pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:67/159)

Warzywne kołduny zamiast makaronu 176

najcieniej je rozwałkuj. Kieliszkiem (u mnie większy o średnicy ok. 6 cm) wykrawaj kółka.  Miękkie warzywa rozgnieć widelcem, mięso drobno posiekaj, dopraw wg uznania. Całość wymieszaj. Na środek ciasta nakładaj małą łyżeczką farsz, zlep jak pieroga i sklej końcówki. Nie umiem w ładny sposób (i nie lubię) kleić pierogów, a tym bardziej  uszek, więc posiłkuję(...)Smacznego! P.S. Tak moje rosoły są żółte, bo dodaję do nich zawsze kurkumę (imbir również) – ze względu na ich właściwości wspomagające odporność. Rosół nie jest tłusty, wszak królicze mięso jest chude, a mostek to praktycznie skóra i kości. No trzeba wytężyć oczy, żeby „oka” zobaczyć

gutfut
pierogi z mięsem z rosołu i suszonymi pomidorami 173

Moja Córcia bardzo lubi wszelkie "mączne" potrawy. Wszelkie makarony i pierogi należą do jej ulubionych dań. Wymyślam wiele różnych wariacji obu tych dań. Dziś moja kolejna propozycja na wykorzystanie mięsa z rosołu. Bardzo smaczna propozycja! Do nadzienia dodałam aromatycznych suszonych pomidorów , wyszło bajecznie! Pierożki ulepiłam z wyjątkowego ciasta, które odkryłam niedawno, w zasadzie dwuskładnikowego, błyskawicznego i pysznego :) Polecam:) składniki(...)dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso drobno pokroić (lub zmielić), dodać pokrojone w kosteczkę, osączone z zalewy pomidory i przestudzoną cebulę. Wymieszać, spróbować i ewentualnie doprawić do smaku. Mąkę przesiać, dodać partiami kefir (tyle, by ciasto było mięciutkie i elastyczne).  Rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy.  Wycinać krążki, nakładać porcje nadzienia, sklejać pierogi. Wrzucać partiami na lekko osolony

6niebo
Kołduny z sarny 171

Kołduny , małe pierożki nadziewane farszem z surowego mięsa. Przeważnie jest to baranina lub wołowina. Proponuję kołduny z sarniny.  Farsz: 500 g łopatki z sarny, 250

królestwo garów
Chinkali - sakiewki z mięsem 137

Gruzińskie sakiewki wypełnione mięsem mielonym i pysznym rosołkiem. Jak nakazuje tradycja, chinkali jemy rękoma - chwytamy za czubek, nadgryzamy sakiewkę i wypijamy rosołek, zjadamy resztę sakiewki. Do

Gotowanie i blogowanie
Mięciutkie Pierogi Z Mięsem Z Rosołu Oraz Ryżem 541

zawsze w lodowce znajduje jakiś twaróg którego nikt nie chce jeść ;) Pierogi te nauczyła mnie robić moja mama która od dzieciństwa w ten sposób przerabiała wszelakie mięsko drobiowe z rosołu czy z zupy, plus do tego jakieś kiełbaski, ryż i gotowe. Oczywiście możemy je zrobić z samego mięsa, ale gdy jest go mało, a dużo głodnych brzuchów do nakarmienia(...)mięska, chować do woreczków i zamrażać, a kiedy uzbieramy pokaźną ilość, wyjmujemy, rozmrażamy, mielimy, doprawiamy i już mamy farsz na te pyszne pierogi :) Składniki na około 40 sztuk pierogów Ciasto: 2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl gorącej wody razem z 4 łyżkami mleka szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz: 2 duże udka z kurczaka np. z rosołu wszystkie

Gotowanie...to proste !
Gnocchi z cukinią 35

Pyszne gnocchi z cukinią do zrobienia w 10 minut. Raz, dwa i gotowe Kto powiedział, że obiad przygotowany w kilka lub kilkanaście minut musi być niezbyt

okolicepalnika.pl
Pierogi z kaszą gryczaną i z grzybami w sosie pomidorowym z mozzarellą. 86

zrobicie te pyszne pierogi z kaszą gryczaną i z grzybami to przepadniecie z kretesem. Są przepyszne. Jak zwykle najlepsze dzień później!   Są trochę pracochłonne jeśli chodzi o farsz, ale wierzcie mi, że warto zrobić pierogi z kaszą gryczaną ! Farsz można przygotować dzień wcześniej. Możecie je również zamrozić, ale bez sosu. Składniki(...)wystarczy garść grzybów leśnych ,ugotowanych do miękkości w małej ilości wody, wychłodzonych, zmielonych w maszynce do mięsa kilka małych ziemniaczków, ugotowanych, przeciśniętych przez praskę. Posłużą za lepiszcz całej masy sól i pieprz do smaku siekana natka pietruszki   Najpierw robimy farsz na pierogi. Odstawiamy do całkowitego wychłodzenia. Jeśli jest za sypki dodajemy puree ziemniaczane. U mnie masa

Z Kuchni Do Kuchni
Meksykańskie pierożki drożdżowe 114

oleju 50 g drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru Farsz: 400 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego pół puszki pomidorów puszka kukurydzy cebula czerwona papryka sól, pieprz, papryka ostra, papryka wędzona olej do smażenia Przygotowanie Cebulę i paprykę kroimy w paseczki. Na patelni podsmażamy rozdrobnione widelcem mięso mielone, następnie dodajemy cebulę i paprykę. Podsmażamy dalej 5 minut. Potem dodajemy pomidory z puszki(...)ściereczką do wyrośnięcia na ok. godzinę w ciepłe miejsce. Blat oprószamy mąką. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i wycinamy małym spodkiem koła. Na koła nakładamy po łyżce farszu i dokładnie sklejamy pierogi. Gotowe pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkiem. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym

e-PrzepisyKulinarne
Domowe Paszteciki z Mięsem – Idealne do Barszczu 78

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki to smaczna przekąska przygotowywana z ciasta drożdżowego z dodatkiem pysznego nadzienia. Zazwyczaj farsz składa się z mięsa lub kapusty i grzybów. Wypieki te możemy modyfikować wedle swoich upodobań, w podobny sposób jak pierogi. Ciasto na paszteciki z wierzchu jest kruche a wewnątrz delikatne. Możemy je także przygotować z ciasta francuskiego. W marketach znajdziecie gotowe ciasto(...)smakuje obłędnie. Paszteciki kojarzą nam się również ze Świętami Bożego Narodzenia . Wówczas przygotowujemy paszteciki z kapustą i grzybami , ponieważ zgodnie z tradycją podczas Wigilii nie spożywamy pokarmów z dodatkiem mięsa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem przygotowaliśmy domowe paszteciki z mięsem . Idealne jako przekąska na imprezę, posiłek do pracy a z dodatkiem ciepłego barszczyku mogą być podawane w formie obiadu. Sekret

Przepiski.pl
Pierogi ,, szurniętej " chomiczki 122

taka z lekka ,, szurnięta" - nakręcona kulinarna chomiczka. Kolekcjonuję wszystko -: pół marchewki z zupy, garstkę kiszonej kapusty, odrobinę mięsa z kości z zupy i tak dalej. Mrożę tematycznie i potem coś z tym robię. Tym razem są to pierogi. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Ciastka maszynkowe - amoniaczki 33

cukier i cukier z wanilią, stopniowo wsypujemy mąkę i wyrabiamy. Ciasto ma być bardzo gęste, swoją konsystencją powinno przypominać ciasto na pierogi.  Ciasto dzielimy na mniejsze porcje i wyciskamy pistoletem lub przez maszynkę do mielenia mięsa ze specjalną nakładką. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor ok 10 minut

Cynamonowe szczęście
Mąka migdałowa – produkt niezastąpiony w Twojej kuchni 35

wszechstronne zastosowanie. Z powodzeniem możesz przygotowywać z jej wykorzystaniem: makarony – zarówno klasyczne postacie, jak i popularne w Polsce lane kluski; dania mączne – pierogi, kluski śląskie, kopytka, naleśniki; pieczywo – chleby, bułki; wypieki cukiernicze – ciasta, ciastka; zasmażki do mięs i warzyw; różnego rodzaju panierki; zagęszczacze do zup i sosów. W praktyce możesz na niej wykonać każde danie wymagające zastosowania mąki

ProstePesto.pl
Kapusta z grzybami 96

się pojawia. Taka kapusta jest bardzo uniwersalna ponieważ można ją zajadać samą jako danie postne, można podać także jako dodatek do jakiegoś mięsa, dodać do łazanek lub też dobrze odparować i zmielić na farsz do uszek, pierogów czy krokietów. składniki: 1 kg odciśniętej kiszonej kapusty ok 70 g suszonych grzybów 2 duże cebule 2 listki laurowe 4-5 kulek

Monia miesza i gotuje
Pożegnanie 179

Kochani czytelnicy! Z ogromnym bólem zawiadamiamy, iż nasza żona, mama i babcia przegrała wieloletnią walkę z rakiem. Dziękujemy ogromnie za każdy Wasz komentarz, każde słowa uznania

O kuchni z uczuciem
Jak nie marnować jedzenia po świętach? 95

użyjesz jogurtu, to kup taki, który jest ważny jeszcze tydzień, a nie do jutra. 3. Mroź nadmiar jedzenia Wiele produktów możemy mrozić - mięsa, ryby, owoce, warzywa. Ale równie wiele dań gotowych możemy zamrozić - zupy, ciasta, pieczywo, pierogi czy bigos. Jeśli więc zostanie Ci coś po świętach, może warto włożyć to do zamrażarki? 4. Dania zrobione "nawinie" Kolejną opcją jest

Z notatnika dietetyka