pierogi z mięsem - 1877 przepisów (strona:77/126)

Makaron z bobem 263

bobem . Bób jest jednym z warzyw, które można wykorzystać jako bazę do przygotowania różnorodnych potraw. Przez innych nazywany tzw. bober świetnie sprawdzi się jako główny składnik do farszu pierogów, do sosów, zup, makaronów, czy sałatki. Bób jest bogaty w mnóstwo składników odżywczych w tym w białko. Dodatkowym atutem jest to, że można go mrozić i zachowuje swój smak(...)Następnie dodajemy obraną pokrojoną drobno cebulę. Szklimy na złoty kolor. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy do cebuli i czosnku.Smażymy aż mięso nie będzie surowe.  Do składników na patelnię dodajemy bób oraz makaron. Smażymy kilka minut. Przygotowujemy sos: 3 łyżki śmietany mieszamy z 3-4 łyżkami jogurtu naturalnego. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami

Kuchnia Pełna Pasji
Rosół z pierożkami i tymiankiem 137

Pracochłonne ale warte pracy. Gotuję mocny wywar z tzw. porcji rosołowej czyli korpusu kurczaka i kawałka indyka .I to jest najmniejszym problem. Potem trzeba z korpusu

Buniabaje w kuchni
Uszka z kaszą i soczewicą 120

podać jako samodzielne danie, składnik dania obiadowego lub sałatki. Tym razem proponuję wam uszka z farszem z zielonej soczewicy i kaszy jęczmiennej. Z takim farszem można zrobić również pierogi i wtedy jest trochę szybciej, ale ja dziś postanowiłam się trochę pobawić w lepienie uszek. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 2szkl. mąki pszennej tortowej 0,5szkl. gorącej(...)odstawiłam do wystygnięcia. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Zeszkliłam ją na patelni na łyżce oleju i dodałam do soczewicy. Soczewicę z kaszą i cebulą zmieliłam w maszynce do mięsa, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mąkę pszenną wsypałam do miski razem ze szczyptą soli. W gorącej wodzie rozpuściłam masło i wlałam do mąki

Waniliowe Improwizacje
Krem z cukinii i pomidorów 159

Krem z cukinii i pomidorów to bardzo aromatyczna i orzeźwiająca zupa idealna na upalne dni. Najlepiej przygotować ją w sezonie kiedy mamy możliwość kupienia świeżych, dojrzałych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki schabowe z pesto pietruszkowym i suszoymi pomidorami 152

zamrażarce czekają jeszcze pierogi, ale póki co dzielę się przepisem na takie ciut inne schabowe. Co prawda zwykłego kotleta nie przebijają (ale to wiecie, zdanie Męża jest), co jednak nie znaczy, że są złe.  Podane w całości mogą być dodatkiem do dania głównego, a pokrojone w talarki smaczną przekąską. Równie smacznie smakują z mięsem drobiowym :) Składniki: 3 plastry

Kuchnia w czekoladzie
Orzechowe ciasteczka w białej czekoladzie z migdałem + Gosia i jej sprytne patenty 79

problemów z wyjęciem pierogów, bo nie przyklejają się one do papieru. Sam papier powlekany jest obustronnie silikonem, nie przykleja się do blachy czy ciasta. Przy jego wykorzystaniu zbędne staje się więc smarowanie blachy tłuszczem. Nadaje się nie tylko do używania w wysokich temperaturach piekarnika, ale można go również wykorzystywać do mrożenia (jeśli poprzekładacie porcje mięsa papierem, będzie Wam łatwiej

Smaki Na Talerzu
PRZEKĄSKI NA SYLWESTRA (keto, LCHF, bez glutenu) 2394

serowe paszteciki serowe z mięsem mielonym jadalne miseczki serowe tacos w serowych muszlach szparagi w boczku mini pizze z cukinii kotleciki cukiniowo-indycze keto bruschetta Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Keto pierogi Tartaletki wytrawne krewetki

