pierogi z mięsem - 1877 przepisów (strona:78/126)

Krokiety z mięsem 462

podobnie jak pierogi to prawie nasza potrawa narodowa. Wszyscy je znamy i wszyscy je lubimy. Często kojarzone z imprezą taneczną, gdyż trafiają na stół tuż po północy w towarzystwie czerwonego barszczu. Oczywiście takie połączenie jest najlepsze. Dzisiaj przedstawiam krokiety jako danie obiadowe a barszcz według uznania, mile widziany. Składniki: Naleśniki ( jajka, mleko, mąka, szczypta soli ) Mięso z rosołu

Smaki Ewy
Paszteciki drożdżowe z mięsem. 221

farsz. Mięso mielimy, dodajemy drobno pokrojona cebulkę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek, namoczoną i odciśnięta bułkę, jajko, sól i pieprz. Masę dokładnie mieszamy i odkładamy.      Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, dzielimy na około 16 części. Każdą zagniatamy, formujemy kulki, a następnie wałkujemy na owalne placki. Nakładamy 1/16 farszu i zlepiamy jak pieroga, układamy

Rozpustne gotowanie
Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym 155

obiad: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym SKŁADNIKI: 2 białe kiełbasy (my mieliśmy swojskie, pikantne) 1 białko 1 mała cebulka szczypta soli, szczypta pieprzu 0,5 kg mąki łyżka oleju ciepła woda garść ściętej rzeżuchy jogurt naturalny kawałek białego sera (ewentualnie) łyżka majonezu Surową białą kiełbasę sparzamy wrzątkiem. Ściągamy flak i rozdrabiamy widelcem mięso, dodajemy białko, szczyptę soli

MarciochaKucharzy
Szynka pieczona w całości 110

Szynka pieczona w całości pieczeń wieprzowa marynowana w kawie Szynka pieczona w całości jest doskonała na ciepło i na zimno. Soczyste, rozpływające się w ustach mięso

Cztery Fajery
Tortille pszenne 116

mięsem, fasolą i warzywami, lub jako ciekawa przekąska. Podgrzewane na grillu i zawijanie w nie chrupiące kiełbaski to już prawie klasyka w angielskim barbecue. Są niedrogie, praktycznie w każdym sklepie, ale idąc tropem Kasi Bosackiej zrobiłam sama bo "Wiem co jem" Nie są ani trudne ani pracochłonne, a szczególnie dla nas Polek, przyzwyczajonych do lepienia pierogów setkami. Wystarczy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Curry na zmęczenie lub przeganianie lenia 139

ryby (mięsa). Zmniejszam trochę ogień i przykrywam naczynie. Duszę 15 minut. Po tym czasie potrawa jest prawie gotowa. Można ewentualnie dodać sól i pieprz tak  jak lubimy, dorzucam natkę pietruszki pokrojoną średnio, mieszam. Można jeść z ryżem, pieczywem, można odstawić na chwilę, na czas pieczenia ciapatek. Ciasto dzielę na pożądaną liczbę części. Rozwałkowuję cienko, jak na pierogi. Takie

I tu będę miała takie te
Czysty barszcz czerwony 135

Dzisiaj przepis na czysty barszczyk. Idealny do krokietów bądź pierogów. Sam też jest pyszny - na pewno lepszy od tego kupionego w sklepie.   Składniki : * pół kurczaka w wersji wigilijnej wybieramy sam bulion warzywny * cebula * kawałek selera plus natka * 2 marchewki * por * pietruszka * liść laurowy , ziele angielskie , pieprz ziarnisty * 2 ugotowane buraki pokrojone w plasterki plus woda z gotowania * sól(...)cukier do smaku     Przygotowanie :  Zagotować mięso wraz z przyprawami. Dodać całą włoszczyzną wraz z przypaloną cebulą. Gotować do miękkości mięsa. Przecedzić . Do wywaru dodać buraki . Przyprawić do smaku

