Pasztet z gęsi z żurawiną 179wymieszać (ponieważ użyte mięso było chude należy dodać tłuszcz). Przełożyć do formy „keksówki” (25x10cm). Polać dwiema łyżkami tłuszczu gęsiego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Można podawać na ciepło lub zimno. Polecam inne przepisy z gęsi :) zupa z gęsi z zacierkami gołąbki z gęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś
królestwo garów
Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem 253gyrosem i czosnkiem. Podsmażamy aż mięso przestanie być surowe, dodajemy pieczarki. Całość dusimy do momentu aż woda wyparuje, po czym odstawiamy w chłodne miejsce, Po wystygnięciu mieszamy z przygotowanymi serami. 6. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko na blacie. Wykrawamy kółka dowolnej wielkości. Na środek każdego kółka wykładamy farsz i sklejamy tak jak pierogi. Układamy na blaszce do pieczenia
Szefowa kuchni
Naleśniki ruskie. 146znakomite. Każdy z nas zna i pewnie lubi ruskie pierogi a jeśli pierożek zamienimy na naleśnik a do nadzienia dodajmy ziemniaki i twaróg . Idealna propozycja na smaczny obiad . Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować farsz do pierogów ruskich lub far na słodko do naleśników. Wspaniały skład sera(...)łączymy je. Ciasto odstawiamy na 30 minut by odpoczęło. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Ziemniaki i twaróg przeciskamy przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy. Usmażoną cebulę umieszczamy w misce z ziemniakami i twarogiem. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Na środek
Zdrowy Styl Joanny
Za'atar bardzo pikantny do karkówki 134Przepisy na różne warianty za'ataru podwalam już wcześniej ( znajdziecie je tutaj ) jednak dzisiejsza mieszanka jest przeznaczona przede wszystkim do marynowania mięs. Mimo, iż na
Cztery Fajery
Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru 203Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru to... najszybszy sposób na pyszny, pożywny obiad. Aromatyczne, rozpływające się w ustach mięso i doskonały sos - uwierzcie mi, nic lepszego
Cztery Fajery
Pierogi ruskie z pieczarkami 185Uwielbiam pierogi ruskie. Nie pogardzę też pieczarkami- w każdej postaci. Dlatego postanowiłam połączyć te dwie rzeczy i stworzyć całość :) Polecam, są bardzo smaczne! Składniki: Na ok 80 pierogów: Ciasto: 4 szklanki mąki (1 szklanka= 250ml) + do podsypywania blatu 1 płaska łyżka soli 1 szklanka gorącej wody 1 jajko 1/3 szklanki oleju Farsz: 4 duże ziemniaki 400g sera białego(...)pieczarek dużych 1 cebula 50g margaryny Sposób przygotowania: 1. Farsz: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości, najlepiej dzień wcześniej. Następnie wraz z serem przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę rumienimy na 2/3 kawałku margaryny. Na reszcie smażymy starte na tarce pieczarki. Do sera i ziemniaków dodajemy przyrumienioną cebulę oraz pieczarki, doprawiamy ziarenkami smaku, przyprawą w płynie i pieprzem
Kuchnia w czekoladzie
Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 270Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
6x wege inspiracji sierpnia (ze sklepów) + kiszonki 191Wędlina od Take it veggie Nie przepadam za takimi wege wynalazkami, które mają zastąpić mięso smakiem i formą, ale jeśli ma to pomóc przekonać kogoś do choćby zmniejszenia ilości spożywanego mięsa, to jestem za. Kupiłam na próbę, smak całkiem ok. Dostępne w Kauflandzie. Cena: ok. 7-8 zł. 2. Sznycle od Take it veggie J. w. Skład taki sobie, wędlin(...)również. Raczej nie kupię ponownie. Smakują ok. Dobre rozwiązanie, gdy potrzeba na szybko zrobić obiad. 3. Farsz do pierogów od Melvit Skład naturalny, ciekawy produkt o różnorodnym zastosowaniu. Dzięki Linda! Jako, że nie umiem i nie lubię robić pierogów, użyłam farszu do wytrawnego tortu naleśnikowego. Każdy naleśnik posmarowałam pastą warzywną o wyraźnym smaku (bo farsz jest dość delikatny
Qlinarnie i Qlinarnie
Kopytka - pomysł na tani obiad 149Tradycyjne domowe kopytka - banalnie proste do przygotowania, tanie i smaczne. Można je podawać do gulaszu, duszonego mięsa i sosów grzybowych albo podsmażone z cebulką i skwarkami
Cztery Fajery