Ola la LCHF
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 241

Mięsa pieczone, wędliny i sery -  po 3 dag z każdego asortymentu  na 1 osobę. Ta ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki ,  marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na  stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i  oczywiście

Kulinarny karnet Christophera
Pierogi z kapustą i grzybami 123

Uwielbiam pierogi w każdym wydaniu. Dziś, w cyklu świątecznym, zapraszam Cię na te z kapustą i grzybami Składniki : Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju około 2 szklanek ciepłej wody Farsz: 100 suszonych grzybów- u mnie borowiki 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka sól i pieprz 3 łyżki oleju 2 cebule Przygotowanie : grzyby opłucz(...)pieprzem kapustę ugotuj w 150 ml wody do miękkości z dodatkiem soli – 60 minut, dokładnie odciśnij. Grzyby, marchewkę i pietruszkę odcedź, razem z kapustą zmiel w maszynce do mięsa o bardzo dużych oczkach na patelni na oleju zesmaż cebule, dodaj do farszu. Składniki farszu dobrze wymieszaj, dodaj sól i pieprz do smaku mąkę przesiej na stolnicę, zrób wgłębienie, dodaj

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Placek po węgiersku 127

restauracjach znane jako placki po węgiersku. Nie wiem, skąd ta nazwa i czy na Węgrzech jest takie danie. Być może w tym przypadku jest jak z rybą po grecku, pierogami ruskimi, karpiem po żydowsku i wieloma innymi rodzimymi potrawami, których nazwy sugerują, iż pochodzą one z kuchni innych narodów:). Tak czy siak, placki są bardzo sycące i tak pyszne(...)łyżka koncentratu pomidorowego) 1 ząbek czosnku 1 gałązka rozmarynu 1 łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka mąki sól pieprz czarny 3 łyżki oleju natka pietruszki Mięso i paprykę pokroić w kostkę. Cebule pokroić w piórka, marchew w talarki, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej , mięso obsmażyć z obu stron, dodać cebulę, czosnek, marchew. Smażyć chwilę, dodać

Obiad gotowy
Pasztet z gęsi 147

ulepione uszka i pierogi, kompot z suszu z naszego ogrodu... Uwielbiam to! Jeśli podobnie jak ja, macie pozytywnego fioła na własnoręcznym przygotowaniu świątecznych potraw, może skusicie się na upieczenie pasztetu z gęsiną? I choć gęsina bardziej się kojarzy z tradycją świętomarcińską, to warto sięgać po nią nie tylko w listopadzie. Gęsina to zdrowe i smaczne mięso. Świetnie smakuje gęś

Obiad gotowy
Pierogi z bobem, boczkiem, koperkiem i cebulką. 143

bobem mogą być tak pyszne. Jedliście kiedyś takie pierogi? Jeśli nie to polecam spróbować, ale pod warunkiem, że lubicie bób, a teraz trwa właśnie na niego sezon. Przy pierogach jest trochę pracy, ale warto je przygotować, a już zwłaszcza te z bobem, pachnące cebulką, koperkiem i boczkiem. Polecam serdecznie :) Składniki: Farsz: 50 dag świeżego bobu 20 dag wędzonego(...)koperek do dekoracji masło do smażenia sól do gotowania Wykonanie: 1. Farsz: Bób płuczemy i gotujemy do miękkości. Miękki odcedzamy, lekko studzimy i jeszcze ciepły mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na maśle do miękkości i zrumienienia. Boczek kroimy w małą kostkę i smażymy na patelni aż będzie chrupiący i trochę wytopi się z niego

Izabelawkuchni
Kluski ziemniaczano-serowe 359

Lubimy wszelakie kluski, można je przygotować z różnych składników. Kluskami nazywa się najczęściej potrawy mączne, przygotowane najczęściej z dodatkiem ziemniaków, sera i jajek. Kluski są podstawą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię