Przepisy na wigilię: Pierogi z kapustą

Przepisy na wigilię: Pierogi z kapustą

Przepisy na wigilię: Pierogi z kapustą

Ciasto al dente, pachnący grzybami farsz, całość zawinięta w kształt aniołka. Polecamy Wam nasz patent na lepienie wigilijnych pierogów. Czas: 1,5 godziny w tym pół godziny na leżakowanie ciasta Poziom trudności: Średnie „Św. Jacku z pierogami módl się do Boga za nami, żeby na stole zawsze pierogi były i nas od głodu chroniły” – modlitwa i legendy o św. Jacku Odrowążu to perełki naszej kultury, w tym również kulinarnej. Czy jest inna potrawa, która ma swojego patrona? Nic dziwnego, że tak dobrze smakuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, kapustą, twaróg, grzyby, ziemniaki, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, mięso, jajka z farszem, wigilijne potrawy, potrawy wigilijne, pierogi z kapusta i grzybami, pierogi z mięsem, jajka na święta

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.