Kaczka pieczona po staropolsku 379dodatkach. Tak właśnie było z burakiem ćwikłowym który nas totalnie zaskoczył... do tej pory kombinuję co by tu jeszcze z niego wymyślić - może tym razem ciasto?! A może pierogi?! Zobaczymy... W mojej głowie od tamtej pory zakiełkowały już plany wykonania tylu nowych dań... ale na pierwszy rzut poszła kaczka - niby prosta w wykonaniu ale czasochłonna. Kaczka coraz częściej wraca(...)tylko w rosole... i gdy ostatnio dostałam taką śliczną. tłuściutką tuszkę kaczą pomyślałam, że tym razem koniecznie ją trzeba upiec! Ale jak? Z imbirem? Z pomarańczami? A może nadziewaną mięsem mielonym? Nie... tym razem postawiłam na klasykę gatunku czyli kaszę gryczaną, jabłka i żurawinę. I z ręką na sercu - taka kaczka smakuje mi najbardziej! Kaczka po staropolsku Składniki: tuszka
sierotka maRysia w kuchni
Ruskie 157Pierogi ruskie to temat wrażliwy. Znaczy ogólnie pierogi to temat zbliżony inwazyjnością do tańczenia kankana, w drewnianych chodakach i po polu minowym. Sławetna Pierożek Gate wybuchła o falbanę na brzegu pierożka, jakiekolwiek kretyńsko to brzmi, ludzkości zawiesił się system i wywaliło panel kontrolny. Serio boję się pisać ten tekst, bo może się okazać, że ruskie pierogi wywołają(...)swój sposób na ruskie i swoje smaki. Jednak wszyscy podkreślają jedno – ruskie mają mieć pieprzne nadzienie. Ja pokażę wam mój sposób, opowiemy sobie o cieście i farszu, o mrożeniu pierogów oraz o tym, dlaczego ruskie najlepsze są odsmażane i żodyn mi nie powie, że jest inaczej. Żodyn! Znaczy usiłuje mi to wyperswadować mój mąż, który ruskie raczy spożywać
ladykitchen
Pierogi z Kapustą i Grzybami 653stole. Domowe pierogi z poniższego przepisu są naprawdę smaczne i jesteśmy pewni, że udadzą się każdemu. Poniżej znajdziecie pyszny przepis na pierogi z kapustą i grzybami . Te tradycyjne polskie danie, zazwyczaj przygotowywane na Wigilię można także podawać w zwykły dzień. Bo kto nie lubi domowych pierogów z kapustą i dodatkiem grzybów? Wbrew pozorom pierogi z kapustą(...)Jeśli nie posiadacie grzybów, zawsze można zakupić kilka słoiczków, właśnie na tego typu dania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej znajdziecie przepis na pyszne pierogi z kapustą i grzybami , które z pewnością zachwycą Wasze podniebienia. Smacznego! PRZEPIS NA PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Składniki na farsz 1 słoik suszonych grzybów (litrowy) 1 marchewka 1 pietruszka 1 kg kiszonej kapusty
Przepiski.pl
SOFFICINI. TYM RAZEM Z FARSZEM Z MIELONEGO MIĘSA. 145łyżki startej mozzarelli olej Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i por. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i mielone mięso. Dodajemy przyprawy i smażymy całość, aż mięso nie będzie już surowe. Studzimy. Do wystudzonego mięsa dodajemy jajko oraz startą na drobnych oczkach mozzarellę. Wykonanie: W garnuszku zagotować mleko z masłem i szczyptą soli. Dodać mąkę(...)mieszając połączyć wszystkie składniki. Posolić do smaku. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto rozwałkować podsypując niewielką ilością mąki. Wycinać kółka. Na każde wyłożyć łyżeczkę farszu. Zlepić jak tradycyjne pierogi. Obtoczyć w rozkłóconym jajku (lekko posolonym) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia
Walijskie Pichcenie
Jesienne kaszotto z kurkami z pieczoną dynią 238obiad bez dodatku mięsa oraz nabiału. Tylko naturalne składniki, czyli samo dobro na talerzu ;-) Kaszotto jest jednocześnie lekko słone i słodkie, z cytrynową nutą. Jak dla mnie połączenie idealne również dla dzieci. Pieczone warzywa fantastycznie komponują się z kaszą oraz wyraźnie wyczuwalnymi kurkami. Jeśli lubisz kaszę i dania wegetariańskie, koniecznie zrób też pierogi z kaszą gryczaną
AniaGotuje.pl
farszynki meksykańskie 197zeszklić cebulę. Wrzucić mięso, podsmażyć i dodać przecier pomidorowy. Doprawić przyprawami, rozdrobnionym czosnkiem a na końcu dodać fasolę i kukurydzę. Przestudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować kulę, następnie rozwałkować je na kształt koła. Na każdy placek nałożyć po porcji farszu i zlepić brzegi tak samo jak zlepia się pierogi, podwijając rogi do środka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia