pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:99/159)

Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 253

Mięsa pieczone, wędliny i sery -  po 3 dag z każdego asortymentu  na 1 osobę. Ta ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki ,  marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na  stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i  oczywiście

Kulinarny karnet Christophera
Pierogi z kapustą i grzybami 142

Uwielbiam pierogi w każdym wydaniu. Dziś, w cyklu świątecznym, zapraszam Cię na te z kapustą i grzybami Składniki : Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju około 2 szklanek ciepłej wody Farsz: 100 suszonych grzybów- u mnie borowiki 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka sól i pieprz 3 łyżki oleju 2 cebule Przygotowanie : grzyby opłucz(...)pieprzem kapustę ugotuj w 150 ml wody do miękkości z dodatkiem soli – 60 minut, dokładnie odciśnij. Grzyby, marchewkę i pietruszkę odcedź, razem z kapustą zmiel w maszynce do mięsa o bardzo dużych oczkach na patelni na oleju zesmaż cebule, dodaj do farszu. Składniki farszu dobrze wymieszaj, dodaj sól i pieprz do smaku mąkę przesiej na stolnicę, zrób wgłębienie, dodaj

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Placek po węgiersku 138

restauracjach znane jako placki po węgiersku. Nie wiem, skąd ta nazwa i czy na Węgrzech jest takie danie. Być może w tym przypadku jest jak z rybą po grecku, pierogami ruskimi, karpiem po żydowsku i wieloma innymi rodzimymi potrawami, których nazwy sugerują, iż pochodzą one z kuchni innych narodów:). Tak czy siak, placki są bardzo sycące i tak pyszne(...)łyżka koncentratu pomidorowego) 1 ząbek czosnku 1 gałązka rozmarynu 1 łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka mąki sól pieprz czarny 3 łyżki oleju natka pietruszki Mięso i paprykę pokroić w kostkę. Cebule pokroić w piórka, marchew w talarki, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej , mięso obsmażyć z obu stron, dodać cebulę, czosnek, marchew. Smażyć chwilę, dodać

Obiad gotowy
Pasztet z gęsi 159

ulepione uszka i pierogi, kompot z suszu z naszego ogrodu... Uwielbiam to! Jeśli podobnie jak ja, macie pozytywnego fioła na własnoręcznym przygotowaniu świątecznych potraw, może skusicie się na upieczenie pasztetu z gęsiną? I choć gęsina bardziej się kojarzy z tradycją świętomarcińską, to warto sięgać po nią nie tylko w listopadzie. Gęsina to zdrowe i smaczne mięso. Świetnie smakuje gęś

Obiad gotowy
Kotlety wegetariańskie – aż 15 przepisów na wege kotleciki i pulpety 40

przepisów na pyszne kotlety wegetariańskie! Te bezmięsne kotleciki i pulpety sprawdzą się jako danie główne, a także pomysł na kolację bez mięsa. Przepisy są różnorodne – wśród propozycji są lekkie warzywne kotlety, bezmięsne pulpeciki w sosie, pomysły na kotleciki z tofu, z ciecierzycy, a także z kaszy jaglanej. Poniżej znajdziesz 15 przepisów, a wśród nich: kotlety a’la ruskie(...)Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnych mięsnych dań. Pulpety wykonasz zaledwie… ZOBACZ PRZEPIS Wegańskie kotlety ruskie – kotlety a’la ruskie z tofu Jeśli lubisz smak ruskich pierogów, to na pewno polubisz też ten przepis. Wegańskie kotlety ruskie to o wiele szybsza i… ZOBACZ PRZEPIS Pulpety z bakłażana – wegańskie pulpeciki Delikatne pulpety z bakłażana. Pulpety

Via Gusto
Pierogi z bobem, boczkiem, koperkiem i cebulką. 155

bobem mogą być tak pyszne. Jedliście kiedyś takie pierogi? Jeśli nie to polecam spróbować, ale pod warunkiem, że lubicie bób, a teraz trwa właśnie na niego sezon. Przy pierogach jest trochę pracy, ale warto je przygotować, a już zwłaszcza te z bobem, pachnące cebulką, koperkiem i boczkiem. Polecam serdecznie :) Składniki: Farsz: 50 dag świeżego bobu 20 dag wędzonego(...)koperek do dekoracji masło do smażenia sól do gotowania Wykonanie: 1. Farsz: Bób płuczemy i gotujemy do miękkości. Miękki odcedzamy, lekko studzimy i jeszcze ciepły mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na maśle do miękkości i zrumienienia. Boczek kroimy w małą kostkę i smażymy na patelni aż będzie chrupiący i trochę wytopi się z niego

