pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:95/159)

Gulasz z ciecierzycą 108

Gulasz z ciecierzycą turecki przepis na etli nohut Gulasz z ciecierzycą i mięsem jest jednym z najłatwiejszych i najsmaczniejszych tureckich gulaszy, jakie dotychczas zrobiłam. Naszym zdaniem

Cztery Fajery
Wtorek: Pieczone pierogi z pstrągiem 152

Mamy dla Was zupełnie niecodzienny przepis z wędzoną rybą, która w połączeniu z plastrami ziemniaków i cebuli tworzy rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym

Niedzielny kucharz
Pieczone pierogi z pstrągiem 140

Mamy dla Was zupełnie niecodzienny przepis z wędzoną rybą, która w połączeniu z plastrami ziemniaków i cebuli twarzy rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym

Niedzielny kucharz
Knedle z truskawkami 248

Wiem, że to dziwnie, ale jak moje Dziecię (dorosłe już…) przyjeżdża w odwiedziny, to z tej okazji przygotowuję bardzo wykwintne dania, takie jak na przykład

UgotujmyTo.pl
Tradycyjne pierogi ruskie z dodatkiem mięty 121

prawda, niemniej warto się ofiarować i je przyrządzić, gdyż warte są tego zachodu, smakują wyśmienicie, mięta nadaje im ciekawego, specyficznego smaku, a na dodatek farsz przepięknie wygląda Ciasto na pierogi Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 1 szklana letniej wody sól Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól oraz letnią wodę. Łączymy wszystkie składniki i wygniatamy ciasto rękami(...)łyżeczki pieprzu ziołowego  1 łyżeczka suszonej mięty lub 5 gałązek świeżej mięty drobno posiekanej  Wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ostudzone ziemniaki oraz twaróg mielimy w maszynce do mięsa o drobnych oczka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczką , na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę i smażymy tak aby się zeszkliła. Ostudzoną cebulkę dodajemy do farszu, doprawiamy solą, świeżo

kgwjanczewo
Co daje moczenie mięsa w mleku 62

Co daje moczenie mięsa w mleku Dlaczego marynowanie w mleku może być niezdrowe. Co daje moczenie mięsa w mleku ? Zupełnie nic. Mocząc mięso w mleku przez

Cztery Fajery
Pieczona łopatka wieprzowa 63

Pieczona łopatka wieprzowa Przepis na soczystą łopatkę wieprzową. Pieczona łopatka wieprzowa do chleba i na obiad to jedno z naszych ulubionych dań. Zapewniam, że warto ją

Cztery Fajery
ŚWIĄTECZNY ROSÓŁ WOŁOWO-DROBIOWY 145

przykryciem na bardzo małym ogniu drugą porcję mięsa z warzywami. Po około 3 godzinach gotowania consomme przecedzamy, klarujemy, dodając ubite białka, mieszamy, aż białko się zetnie, zdejmujemy z ognia, odstawiamy na 10 minut, przecedzamy przez płótno, doprawiamy solą i podgrzewamy przed podaniem. * CO MOŻEMY PODAĆ DO ROSOŁU: - makaron, łazanki, kołduny lub pierogi - makaron z naleśników - kluski lane, kładzione - groszek

Moja Książka Kucharska
Marzec - kuchnia chińska 179

jest bardzo różnorodna. Występują w niej przeróżne mięsa i owoce morza. W jednych regionach popularne są dania z makaronem w innych króluje ryż. Zaryzykuję, więc stwierdzenie, że każdy może w niej znaleźć coś dla siebie. Mojemu sercu najbliższa jest kuchni pekińska. Stamtąd pochodzi sławetna kaczka, ale również pyszne won tony. Miłośnicy pierogów powinni wybrać się na won tonową ucztę

W kuchni wieczorem
Zgrzewarki próżniowe - do czego się przydają 125

Wszyscy doskonale wiemy, że pakowanie próżniowe przedłuża nawet kilkukrotnie trwałość produktów żywnościowych poczynając od mięsa i jego przetworów, poprzez ryby, owoce i warzywa, sery, kawy, przeprawy

Cztery Fajery
Pieczone pierogi z pyszną sałatką 155

mąką. Ciasto nie przyczepia się do deski. Wykrawamy koła szklanką lub innym „przydasiem” o średnicy 6,5 cm , albo dowolnej wielkości. Ta czynność jest identyczna jak przy robieniu tradycyjnych pierogów. Na jeden z placków układamy farsz, przykrywamy drugim plackiem, zlepiamy brzegi delikatnie palcami. Wystające brzegi dociskamy widelcem, tworząc wzorki a przy okazji dokładnie zamykamy dwie połówki ciasta. Pierożki smarujemy(...)kilku miejscach. Piekarnik nagrzewamy do 170-180st. Pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy do ładnego zrumienienia, około 20 minut. Farsz do pierożków, ilość około 1kg dowolne mięso z rosołu, młoda odciśnięta kiszona kapusta z marchewką, 1-2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki oleju, sól, pieprz, garść natki pietruszki odrobinę świeżego rozmarynu. 1 szklanka rosołu. Mięso mielimy

Leśny Zakątek
Burger po filipińsku 81

jako polskie - np. kotlet schabowy, czy pierogi. pokojowym - globalizacja ma to do siebie, że co prawda, w przeciwieństwie do kapitału i towarów, przepływ ludzki jest jednak ograniczony, ale zasadniczo ludzie migrują w pewnym stopniu. Migrując przywożą swoje zwyczaje kulinarne, odpowiednio dostosowane do kuchni lokalnej np. kebaby i budki z "chińskim" jedzeniem - mięso i/lub warzywa w sosie, ryż i Kolesław

Kryzysowa Książka Kucharska
Żeberka w miodzie 82

Żeberka w miodzie  przepis na soczyste żeberka w miodowej marynacie.   Żeberka w miodzie to prosty przepis na miękkie i pikantne żeberka, które możesz

Cztery Fajery
Pierogi ze słodką kapustą i suszonymi grzybami 114

najlepsze. A ja obiecałam moim dzieciom, że będę częściej robić pierogi, ale dla… wnucząt, kiedy oczywiście ładnie mnie poproszą. Składniki na ok. 60 pierogów Ciasto • 1/2 szklanki gorącej wody • 1/2 szklanki ciepłego mleka • 2 łyżki oleju • 1 jajko • mąka pszenna – ok. 2,5 szklanki • szczypta soli Farsz • 2 garści suszonych grzybów(...)wodę przez gazę. • Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na 3 łyżkach oleju. • Zmielić kapustę i grzyby suszone w maszynce do mielenia mięsa. • Farsz połączyć razem z cebulą i doprawić solą i pieprzem. Ciasto • Na stolnicę wsypać przesianą mąkę w kształcie wzgórka. Zrobić wgłębienie, dodać sól oraz

To co kocham
Pierogi z kapustą i grzybami 137

mięsa. Teraz przygotować ciasto pierogowe. Wsypać mąkę do miski. Zrobić dołek i wbić do niego jajko, dodać sól i tyle wody, aby zagnieść niezbyt twarde ciasto. Odrywać po kawałku ciasta i rozwałkowywać na cienkie placki podsypując niewielką ilością mąki. Z ciasta wycinać krążki za pomocą szklanki, rozmieszczając je jak najbliżej siebie. Na wszystkie krążki nakładać farsz i formować pierogi

Świat Domowej Kuchni