pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:64/159)

Pierogi ruskie po mojemu 173

Pierogi ach te pierogi , kto z nas ich nie lubi , z każdym dodatkiem super smakują , z mięsem , ruskie , z owocami , każdy znajdzie coś dla siebie , ja tym razem zapraszam na ruskie troszkę inaczej , być może nie tylko ja je tak przyrządzam , ale w tej wersji smakują mi najbardziej . Składniki na farsz 5 ziemniaków  1 duża cebula(...)obieramy i kroimy w kostkę , przesmażam na oliwię i dodaje do naszych wystudzonych ziemniaków , następnie serek ziołowy , i doprawiam do smaku , wszystko dokładnie mieszam i gotowy nasz farsz na pierogi . Składniki na ciasto na pierogi   ( dla dwóch osób ) 2 szklanki mąki tortowej  1 jajko  1 łyżeczka oleju   ciepła woda  Wykonanie  Mąkę

Mój Smak
Pierogi ruskie z domowej pierogarni 132

uwagę na to, jak historia kolejny raz uobecnia się na talerzu. Pierogi ruskie to danie klasycznie polskie, które powstało na Kresach Wschodnich i swoją nazwę zawdzięcza Rusi Czerwonej. Pierogi ruskie Składniki na ciasto: 150 ml gorącej wody 100 ml wody o temp. pokojowej 3 i 1/3 szklanki mąki pszennej (560 g) 1 jajko 2 łyżki oleju rzepakowego Składniki(...)Odcedzamy wodę, dokładnie ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Ziemniaki możemy również wystudzić i zimne przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub praskę. Najlepiej ziemniaki ugotować dzień przed tym, jak będziemy planować lepienie pierogów (znacznie przyspieszy nam to pracę). Cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę, rozgrzewamy olej na patelni i smażymy, aż cebulka lekko się zrumieni

KulinarneImpresje.pl
Pierogi z kapustą i grzybami 155

kochają wszystkie pierogi a właśnie Bożego Narodzenia nie umiałabym sobie wyobrazić bez tych pierogów. Pierogi na święta zazwyczaj podajemy gotowane z kapustą i grzybami, bo przecież chociaż post został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i powinna zawierać dania bez mięsa.  A powiedzcie mi jeszcze Wy wybieracie wersję gotowaną czy może pieczoną? Składniki na farsz(...)pierogów, następnie zalewamy zimną wodą i odstawiamy do rana. Rano wymoczone grzyby gotujemy do miękkości, możemy dodać jakieś warzywa do wywaru np. marchewkę, pietruszkę. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę siekamy drobniej i również gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Odcedzamy a nawet powinniśmy dokładnie odcisnąć. Grzyby odciskamy z wody i mielimy w maszynce do mięsa

Życie zaczyna się w kuchni
Leniwe paluchy z natką pietruszki 52

Leniwe paluchy to od dziecka moja ulubiona potrawa. U mnie w domu po prostu nazywają się paluchy, dlatego połączyłam te dwie nazwy:) Zawsze jadłam je obtoczone

KuchniaWeDwoje.pl
Krokiety z pieczarkami 81

Wiem, że jak wigilia to głównym składnikiem pierogów i krokietów są grzyby, ale są też osoby, które nie przepadają z grzybami, a uwielbiają pieczarki. Dla

KuchniaWeDwoje.pl
Naleśniki czekoladowe z masą serową 59

Za naleśniki czekoladowe zabierałam się już od dłuższego czasu. Uwielbiam słodkości, a przede wszystkim dobrą czekoladę – moja słabość:) W końcu pewnego pięknego dnia powstało takie

KuchniaWeDwoje.pl
Kluski śląskie z sosem szpinakowym 64

Kluski śląskie to bardzo proste i tanie danie A wszystkie składniki na pewno masz w domu. Może być jako dodatek do mięs lub tak jak u

KuchniaWeDwoje.pl
Jak wykorzystać ziemniaczane puree? 123

Bardzo często przyrządzam na obiad ziemniaczane puree. Jak wykorzystać resztki ziemniaczanego puree? Polecam gnocchi z masłem szałwiowym. Bardzo lubię gnocchi z resztek ziemniaczanego puree. Są takie

codojedzenia
Kopytka z boczkiem i cebulką 94

Domowe kopytka to dla mnie coś w rodzaju włoskich gnocchi, z tym że w innym kształcie i z inną okrasą. Ja uwielbiam je po prostu jako

Calzonella.com
JAK UDEKOROWAĆ ŚWIĄTECZNY STÓŁ? #GotowiNaŚwięta 135

Ten szczególny i tak lubiany przez nas czas zbliża się wielkimi krokami. W głośnikach rozbrzmiewa „Last Christmas” znane chyba nam wszystkim … Na krakowskim

Ostra na Słodko
PIEROGI Z MIĘSEM - DOMOWE, NAJLEPSZE 156

Jaki jest sekret najlepszego ciasta na pierogi? Sekret w tym, że ja z reguły nie trzymam się przepisu ( podobnie jest z naleśnikami), a jakimś trafem

Calzonella.com
Polska Sałatka Grecka 234

Ryba po grecku, karp po żydowsku, ruskie pierogi… Tradycyjne potrawy, którymi szczyci się kuchnia polska. Dziś przepis na tradycyjną sałatkę grecką, w nietradycyjnym spolszczonym wydaniu

MarcinChef
Pielmieni 152

Pierogi pielmieni - tradycyjne danie kuchni rosyjskiej to doskonały pomysł na obiad. Post Pielmieni pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne .

Pancook