Magiczne Życie Marty
Przepisy z resztek kurczaka, w których się zakochasz 138

czego Wam trzeba ;-). Nasz pierwszy wpis z przepisami na resztki z kurczaka (na aromatyczną zupę pho na bulionie z kości , makaron z kurczakiem w karmelu wietnamskim , tortille , ravioli i pierogi z nadzieniem z kurczaka z rosołu ) – okazał się hitem na blogu i do dziś jest jednym z najczęściej czytanych. Dlatego dziś pokażemy jeszcze więcej naszych przepisów z resztek kurczaka(...)wysokiej temperaturze z dodatkiem sosu pomidorowego i sera na nowo odzyskiwały smak. Właśnie za to kochamy włoską kuchnię. Spośród wielu pomysłów na recykling kurczaka, pizza jest naszym ulubionym. Mięso z rosołu zapieczone na cienkim cieście nie tylko zyskuje drugie kulinarne życie, ale po prostu zmienia się nie do poznania. Konia z rzędem temu, kto odgadnie, że to był ugotowany kurczak

Niedzielny kucharz
Ryba zapiekana w śmietanie 171

Ryba zapieka w śmietanie to idealna propozycja dla osób, które nie mogą poświęcić zbyt wiele czasu na gotowanie. Do zapiekania możemy wybrać dorsza, lina, łososia lub

Cztery Fajery
Kopytka 110

Tego przepisu nie może zabraknąć na blogu, zwłaszcza, że jest bardzo prosty. Kopytka przygotowuję bardzo rzadko, ale zimą, zwłaszcza w weekendy, do niedzielnego obiadu, pasują idealnie

Moja smaczna kuchnia
Makaron z oliwą i przyprawami 157

Najlepsze potrawy wychodzą z połączenia dosłownie kilku prostych składników. Takie jest właśnie makaron z oliwą i przyprawami. To szybkie i bardzo proste w przygotowaniu danie, które

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem 82

Wyszły fantastyczne! Delikatne ciasto pierogowe z wyrazistym w smaku szpinakowo-twarogowym farszem w intensywnym zielonym kolorze z wyczuwalną nutą czosnku (bo jak jest szpinak to czosnek być musi). Takie pierogi na pewno pojawią się u mnie na tegorocznej Wigilii obok tradycyjnych z kapustą i grzybami. Polecam Wam ich wypróbowanie :) Składniki (na ok. 28 szt.): Ciasto: 350 g mąki pszennej(...)Szpinak zdejmujemy z patelni i odstawiamy do przestudzenia. Ostudzony szpinak blendujemy na gładką masę (można też drobniutko posiekać). Twaróg przeciskamy przez praskę do ziemniaków (lub mielimy w maszynce do mięsa). Mieszamy dokładnie razem ze szpinakiem. Dodajemy jajko. W razie potrzeby masę doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Mąkę przesiewamy, robimy w niej wgłębienie i dodajemy jajko, sól oraz

MyCookBook.pl
KAPUSTA Z GROCHEM 87

pierogi podawane do barszczu, także bigos podany na bogato do świątecznej pieczeni w Boże Narodzenie. Kto nie jadł, niech spróbuje, kapusta z grochem w tej wersji jest przepyszna! To prosta i szybka potrawa, nie tylko na świąteczny stół. Kapusty z grochem wychodzi cały garnek, można go podzielić dodając do drugiej części np. wymoczone i posiekane suszone grzyby, mięso

Zasmakuj Kuchni
Chrupiące kopytka z papryką 285

Wspaniały dodatek do obiadu. Ziemniaki inaczej, tak mówiłam w dzieciństwie pomagając Babci wałkować rulony na stolnicy. Smakują prosto z wody, polane sosem lub gulaszem z dodatkiem

Zasmakuj Kuchni
Chrupiące kopytka z papryką 349

Wspaniały dodatek do obiadu. Ziemniaki inaczej, tak mówiłam w dzieciństwie pomagając Babci wałkować rulony na stolnicy. Smakują prosto z wody, polane sosem lub gulaszem z

Zasmakuj Kuchni