczka, ciastka , pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, wołowina, jajka z farszem, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Niezły Młynek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.