pierogi z mięsem - 1877 przepisów (strona:57/126)

Kolorowa zupa jarzynowa z pieczarkami i ryżem 116

zioła oraz posiekany koperek. Na końcu wlać śmietankę i po zagotowaniu wyłączyć. Doprawić pieprzem i jeśli to konieczne dosolić. Mięso z rosołu po obraniu ze skóry i kości można posiekać do zupy lub wykorzystać do past, pierogów lub krokietów

Czerwień i błękit
Kulki ziemniaczane 343

zastanawiacie się, co z nimi zrobić. Sama nie raz mam ten dylemat, czy jakieś kopytka, czy śląskie, farsz na pierogi też po głowie nie raz krąży. Tym razem postawiłam na zupełną prostotę. Podałam je z pieczonym mięsem i sałatką, więc fajnie się wkomponowały jako smażony dodatek. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, bo zakładam, że widzieć, widział je każdy ;) to zachęcam

Kuchnia w czekoladzie
Prawdziwe pielmienie rosyjskie- rosyjskie pierogi 78

muszkatołowa Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i cienko rozwałkować. Wycinać małą literatką kółka. Wykonanie farszu: Cebulę, wędlinę i mięso zmielić, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Nakładać na wcześniej przygotowane ciasto formując pielmienie (zlepiać jak pierogi). Gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Pielmienie podawać np. z rosołem, sosem lub polane klarowanym masłem

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi Ruskie i Clauditta Banditta 105

zrumienić na patelni. Wymieszać z twarogiem z ziemniakami. Przyprawić solą, pieprzem, farsz nie powinien być mdły. Farsz numer 2. Na pierogi Clauditta Banditta :) 200 g -2 woreczki kaszy gryczanej prażonej 250 g boczku surowego wędzonego 250 g mięsa mielonego z indyka 40g -1 garść suszonych grzybów np. Borowików 2 ząbki czosnku pieprz, sól i papryka ostra mielona Kaszę gotujemy

ClauditteMissCooking
sycąca zapiekanka z dynią 954

obierania, to zapewniam, że dyni hokkaido nie trzeba. - risotto z piwem  i dynią, -  risotto z dynią ,  - pierogi z soczewicą i dynią , - konfitura jabłkowo-dyniowa , -  dżem z dyni z pomarańczami - gulasz warzywny , - faszerowana kaszą gryczaną , - faszerowana mięsem indyka , -  gulasz wieprzowy ze szpinakiem , -  południowy kurczak na ostro, -  dynia z wołowiną ,  -  wieprzowina

Eksperyment sobotni
Przepis # 11 Żytnie pierogi ze szpinakiem i kurczakiem 103

okazał się za mdły. Mają fajny ciemnobrązowy kolor i smak też zdecydowanie różni się od tych tradycyjnych - jak dla mnie są bardzo nietypowe ale bardzo smaczne. Składniki - (około 35 pierogów - w zależności od wielkości) Ciasto - 3 szklanki mąki żytniej - 1 jajko - pół szklanki ciepłej wody - 2 łyżki oleju rzepakowego Farsz - 200 gram szpinaku ( ja użyłam mrożonego) - 250 gram zmielonej(...)Zaczęłam od przygotowania farszu. Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju. Dodałam zmieloną pierś z kurczaka. Kiedy mięso trochę się podsmażyło dodałam szpinak. Całość dusiłam około 10 minut. Następnie doprawiłam powstały farsz i odłożyłam do wystudzenia. Następnie przygotowałam ciasto na pierogi. Na stolnicę wysypałam mąkę, dodałam jajko i powoli dolewałam wodę. Z tak powstałej masy zagniotłam ciasto

Health-Fit-Life
Czebureki z mięsem 389

mąki 1 jajko 1 żłótko 1,5 łyżeczki sody  400 ml śmietany 18% farsz 1,5 kg mięsa mielonego (wołowo -wieprzowe) 2 ząbki czosnku 450 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku Przygotowanie: farsz do mięsa mielonego dodajemy sprasowany czosnek, śmietanę i przyprawy do smaku. Następnie wyrabiamy farsz. ciasto   Wszystkie składniki na ciasto łączymy z sobą(...)Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości ok 0,5 cm i wycinamy kółka (użyłam do tego małej miseczki) w środek krążka układamy dość sporo farszu, a następnie sklejamy jak pierogi. Pierogi smażymy na głębokim oleju 8 minut z jednej strony i 2 minuty z drugiej w 180 C. Możecie smażyć pierogi w frytkownicy.   Smacznego

Niezły Młynek
czebureki - czyli tatarskie po polsku 157

mąki * 1 i 1/3 szklanki wody * szczypta soli i odrobina cukru * żółtko * łyżka oleju do ciasta * 1/2 l oleju do smażenia * łyżka octu lub spirytusu Do farszu: * 50 dkg mięsa mielonego * duża cebula * 1/2 szklanki kefiru * 3 ząbki czosnku * przyprawy: sól, pieprz kolorowy, pół łyżeczki papryki słodkiej i połowę tego ostrej - no chyba, że ktoś lubi odwrotnie  1 szklankę(...)fajnie wyrabia się ciasto parzone. Jest takie cieplutkie i plastyczne. Rozwałkowałam grubiej niż na pierogi. Z tej porcji wyszło mi 8 kółek wyciętych talerzykiem do kawy. Zrobiłam farsz. Cebulkę pokroiłam i to dość grubo. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Kefir, cebulę i czosnek dodałam do mięsa mielonego. Przyprawiłam i wyrobiłam wszystko na jednolitą - w miarę -  masę. Zaczęłam wykładać farsz

Pieprzyć z Fantazją
Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 112

Niedawno proponowałam  Calzone z kurczakiem BBQ , więc przyszła pora na wersję bez mięsa. Osobiście szpinak uwielbiam i mogłabym go jeść pod każdą postacią. W połączeniu z serem, cebulką i przyprawami jest świetnym farszem do wykorzystania dosłownie we wszystkim.  Składniki (4 porcje) -500 g mąki -opakowanie drożdży instant (7-8g) -1/2 łyżeczki soli -1/2 łyżeczki cukru(...)cienko. Na połowie ułożyć porcję szpinaku, na wierzch położyć plasterki mozarelli (jeżeli jest tarta - można ją wcześniej wymieszać z ostudzonym farszem szpinakowym). Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko rozbić i posmarować pierogi. Piec w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 703,1 kcal Tłuszcz: 23,4g Białko

Zielona Kuchnia
Wyśmienite pierożki w góralskim stylu. 123

Dzięki niej powstały nasze dzisiejsze pierożki. Natchnęła nas do zrobienia na jej bazie farszu, który oczywiście musieliśmy przerobić na pierogi jako starzy "pierogarze" :) Góralska kuchnia to proste dania z ciekawymi smakami. Oczywiście z reguły tłusta z dużą ilością mięsa, ale to twardzi ludzie ciężko pracujący, więc też i kuchnię musieli mieć treściwą. W dawnych czasach mieli też utrudniony dostęp(...)ciasta. Odrywamy kawałki ciasta, formujemy wałki średnicy ok. 4 cm i odcinamy kawałki wielkości orzecha włoskiego. Rozgniatamy na dłoni, aby uzyskać okrąg, w który nakładamy farsz jak do zwykłych pierogów. Białko zostawiamy na później, przyda się do posmarowania pierożków. Przygotowane pierożki układamy na blaszce wysmarowanej oliwą i smarujemy wszystkie roztrzepanym białkiem. Posypujemy czarnuszką i wkładamy do piekarnika nagrzanego

vegetanie
Sztukamięs z sosem śliwkowym 108

Święta tuż tuż. Nawet nie zdążymy się obejrzeć, a będziemy stać w kuchni umorusani mąka lepiąc pierogi. A ja na próbę przed świętami postanowiłam upiec pierwszy raz w życiu wołowinę. Podreptałam na mój ulubiony bazarek zanabyłam drogą kupna piękną łopatkę, zakasałam rękawy i wparowałam do kuchni... Przy okazji mogliśmy kolejny raz przetestować produkty Knorra. Tym razem na warsztat poszła(...)przyprawa do mięs". I kolejny raz okazało się, że przyprawy Knorra są naprawdę przyzwoite. Co prawda mięso nie wyglądało tak idealne jak na zdjęciu z opakowania przypraw (ach ta magia Photoshopa), ale w smaku było doskonałe. Przed świętami pewnie jeszcze raz sięgniemy po ten przepis. Do czego Was również zachęcamy. Oddajmy jeszcze głos producentowi: "Aby mięso było pyszne, musi być