Izabelawkuchni
Kluski śląskie z gulaszem piwnym, pomysł na obiad 29

5/5 - (2 votes) Kluski śląskie z gulaszem piwnym, pomysł na obiad Kluski śląskie to pozycja która nigdy się nie nudzi. Bardzo proste do zrobienia z tanich

Ogrodnik w podróży
Kluski ziemniaczano-serowe 370

Lubimy wszelakie kluski, można je przygotować z różnych składników. Kluskami nazywa się najczęściej potrawy mączne, przygotowane najczęściej z dodatkiem ziemniaków, sera i jajek. Kluski są podstawą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krokiety z mięsem 474

podobnie jak pierogi to prawie nasza potrawa narodowa. Wszyscy je znamy i wszyscy je lubimy. Często kojarzone z imprezą taneczną, gdyż trafiają na stół tuż po północy w towarzystwie czerwonego barszczu. Oczywiście takie połączenie jest najlepsze. Dzisiaj przedstawiam krokiety jako danie obiadowe a barszcz według uznania, mile widziany. Składniki: Naleśniki ( jajka, mleko, mąka, szczypta soli ) Mięso z rosołu

Smaki Ewy
Paszteciki drożdżowe z mięsem. 231

farsz. Mięso mielimy, dodajemy drobno pokrojona cebulkę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek, namoczoną i odciśnięta bułkę, jajko, sól i pieprz. Masę dokładnie mieszamy i odkładamy.      Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, dzielimy na około 16 części. Każdą zagniatamy, formujemy kulki, a następnie wałkujemy na owalne placki. Nakładamy 1/16 farszu i zlepiamy jak pieroga, układamy

Rozpustne gotowanie
Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym 169

obiad: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym SKŁADNIKI: 2 białe kiełbasy (my mieliśmy swojskie, pikantne) 1 białko 1 mała cebulka szczypta soli, szczypta pieprzu 0,5 kg mąki łyżka oleju ciepła woda garść ściętej rzeżuchy jogurt naturalny kawałek białego sera (ewentualnie) łyżka majonezu Surową białą kiełbasę sparzamy wrzątkiem. Ściągamy flak i rozdrabiamy widelcem mięso, dodajemy białko, szczyptę soli

MarciochaKucharzy
Szynka pieczona w całości 120

Szynka pieczona w całości pieczeń wieprzowa marynowana w kawie Szynka pieczona w całości jest doskonała na ciepło i na zimno. Soczyste, rozpływające się w ustach mięso

Cztery Fajery
Kupuj lokalne produkty spożywcze 55

nich całkowicie zrezygnował, szczególnie jeśli jesz je tylko na specjalne okazje. Problemem są produkty, które spożywasz ciągle i w dużych ilościach. Skąd pochodzą przetwory mleczne, owoce i warzywa, mięso, jaja, a nawet produkty sypkie z Twojej kuchni? Zastanów się, z czego możesz zrezygnować, a co zastąpić lokalnym odpowiednikiem. Najłatwiej jest zacząć od owoców i warzyw. Przejdź się na lokale targowisko(...)mały krok dla ochrony środowiska. Nawet niepozorne jajko kupione od pobliskiego rolnika, najlepiej z gospodarstwa ekologicznego, pomaga chronić przyrodę. To samo dotyczy naszych polskich regionalnych przysmaków. Miody, konfitury, pierogi, smalec, oscypki, kiszonki i wiele innych lokalnych pyszności znajdziesz na wybranych stoiskach w supermarketach, galeriach handlowych a nawet na osiedlowych straganach. Jeśli w swojej okolicy nie znalazłeś odpowiednich miejsc, warto

ProstePesto.pl
Sałatka coleslaw 96

Sałatka coleslaw prosta sałatka z kapusty z marchewką i majonezem. Sałatka coleslaw z białej kapusty z marchewką i majonezem, podobnie jak arabska sałatka tabbouleh zaliczana jest

Cztery Fajery