pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:81/159)

Zraz obranej drogi 76

wszystkich kuchni to jest coś, co umownie nazywamy kuchnią polską. Choć większość ludzi uważa schabowego i pierogi za kuchnię polską. trudno powiedzieć, czy jest to danie litewskie, białoruskie, a może poleskie. Co do jednego jesteśmy pewni, nazwa pochodzi od kształtu kawałków mięsa oraz, że było to danie szlacheckie, bo chłopi niezbyt często jadali mięso, zwłaszcza na śniadanie

Kryzysowa Książka Kucharska
Wątróbka drobiowa z cebulką 78

pieprzem. Podajemy na gorąco. Zapraszamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na pyszne domowe obiady mięsne. Pierogi z płuckami wieprzowymi , to świetna propozycja dla wszystkich, którzy może nieco zapomnieli o tym doskonałym daniu. Polecamy również swojską świeżonkę oraz kluski śląskie z mięsem wołowym . Zobacz również przepis na pierś kurczaka w cieście naleśnikowym z koperkiem . Życzymy smacznego! Artykuł Wątróbka drobiowa

Kuchnia Na Wypasie
Pierożki smażone 137

domownicy ,a zwłaszcza córki , ja zresztą też lubimy pierogi i zazwyczaj robię je z grzybami lub z grzybami i kapustą.Tym razem były z pieczarkami ,ale farsz może być dowolny, nawet może być mięso. 3 szkl.mąki 1 szkl.gorącej wody 1 łyżeczka soli dowolne nadzienie [ pieczarki podsmażone razem z cebulką] Mąkę przesiać, dodać sól, wlać gorącą wodę zarabiając

Moje domowe kucharzenie
Pyzy białe z mięsem 134

robiła, ale przyszła pora i na mnie Z pewnością są mniej czasochłonne niż lepienie pierogów. Pierwsze moje pyzy nadziewałam pasztetową i przyznam, że chyba niedługo takie właśnie zrobię Pyszne są! Podam dzisiaj przepis na moje pyzy – białe pyzy z mięsem. Składniki: Na farsz mięsny: * 1 kg łopatki wieprzowej albo szynki * 1 duża marchew * 1 pietruszka

Pieprzyć z Fantazją
Pyzy białe z mięsem 174

przyszła pora i na mnie :)   Z pewnością są mniej czasochłonne niż lepienie pierogów.   Pierwsze moje pyzy nadziewałam pasztetową i przyznam, że chyba niedługo takie właśnie zrobię :) Pyszne są!   Podam dzisiaj przepis na moje pyzy - białe pyzy z mięsem.   Składniki:   Na farsz mięsny:   * 1 kg łopatki wieprzowej albo szynki * 1 duża

Pieprzyć z Fantazją
Pierogi z fasolą, boczkiem i koperkiem 190

świeżego koperku 3 łyżki oleju Sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Jak wykonać ?  Pierogi zaczynam od zrobienia farszu: Fasolę Jaś moczę przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia gotuję do miękkości. Odcedzam, studzę, zimną kręcę przez maszynkę do mięsa. Boczek kroję drobniutko w kostkę, podlewam olejem i duszę 5 minut na patelni razem z posiekaną cebulą

Wanilia i Kardamon
ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY Z WARZYWAMI 138

mamy aż 9,02 przyswajalnego białka, co daję nam porządny zastępczy składnik za mięso. Podobno w pojedynkę nie jest to pełnowartościowe białko, ponieważ nie zawiera wszystkich niezbędnych aminokwasów ale w parze np. z ziemniakami lub produktami mącznymi ( ukochane pierogi) może stworzyć porządne źródło białka. Dzisiaj będzie zupa z czerwonej soczewicy z cukinią, jarmużem, ziemniakami i aromatycznymi przyprawami. Fantastycznie rozgrzewająca

pieprzny smaczek
Barszcz czerwony z suszonych buraczków 131

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na pyszny barszczyk z suszonych buraczków. To idealny dodatek do krokietów czy pierogów. Do przygotowania barszczyku wykorzystałam buraczki suszone, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . SKŁADNIKI: 4,5 łyżki suszonych buraczków MAKAR, 2 litry bulionu z mięsa drobiowego 1/2 marchewki 1/3 korzenia pietruszki 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety schabowe z serem i brokułami. 502

około 6 minut i studzimy. Każdy plaster schabu wkładamy do foliowego woreczka, cieniutko rozbijamy. Na deseczkę wykładamy mięso, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Na każdym kotlecie układamy przekrojoną na pół różyczkę brokuła i plaster sera, składamy na pół (ma wyglądać jak duży pieróg), dobrze dociskamy brzegi, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na piękny, złoty kolor

Rozpustne gotowanie
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 202

szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek i pierogi. Właśnie pierogi! Cienkie, rozpływające się w ustach ciasto z dwoma farszami: pierwsze ruskie, które po pierwszym kęsie przypomniały mi oryginalne ruskie mojej babci, a drugie z mięsem i kozim serem, okraszone boczkiem - do dziś zapach i smak czuję gdzieś na końcu języka. Kuchnia Gospody Galin

Sajkofanka smaku
Pierogi z pieczarkami 170

pierogami gotuje się zbyt gwałtownie należy zmniejszyć płomień, by nie popękały. Tak samo możemy przygotować pierogi z kapustą i grzybami. Na kolację wigilijną w sam raz. Do lepienia pierożków użyłam specjalnego przyrządu, takiego jak tu przy lepieniu p ierożków z mięsem i kapustą

Proste Potrawy
Gyoza – pierożki z nadzieniem wege 79

Czas czytania: 3 min Zapraszam na japońskie pierożki gyoza w wersji polskiej i to w wersji wegetariańskiej! Pierożki gyoza tak jak i nasze rodzime pierogi występują w wielu wersjach, różnią się nadzieniem i grubością. Przygotować można je na wiele sposobów, gotować, parować lub tak jak te dzisiejsze, smażyć na parze. Jest to bardzo prosta metoda, która dodatkowo wzbogaca smak(...)pierożków. Do przygotowania dzisiejszej wersji gyoza-wege, zainspirował mnie klasyczny przepis z mieloną wołowiną i siekaną kapustą. Do mojego farszu jako bazy użyłam wegetariańskiego „mięsa”, czyli suszu sojowego, który można kupić w większości sklepów. Jeśli jednak byłby problem z jego kupnem można zastąpić go na przykład „kotletami” sojowymi a’la schabowy należy wtedy drobno pokruszyć

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi mięsne z pomidorami 162

widzicie na zdjęciu) ze szczypiorkiem. Możecie podać pierogi inaczej, zrezygnować z boczku, zamiast tego polać danie lekko przesmażonymi pomidorkami koktajlowymi na klarowanym maśle, z cebulką lub bez. Składniki: Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki ostrej papryki Farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 średnie cebule(...)składniki na ciasto mieszamy ze sobą, z tym że wodę dolewamy stopniowo do momentu powstania gładkiego i elastycznego ciasta, przygotuj farsz: cebulę z czosnkiem posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj mięso i smaż aż się ładnie zarumieni, dodaj pomidory z puszki i gotuj jeszcze chwilę aż nadmiar wody odparuje, a farsz stanie się gęsty, wtedy dopraw do smaku przyprawami, odstaw

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z soczewicą warzywami i dymką 139

Mam wrażenie, że soczewica nadal jest niedoceniana, a szkoda bo wspaniale zastępuje mięso i rewelacyjnie się spisuje jako farsz do pierożków, mimo że te pierożki są

Wanilia i Kardamon
Krokiety z farszem mięsnym 127

Krokiety z farszem mięsnym Pyszne krokiety z farszem mięsnym, to doskonały pomysł na zagospodarowanie mięsa obgotowanego z kości wieprzowych , lub np ścinek po formowaniu szynki , czy

Ogrodnik w podróży