pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:85/159)

Wywiad - Jak wyglądały święta podczas okupacji oraz przepis na okupacyjną polewkę. 129

talerze takiej zupy musiały wystarczyć na cały dzień. No a rano i wieczorem, albo zupa z mleka albo polewka. I to dzień w dzień. Nie było innego jedzenia. Mięso pieczone i obiad z dwóch dań, to tylko w niedzielę był albo w święta jakieś. K : A w Boże Narodzenie? W : To samo. Nic specjalnie nie było. Nie powiem czy ryba(...)Kapusta z grzybami? W: Pierogi to są wschodnie. U nas pierogów w Poznańskiem nie było. Kapusta była, bo kapustę robiliśmy w beczce.  Czasem był barszcz czerwony, ale nie z uszkami tylko z makaronem, bo to było najprostsze do zrobienia. W wigilię się nie jada mięsa, ani nie jadało, a już tym bardziej w czasie wojny. Była taka

Kryzysowa Książka Kucharska
Turecka pizza z mięsem 78

Turecka pizza z mięsem przepis na lahmacun pizza z patelni lub z piekarnika. Turecka pizza z mięsem mielonym jest o wiele mniej kaloryczna niż nasza ulubiona

Cztery Fajery
Canederli Tirolesi 84

austriackiego i niemieckiego – knödel, co oznacza knedle, chociaż mi bardziej podoba się nazwa pierogi 😊. Canederli Tirolesi to proste danie, przede wszystkim wykorzystujące proste składniki takie jak czerstwy chleb, mleko i jajka, które zawsze były dostępne w kuchni i zostały wykorzystane po mistrzowsku. Dodanie mięsa było już luksusem 😊. Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej opowieści, życzę Ci smacznego

RafalCook
Makaron z truskawkami 71

Makaron z truskawkami to przepis na lekki obiad bez mięsa. Pyszne, soczyste i aromatyczne truskawki z dodatkiem słodkiej śmietany i odrobiny cukru tworzą ze sprężystym makaronem idealne połączenie. Makaron to pomysł na letni wegetariański obiad, szybki lunch czy podwieczorek dla dzieci. Przepis jest banalnie prosty, przygotowanie go wręcz ekspresowe. Makaron z truskawkami i śmietaną można podawać na ciepło(...)truskawkowy w pełni, a więc warto korzystać i mieć swój pomysł na obiad bez mięsa. Jak zrobić makaron z truskawkami? Jak zrobić fit makaron z truskawkami? Truskawki co zrobić Co zrobić z truskawek gdy już się najemy takich świeżych i pachnących? Zrobimy koktajl truskawkowy, pierogi z truskawkami, jakieś ciasto bez pieczenia to czas pomyśleć o makaronie z truskawkami. Najlepszy

Dieta moja pasja
Filet z indyka w sosie grzybowym 145

Dziś przepis na pyszne mięso indycze duszone z grzybami.  Całość podałam z kopytkami i surówką z kapusty z burakami . Spróbujcie tego połączenie koniecznie. Składniki: 500

magiczna kuchnia Kasi
Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 152

ciepło w zupach czy szakszuce, albo dodany do makaronu w szybkim włoskim sosie. Szpinakowe pierogi i naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe i bardzo wszechstronne warzywo – przygotowany według dzisiejszego przepisu kremowy szpinak jest świetnym dodatkiem do obiadów z jasnym mięsem i rybą w roli głównej – albo do zjedzenia samodzielnie, po mojemu – z pitą

Karo in the Kitchen
Pieczone empanadas z wołowiną i serem 132

Empanadas to pierożki a ciasta zbliżonego do kruchego/chlebowego/francuskiego, które można przygotować pieczone lub smażone w głębokim tłuszczu. Nadziewane zazwyczaj mięsem, serem lub tuńczykiem. Istnieje ich wiele

Zielona Kuchnia
Pierogi mięsno-pieczarkowo-warzywne 159

zmieniło i kombinuję z farszami. I muszę przyznać, że nie ma to jak domowe pierogi z pysznym farszem. Ciasto : 350 g mąki pszennej typ 450 + do podsypywania ok. 3/4 szk gorącej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz : 300 g dowolnego gotowanego mięsa wieprzowego ( ja użyłam karkówki z marynaty musztardowej ) podsmażonego z cebulą 150 g pieczarek

Ewa w kuchni
Zielone ravioli z rukoli 175

Ravioli to włoskie danie, a są to okrągłe lub kwadratowe pierożki. Nadziewa się je najczęściej serem ricotta, mięsem lub warzywami (często szpinakiem), ja postanowiłam nadać im

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z bobem i osycpkiem 127

dorosłych, odkąd sięgam pamięcią w moim domu dość często na obiad była micha pierogów, zawsze z innym farszem, bo pole do popisu jest dość duże. Dziś zapraszam na pierogi z bobem, boczkiem i zakopiańskim oscypkiem….pyszne ! Składniki: Składniki: Ciasto: 50 dag mąki pszennej 1 jajko Około 1 szklanki dość ciepłej wody Farsz: ½ kg bobu-u mnie mrożony(...)temp pokojowej, mielimy w maszynce do mięsa, boczek i cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy razem na oliwie pod przykryciem aż będą miękkie, łączymy ze zmielonym bobem, dodajemy starty na tarce jarzynowej oscypek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia składników. Ciasto wałkujemy wycinamy krążki, rozkładamy nadzienie, zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w dużej ilości osolonej wrzącej wody

Wanilia i Kardamon
pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami... 186

czarny mielony 1 łyżeczka PIEROGI: mąka pszenna typ 500 70 dag, olej rzepakowy 5 łyżek, sól 1 łyżeczka, woda gorąca 3/4 litra DODATKI: smalec - domowy/ w opisie, woda 4 litry/do gotowania, olej rzepakowy 1 łyżka, sól 2 łyżeczki na oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami i wystudzić, ziemniaki dzień wcześniej ugotowane zmielić w maszynce do mięsa z twarogiem i pieczarkami(...)worek foliowy na 15 minut, kule podzielić na 3 porcje, na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować cienki placek i szklanką wykrawać krążki, na każdy nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi pierogi wrzucać do wrzącej wody z solą i olejem, po wypłynięciu gotowac z 3 minuty, wyjmować cedzakiem i opłukac pod zimną wodą, podawać podsmażane na domowym smalcu ze skwarkami

W Mojej Kuchni Lubię
Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka 67

śliwki dodajemy do ciast, do mięs i do gotowanej kapusty. Podawane są z kaszą i z fasolą. Na słodko i na wytrawnie. Jako dodatek do zup i jako ich główny składnik. Na Kresach często dodaje się je do sałatek w towarzystwie włoskich orzechów, ale w połączeniu z orzechami są również doskonałym farszem do wigilijnych pierogów. Niegdyś każda gospodyni sama(...)walory smakowe, mocny, przyjemny aromat, jak i za wspomaganie trawienia, dlatego dodawano je do wielu dań. Jednym z nich jest krupnik z wędzonymi śliwkami – smaczna zupa z kaszą pęczak, mięsem drobiowym i warzywami korzeniowymi, której smak wzbogacają aromatyczne wędzone śliwki. Doskonałe zimowe danie. Przepisem podzielił się Zespół folklorystyczny z Rożniatowa (gmina Zarzecze), zdobywając zasłużone wyróżnienie w jednym z konkursów

Trzeci talerz
pyszne pierogi z kurkumą i mięskiem rosołowym i kaszą jaglaną... 179

łyżki, włoszczyzna 1/2 pęczka, cebula 4 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżeczka mięso drobiowe (średni kurczak) z rosołu obrać z kości i zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku razem z włoszczyzną z rosołu, wymieszać farsz z majerankiem, pieprzem i ugotowaną kaszą gryczaną mąkę, sól, kurkumę, jajko, olej w misie robota wymieszać hakiem w trakcie dolewać gorącej(...)mąką, krótko wyrobić i nakryć ściereczką kuchenną na 15 minut ciasto podzielić na porcje, z każdej wałkować cienkie ciasto, wykrawać szklanką do koktajli większe placki, nakładać farsz i zlepiać pierogi pierogi wrzucać do wrzątku z łyżką oleju i łyżeczką soli, po wypłynięciu gotować na średnim ogniu z 3 minuty, wyjmowac cedzakiem i pod zimną wodą z kranu krótko

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone pierożki (empanadas) 109

Pieczone w piekarniku lub smażone na głębokim tłuszczu pierogi z bardzo fajnym farszem. Super przekąska na imprezę. Można podawać z różnymi sosami u nas sprawdził się najbardziej dip paprykowy. Smakują na ciepło i na zimno. Można zrobić większą ilość i zamrozić. Ja mam zawsze woreczek tych pyszności w zamrażarce dlatego podaję przepis na około 70 sztuk. Składniki na ciasto(...)następnie dodać mięso i przyprawy. Całość smażymy od czasu do czasu mieszając około 15 minut. Po tym czasie dodajemy zmiksowaną fasolę i passatę pomidorową. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu jeszcze około 15- 20  minut do momentu aż część płynów odparuje a farsz zgęstnieje. Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku i studzimy. Ciasto na pierogi Mąkę przesypujemy

Andzia Pichci
Dip do mięsa 64

Dip do mięsa Przepis na gęsty sos do mięsa i wędlin. Dip do mięsa pieczonego jest jednym z wielu sposobów na urozmaicenie smaku potraw. Przed nami

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania