pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:55/159)

Pierogi z ziemniakami i szynką 119

Pierogi z ziemniakami i szynką to zdecydowanie pomysł na tani obiad, można powiedzieć nawet że to propozycja na obiad za 5 zł. Moja wersja dzisiejsza jest z pełnoziarnistej mąki orkiszowej a farsz z dodatkiem szynki, ale pierogi przygotowywałam również z jasnej mąki pszennej a farsz bywał z ziemniaków z dodatkiem okrawków różnych wędlin a nawet bez mięsa tylko

Dorota Smakuje
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I TWAROGIEM 121

Pierogi można robić z różnym farszem. Najbardziej znane to te z ruskim, mięsem lub kapustą i grzybami. Ja dla urozmaicenia menu zrobiłam ze szpinakiem i twarogiem. Efekt jaki uzyskałam był zadowalający. Farsz nakłada się bardzo łatwo, nie rozsypuje się a ciasto na pierogi jest elastyczne, dzięki czemu łatwo i szybko lepi się pierogi.  Rodzinie najbardziej smakują

Kuchnia Paulettes
Pierogi z kaszą gryczaną i serem 184

Kasza gryczana choć bardzo zdrowa, na Polskich stołach nie gości, aż tak często jak powinna. Choć w ostatnich latach kiedy dużo się mówi o zdrowej żywności

Apetyczna babeczka
czebureki po raz drugi 201

temu pokazywałam już czebureki . Bardzo pyszne były. Tym razem nieco inny, ale tak samo dobry przepis, z gazetki "Przepisy czytelników". Czebureki to rodzaj pierogów z ciasta, na które parzy się mąkę, nadziane mocno doprawionym mięsem, smażone w głębokim tłuszczu. Wbrew pozorom nie są trudne ani zbyt czasochłonne, za to smaczne, pożywne i sycące. Świetne danie obiadowe bądź kolacyjne. Moim(...)cebulę, gdy się zrumieni dodać mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć aż mięso zmieni kolor, dodać przyprawy do smaku. Zdjąć z ognia, dołożyć jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, odstawić do przestudzenia. Ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy, wykrawać kółka o średnicy ok 10 cm, na środek nakładać łyżkę farszu, sklejać jak pierogi. Na głęboką patelnię wlać

6niebo
Pielmieni 91

Pielmieni (lub pilimeni, pielmenie, pielmienie) – to rodzaj niewielkich pierogów z farszem mięsnym. Jest to potrawa kuchni rosyjskiej - zadomowiona w kuchni polskiej. Od naszych polskich, tradycyjnych pierogów różnią się przede wszystkim tym, że na etapie lepienia, wypełnia się je surowym mięsem, a nie gotowanym. Najczęściej serwowane są obficie posypane świeżo mielonym pieprzem, z dodatkiem śmietany zakwaszonej octem. Ponieważ pierożki(...)problemu formować z niego "kulki" do nakładania na ciasto pierogowe. Możesz zatem wlać do farszu trochę więcej bulionu. Wszystko zależy od tego, jak zwarte było mięso użyte do farszu. Im mniej tłuste mięso, tym więcej bulionu można dodać do masy.  Teraz przyszedł czas na lepienie pielmieni. Ciasto odwinąć z folii i podzielić na 3 części. Dwa kawałki odłożyć

Świat Domowej Kuchni
Kuchnia ukraińska. Co o niej wiemy? 69

bulion przygotowywany z kilku rodzajów składników bazowych np. różnych odmian mięs. Popularnym daniem jednogarnkowym jest zdecydowanie żarkoje, czyli mięso głównie wieprzowe zapiekane jest z ziemniakami i cebulą w glinianym naczyniu. Dodatkiem do niego jest tylko sól, pieprz i liść laurowy, a cały sekret smaku tkwi w sposobie przyrządzania. Trzeba mięso piec długo i powoli w garncu z gliny. Ciekawostką jest(...)samym masłem. Kuchnia ukraińska słynie również z różnorodnych pierogów, które wywodzą się z różnych tradycji. Najpopularniejsze są pielmieni, czyli niewielkie pierogi z farszem mięsnym, które mają charakterystyczny okrągły kształt. Słynne są również wareniki, które mają kształt półokręgu. Są bardzo smaczne, występują w różnych wersjach smakowych np. z mięsem, podrobami, z serem, ziemniakami, grzybami, kaszą czy owocami i podawane

ProstePesto.pl
Pierogi z wątróbką 115

syte. Składniki (ok 30 pierogów): Ciasto: • 350 g mąki pszennej • duża szczypta soli • 180 ml ciepłej wody • łyżka oleju Farsz: 350 g wątróbek drobiowych 2 cebule zioła prowansalskie sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i smażymy na patelni z posiekaną cebulą. Przyprawiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie mielimy w maszynce do mięsa albo blendujemy. Zabieramy się(...)stolnicę mąką. Z ciasta szklanką wykrawamy kółka. Na środek każdego nakładamy farsz, następnie brzegi dokładnie zlepiamy (ja dla pewności dociskam je jeszcze widelcem) W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Pierogi wkładamy do wrzątku partiami i gotujemy około minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię (chyba, że zrobiliśmy je z grubego ciasta, wtedy trochę dłużej). Odławiamy je łyżką cedzakową. Gotowe pierogi

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi Ruskie 286

wałkujemy. Ziemniaki gotujemy z dodatkiem soli, cebulę, czosnek kroimy w kostkę i smażymy na zloty kolor. Ugotowane ziemniaki oraz twaróg mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy cebulkę i doprawiamy do smaku. Wrzucamy przygotowane pierogi do wrzatku i gotujemy chwile od momentu wypłynięcia. Jeśli chcemy pierogi zamrozić, układamy na lnianej ściereczce do całkowitego ostygnięcia, przekładamy do woreczków

NaKońcuJęzyka
Wiosenne ruskie pierogi 217

Nie istnieje w mojej kuchni jeden, jedyny i święty przepis na ruskie pierogi. Za każdym razem ruskie mają inne ciasto – z jajkiem, bez jajka, na

Karo in the Kitchen
Pierogi z mięsem po rosole 108

bidi-language:#0400;} Świetne eko składniki od Spiżarni kolejny dzień przetwarzamy. Niedziela, przepyszny rosół. Poniedziałek, jak w poniedziałek, idealna pomidorowa z ryżem. Środa pierogi z farszem <3 O tak <3 Składniki 500 g mięsa z rosołu warzywa z rosołu natka pietruszki sól, pieprz Ciasto: 300 g mąki 250 ml wrzątku 1 łyżka masła Przygotowanie   Normal(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso i warzywa z rosołu mielimy na dużych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę. Całość wyrabiamy. Jeśli uznamy, że masa jest za sucha i kruszy się, to regulujcie ją wrzątkiem. Do smaku doprawiamy

R'n'G Kitchen
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. 243

nieco czasu. Ja przygotowuję to danie zazwyczaj, gdy zostało mi trochę rosołu i gotowanego mięsa. Na bazie rosołu przygotowuję barszczyk czerwony, a z mięsa farsz do tych pysznych krokietów. Takim samym farszem nadziewam również pierogi , więc czasami przygotowuję podwójna ilość farszu i jednego dnia lepię na obiad pierogi, a drugiego robię krokiety, lub część farszu zamrażam i wyjmuję(...)tych dań. Jeśli ktoś ma dzisiaj ochotę na coś o chrupiącej, złocistej skórce, skrywającej aromatyczny, mięsno-kapuściany farsz, to zapraszam na krokiety, kilka zostało :-) Składniki na krokiety z mięsem, kapustą i grzybami FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki

Rozpustne gotowanie
Pasta z mięsa z rosołu. 134

mięsa z rosołu. Rosół jest u nas w każdą niedzielę. To już tradycja. Oboje z mężem,  wynieśliśmy ją ze swoich rodzinnych domów. Tak jest też u nas. Jest niedziela,  musi być rosół. Problem jest taki, że praktycznie zawsze zostaje nam mięso z rosołu.  Przeważnie je zamrażam, a kiedy uzbieram większą ilość, robię pasztet, pierogi,  krokiety(...)paszteciki. Tym razem wykorzystałam na bieżąco. Zrobiłam pastę.  Jest naprawdę pyszna. Musztarda dodaje fajnego posmaku. Polecam. Spróbujcie.  Podałam ze swojskimi bułkami. Pycha.... Składniki: 300 g. mięsa drobiowego z rosołu (ważyłam samo mięso, już obrane z kości) 1 marchewka z rosołu 1 pietruszka z rosołu 1 cebula z rosołu kawałek selera z rosołu 1 ząbek czosnku 5 łyżek rosołu

Agusiowe smakołyki
Empanadas , chrupiące pierożki 140

smaku dodatkowo olej rzepakowy do smażenia Mąkę , olej , sól umieszczamy w maszynie do wyrabiania . Zaczynamy wyrabiać ciasto , dolewając tyle wrzątku , żeby powstało gładkie , sprężyste ciasto . Odstawiamy do przestygnięcia . Mięso z kurczaka przepuszczamy przez maszynkę do mielenia . Na patelni podsmażamy siekaną drobniutko cebulę i wyciśnięty praską czosnek . Jak nabiorą złocistego koloru , dodajemy zmielonego kurczaka i nadal smażymy . Jak już farsz będzie(...)patelni , również na maśle , smażymy pokrojone pieczarki i papryczki jalapeno . Ciasto na pierożki rozwałkowujemy cienko , wycinamy okrągłe kawałki i na każdym umieszczamy farsz , pieczarki z jalapeno . Sklejamy w zgrabne pierogi . Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju , aż zrobią się złociste i chrupiące . Podajemy na gorąco , po uprzednim odsączeniu na papierowym ręczniku . Doskonałe z salsą pomidorową i dipami . Smacznego ! Artykuł Empanadas

Ogrodnik w podróży
Pierogi Z Mięsa Z Rosołu Oraz Kapusty Podduszanej 159

mięsa dodajemy kapustę i mieszamy całość. Przyprawiamy do smaku. 6. Bierzemy jedna część ciasta, wałkujemy dość cienko i wycinamy szklanką kółka. Jeśli kółka nie są jeszcze wystarczająco dla was cienkie możecie je jeszcze delikatnie rozwałkować wałkiem. Następnie nakładamy po łyżeczce farszu i smarujemy jedna stronę ciasta woda aby się dobrze skleiło. Postępujemy tak aż do wykończenia farszu i ciasta. Pierogi

Gotowanie...to proste !
Pierogi z kaszą razy dwa i pieczarkami 139

już, że do tego ciasta przekonała się niejedna osoba. Jest elastyczne, mięciutkie i po ugotowaniu pierogi się nie sklejają.  Pierogi bardzo lubię! Tylko nie jem ich teraz tyle, ile jadłam kiedyś :) Kocham ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami. Uwielbiam z owocami! Truskawki, wiśnie, śliwki, jabłka - to wszystko można upchać w cieście pierogowym. Nie przepadam za pierogami

bistro mama