Marder&Marder Manufacture
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 161

kanapki: szeroki wybór wędlin, zawierających łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, żelazo i cynk, a do smarowania twaróg półtłusty Klinek o doskonałym kremowo-śmietankowym smaku. Obiad Obiad to mięso (np. pieczony schab z morelą z Bacówki) lub ryby (wymiennie), kasze, np. gryczana, ryż, do tego warzywa, najlepiej świeże lub kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu(...)Deserowej 70% lub dostępnej tylko w sklepach Bacówki hiszpańskiej czekolady EKO. Kolacja Kolacja na ciepło czy zimno? Dzieci lubią pierogi, kluski, naleśniki. Chętnie zjedzą też parówki. Wybierajmy produkty mączne przygotowane z mąki pełnoziarnistej, a parówki z jak największą ilością mięsa, np. cielęcego czy indyczego, a jak najmniejszą ilością chemicznych dodatków. Kupując parówki, zwracajmy uwagę na skład. Bacówka Towary Tradycyjne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z pieca ! PYCHOTA ;-) 698

przede wszystkim zdrowego. Wśród fast food'ów wypatrzyłam restaurację Stary Młyn i wiedziałam, że muszę tam zjeść obiad :-) Było bardzo miło i pysznie, na pewno tam wrócę !   Wytrawne pierogi z pieca Ciasto: 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej bądź mieszanka: 400 g żytniej razowej i 100 g pszennej; 250 ml mleka 2%; 2 łyżki masła roztopionego bądź(...)mięso kroję w kostkę (nie za dużą), dodaję oliwy oraz przypraw i odstawiam na jakiś czas żeby złapało smak. Kroję warzywa (również w kosteczkę), wrzucam je na rozgrzaną patelnię i duszę. Po paru minutach dodaję mięso, przyprawiam i farsz gotowy. Nigdy nie liczę ile minut to trwa, po prostu zrób to intuicyjnie :-)        Wyrośnięte ciasto na pierogi

Życie na widelcu
Sos kurkowy 113

potrzebuje. 36-procentowa śmietanka dodaje słodkości i idealnie zagęszcza.  Taki sos jest idealny do makaronu, do kasz, do różnych mięs, czy właśnie do samego chleba. Trochę kojarzy mi się z sosem śmietanowym, który robiła moja babcia do pierogów ruskich. I tak sobie myślę, że do pierogów taki sos to byłby coś! Może następnym razem  ;) Bo teraz

bistro mama
Pierogi z piernikami 126

Dzisiaj przychodzę do Was z pomysłem obiadu na słodko. Pierogi nadziane są masą piernikową. Jeśli jesteście ciekawi tego połączenia smakowego, to zapraszam Was do próbowania

Zainspirowana w kuchni
Gotujemy wywar na żeberkach wołowych w szybkowarze 179

mgnieniu oka) trzymaj wywar w lodówce do momentu, aż powstanie cienka warstwa tłuszczu, zbierz go delikatnie łyżką Warzyw i mięsa z gotowania wywaru nie wyrzucaj. Są one niezwykle aromatyczne i możesz wykorzystać je np. jako farsz do pierogów. Przepisy ze składnikiem: Wywar

Szybko Szybkowar
Gotujemy ekspresowy wywar wołowy w szybkowarze 121

mgnieniu oka) trzymaj wywar w lodówce do momentu, aż powstanie cienka warstwa tłuszczu, zbierz go delikatnie łyżką Warzyw i mięsa z gotowania wywaru nie wyrzucaj. Są one niezwykle aromatyczne i możesz wykorzystać je np. jako farsz do pierogów. Przepisy ze składnikiem: Wywar

Szybko Szybkowar
Zupa rybna z karpia 248

Zupa rybna z karpia to danie, które powstało w wyniku robienia pierogów z karpiem, na które przepis również znajdziecie na blogu. Włoszczyzna Karp Grzyby Cebula

MarcinChef
Gotujemy ekspresowy wywar wołowy w szybkowarze 126

mgnieniu oka) trzymaj wywar w lodówce do momentu, aż powstanie cienka warstwa tłuszczu, zbierz go delikatnie łyżką Warzyw i mięsa z gotowania wywaru nie wyrzucaj. Są one niezwykle aromatyczne i możesz wykorzystać je np. jako farsz do pierogów. Przepisy ze składnikiem: Wywar

Szybko Szybkowar
Gotujemy wywar na żeberkach wołowych w szybkowarze 129

mgnieniu oka) trzymaj wywar w lodówce do momentu, aż powstanie cienka warstwa tłuszczu, zbierz go delikatnie łyżką Warzyw i mięsa z gotowania wywaru nie wyrzucaj. Są one niezwykle aromatyczne i możesz wykorzystać je np. jako farsz do pierogów. Przepisy ze składnikiem: Wywar

Szybko Szybkowar
Pierożki z ciasta półfrancuskiego z mięsem z rosołu i serem 115

  Takie paszteciki to bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa gotowanego pozostałego na przykład z rosołu. Są sycące,  więc z kubkiem aromatycznego czerwonego barszczu, kilka

Maślane ciasteczko

Proponowane wyszukiwania