pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:92/159)

5 dań z resztek jedzenia, które wyglądają jak z restauracji 174

nadzieniem z posiekanego gotowanego kurczaka i krewetek. Wszystko w otulinie z bardzo delikatnego ciasta, podane w aromatycznym chińskim sosie. Wykwintny sposób na resztki jedzenia – a konkretnie mięso z gotowanego kurczaka, które normalnie je się za karę, albo wcale. Zobacz przepis. 2. Zupa pho z… Ta zupa pho to dowód na to, że z pieczonego kurczaka nic nie powinno(...)bardzo małym ogniu, najlepiej przez 2 godziny. Bulion jest przesycony aromatem anyżku i kory cynamonowca, które tworzą niesamowicie intrygujący duet. Zobacz przepis. 3. Calzone pełne…. Te przepyszne włoskie pierogi, w których można się zakochać, są wypełnione resztkami jedzenia z lodówki. Kluczem do sukcesu jest idealne ciasto – chrupiące i smaczne – takie samo jak na pizzę. Pozostałe składniki

Niedzielny kucharz
Sezon na kurki już trwa – poznaj inspiracje na dania z kurkami 63

zamarynować je na zimę. Doskonale komponują się zarówno z mięsem, jak i warzywami. Świetnie sprawdzą się w sałatkach, sosach, zupach czy risotto. Warto również spróbować kurek w roli głównej, na przykład pieczonych z czosnkiem i ziołami lub smażonych na maśle. Te grzyby są idealne jako farsz do naleśników lub pierogów, świetnie smakują z ryżem lub kaszą. Zachwyć się jesiennymi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kopytka z serem i ziemniakami 263

obiad był błyskawiczny i bardzo pyszny. Kopytka, czy też pierogi leniwe, a nawet leniwe kluski, jak zwał, tak zwał, smakują wybornie, zwłaszcza polane masłem z bułką tartą, albo jak woli mój mąż, obsmażone na masełku z bułką. Kopytka wychodzą delikatne, maślane, u mnie jako danie główne, jako odstępstwo od mięsa. Składniki: około 700 g ugotowanych ziemniaków 250 g białego

na moim stole...
Pielmieni z Mikhail’s Pierogis – Resident Evil 2 i 3 Remake 87

Mikhail byłby też dobrym kucharzem? Zważywszy na rosyjskie pochodzenie Mikhaila oraz samą nazwę restauracji nawiązującą do pierogów wybór przepisu był dość prosty – pielmieni czyli tradycyjna potrawa kuchni rosyjskiej (znana także jako pilimeni, pielmenie, pielmienie). Jest to rodzaj niewielkich pierogów z farszem mięsnym, podawana w towarzystwie śmietany, octu, a także w bulionie. Nazwa pochodzi z języka mieszkańców okolic(...)miską i odstaw na bok na ok. 20 min. 2. FARSZ (5 min) Mięso mielone dokładnie posiekaj. Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, czosnek zmiażdż przez praskę i dorzuć do mięsa. Dolej zimny bulion i przypraw świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Dobrze wymieszaj rękoma – mięso powinno być bardzo wilgotne, miękkie i jednolite w konsystencji (aby później utworzyć soczysty farsz

Nerds Kitchen
Papryka faszerowana soczewicą 114

Papryka faszerowana soczewicą przepis na szybki obiad bez mięsa Papryka faszerowana soczewicą - przepis idealny na każdy dzień tygodnia, świetnie się sprawdza jako obiad lub ciepła kolacja

Cztery Fajery
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 121

Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego

Cztery Fajery
Razowe pierogi z jarmużem i wędzonym twarogiem 236

Zwykle na wigilijną wieczerzę przygotowujemy tradycyjne i sprawdzone przepisy, zwykle co roku te same, na które czeka się przez cały rok, bo w ten magiczny wieczór

Czerwień i błękit
Gotujemy z Formułą, czyli fataa’ir (pieczone pierogi) 165

Fatayer (فطير‎ ), fataa’ir, fitiir – pod tą nazwą kryją się tradycyjne arabskie pierożki. Nadziewane szpinakiem, serem lub mięsem, otwarte lub zamknięte, ale zawsze pieczone i

Gotuj z Blue Raven
CALZONE Z KURCZAKIEM, FETĄ, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 266

Dziś międzynarodowy dzień pizzy, dlatego dziś proponuję Wam pizzę w innej formie, calzone, czyli pizza-pieróg.To pyszna i sycąca propozycja obiadowa.     SKŁADNIKI Ciasto: ok. 3 szkl. mąki pszennej, 20 g świeżych drożdży, 250 ml ciepłego mleka, 1/3 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 rozkłócone jajko, zioła prowansalskie do posypania Nadzienie(...)Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, zaczyn drożdżowy, resztę mleka oraz oliwę, wyrabiamy na jednolitą masę. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 1 godzinę aż podwoi swą objętość. Farsz: Mięso kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą do kurczaka, dodajemy olej. Obsmażamy na złoty kolor. Na maśle podsmażamy szpinak, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy przez chwilę, dzielimy na 4 części

słodki bratek
PIEROGI Z WĘDZONĄ MAKRELĄ. 186

przez studentkę, która w tym czasie mogłaby robić tyle innych rzeczy! A zamiast tego, woli lepić pierogi z przyjaciółmi. Tyle w tym frajdy... Zdecydowanie woli tak spędzać czas. PIEROGI Z WĘDZONĄ MAKRELĄ. /własny;/ ciasto: 500g mąki 1 jajko gorąca woda 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju farsz: 500g wędzonej makreli 6-8 niewielkich ogórków kiszonych pieprz świeżo(...)stolnicę mąkę, po czym wbijam jajka w utworzony dołek. Mieszam, dodając sól, a na samym końcu dolewam porcjami gorącą wodę. Jeśli potrzeba, można dodać więcej mąki/wody. Oddzielam mięso makreli od ości, dokładnie je wybierając. Wrzucam do miski, rozgniatam widelcem. Ogórki kroję w bardzo drobną kosteczkę, wraz z serkiem dodaję do makreli i mieszam. Doprawiam.  Ciasto rozwałkowuję na posypanym

W kuchni Karmel-itki
Jak przechowywać żywność? 68

woreczków. Gotowe dania Zupy, sosy, potrawki, leczo, pierogi… Najlepiej mrozić je od razu po przygotowaniu i wystudzeniu. Będą najsmaczniejsze. Jeśli masz niewiele miejsca, pakuj produkty w torebki strunowe. W zamrażalniku najpierw ułóż je płasko na tacy, by się nie zlepiły. Gdy zamarzną, możesz ustawić je pionowo — jak książki. Mięso i wędliny Najdłużej wytrzyma wołowina (ok. 8 miesięcy), najkrócej drób

ProstePesto.pl
Frytkownica vs. wok – 4 podstawowe różnice 169

wyrobów należą (oprócz frytki oczywiście), sajgonki (ruloniki z mięsa lub warzyw zawijane w papier ryżowy), panierowane krewetki, krążki serowe, cebulowe lub z kalmara otoczone panierką z ciasta. Można w ten sposób smażyć także mięsne czy rybne kotlety, skrzydełka i filety, panierowane lub nie, a także potrawy jarskie w postaci pierogów albo krokietów. Nawet słodkie potrawy, jak owoce w cieście

WojnaNaSmaki.pl
TARTA ŻURKOWA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ – idealny pomysł na Święta Wielkanocne 97

kopytka, krokiety, kotlety, pierogi, udka faszerowane, paszteciki) oraz dania gotowe pod marką Od Tereski (naleśniki, knedle, cepeliny i sałatki). Zobaczcie: tutaj Delikatne kruche ciasto i przepyszny farsz, który faktycznie smakuje jak najlepszy żurek. Z dużą ilością świeżego czosnku, najlepszej jakości białą kiełbasą, jajkiem i całkiem sporą szczyptą majeranku. Ps. Biała kiełbasa Pamso to aż 90% mięsa! I to widać

Ostra na Słodko
Pierogi ruskie z wędzonym serem 276

potrawa dla całej rodziny. Gotowe od razu po ugotowaniu ja również smażone. Farsz  do pierogów można zrobić dzień wcześniej i trzymać w chłodnym miejscu. Ciasto na pierogi Składniki:  0,5 kg mąki pszennej 1 szklana letniej wody sól Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól oraz letnią wodę. Łączymy wszystkie składniki i wygniatamy ciasto rękami(...)twarogu wędzonego 1 średnia cebula 1 łyżka gęsiego smalcu sól, pieprz świeżo zmielony, papryka mielona ostra Wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ostudzone ziemniaki oraz twaróg mielimy w maszynce do mięsa o drobnych oczka. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kosteczką , na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę i smażymy  cebulę tak aby się zeszkliła. Ostudzona cebulkę dodajemy do farszu, doprawiamy

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania