pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:106/159)

smaczne kopytka... 161

Składniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, jajka 2 sztuki "M", mąka pszenna - ile potrzeba, mąka ziemniaczana 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, woda - ile potrzeba, sól 2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Pielmieni 183

wieprzowe wrzucamy do dużej miski i mieszamy ze sobą ręką. Następnie dodajemy do tego bulion i doprawiamy solą i pieprzem. Farsz powinien być w dotyku miękki i jednolity. Mięso musi być dobrze zmieszane. Następnie przygotowujemy ciasto. Do dużej miski dodajemy mąkę, odrobinę soli i powoli dodajemy wodę w temperaturze pokojowej. Wrabiamy ciasto, aż swobodnie będzie odchodzić nam od rąk. Wyrobione(...)ciasto dzielimy na 3 części. Po kolei każdą część wałkujemy. Szklanką odciskamy kształt krążka. Pojedyncze krążki nie mogą być zbyt cienkie. Na każdy kawałek wykładamy gotowy farsz. Sklejamy jak pierogi, a końce łączymy ze sobą, aby powstało pielmieni. Gotowe pierożki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pielmieni są gotowe w momencie kiedy wszystkie wypłyną na wierzch i odczekasz 3 minuty

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Święta Bożego Narodzenia - jak sprawnie je przygotować 166

Jest sporo potraw, które spokojnie mogą zostać zrobione wcześniej, a potem zamrożone lub zawekowane. Na ostatnią chwilę pozostawiajmy sobie tylko to, co naprawdę jest najlepsze tylko na świeżo. Bigos, pierogi, uszka, barszcz czy choćby kapusta z grzybami - mogą spokojnie być zrobione znacznie wcześniej. Nic się nie stanie jeśli odgrzejemy je wyjęte ze słoika czy z zamrażarki. Klasyczne sałatki jarzynowe(...)doprawiania i dodawania majonezu przechować w lodówce w szczelnie zamkniętym naczyniu. Gwarantuję, że nic im się nie stanie przez ten czas. Sama ten patent stosuję od wielu lat. Mięso na pieczenie można przyprawić dużo wcześniej, a po przyprawieniu zamrozić. Dzień przed pieczeniem wystarczy wyjąć je z zamrażarki i rozmrozić w lodówce (proces rozmrażania trwa wtedy wolniej, co jest korzystne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tradycyjne kotlety mielone - z cyklu "Podstawy domowej kuchni" 135

zaczynał :) Już niedługo na blogu w prawej kolumnie pojawi się nowa zakładka zatytułowana "Podstawy domowej kuchni", aby ułatwić Wam wyszukiwanie takich przepisów. Znajdziecie w niej np. przepis na pierogi ruskie, domowy makaron, kotlety mielone, gołąbki, zupy i wiele innych przepisów, które goszczą na stołach w każdym domu. * pamiętajcie jednak, że są to podstawy mojej domowej kuchni. Zapewne wiele(...)tytułowe mielone. Każdy zna inny sposób na ich przygotowanie. Mam nadzieję, że moje przepisy przypadną Wam do gustu. A z czasem sami zapewne je zmodyfikujecie. Składniki: 500 g mięsa mielonego - u mnie wieprzowo-wołowe * 1 całe jajko 1 duża bułka (może być czerstwa) + mleko do namoczenia 1 średnia cebula 1 łyżeczka soli 1/2 bułka tarta olej do smażenia * jeśli mamy

Słodkie okruszki
Jaki wolnowar wybrać 105

Jaki wolnowar wybrać Przewodnik dla kupujących swój pierwszy wolnowar.  Jaki wolnowar wybrać, który wolnowar jest najlepszy to pytania, które na grupach kulinarnych pojawiają się bardzo

Cztery Fajery
Kurczak z warzywami 217

psiapsiółami. W takich sytuacjach zazwyczaj nie chce mi się gotować. Jak cholera. A zjeść po robocie trzeba. Wtedy wiadomo, wieje stereotypem: facet sam w domu = głodówka, pizza albo pierogi z biedry. Niepotrzebne skreślić. Jeszcze na studiach wymyśliłem sobie potrawę, którą robię w takich sytuacjach. Założenia są proste: ma być konkurencyjnie pod względem ilości, prostoty i czasu wykonania dla fastfoodów(...)regułą jest oszczędność czasu, więc nie zdziwcie się, jeśli coś będę robił „niezgodnie ze sztuką”. Na patelnię wlej trochę oleju i zacznij podgrzewać. W tym czasie pokrój mięso w kostkę o boku 1,5 – 2 cm. Wrzuć na patelnię. Posyp go hojnie przyprawą do kurczaka i dokładnie zamieszaj. Nie bój się dowalić do pieca z ilością

manslogblog
Kotlety ruskie 854

macie pomysłu na bezmięsny obiad?? Dziś chcę wam zaproponować kotlety ruskie. Bardzo smaczne, można powiedzieć a la pierogi ruskie. Proste do zrobienia i naprawdę super smaczne. Te kotlety to nic innego jak kotlety z farszu do pierogów. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kotlety ruskie – składniki: 0,5 kg twarogu półtłustego około(...)ruskie – sposób wykonania: Ziemniaki ugotować. Dokładnie odparować i odstawić do przestudzenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Przestudzone, ale jeszcze ciepłe ziemniaki zmielić maszynką do mięsa. Zmielone ziemniaki ostudzić. Ziemniaki muszą być zimne, aby nasze kotleciki nie rozpadały się,kiedy będziemy je piec. Następnie maszynką mielimy twaróg. Dodajemy usmażoną cebulkę i dodajemy sól i pieprz

Olcia gotuje!
Cannelloni z kaszą gryczaną, serem korycińskim i grzybami 160

wymoczą przez całą noc. Na drugi dzień ugotuj grzyby w tej samej wodzie, w której się moczyły. Do miękkości.Nie zapomnij posolić. Odstaw do wychłodzenia. Zmiel w maszynce do mięsa na średnich oczkach.Wywar z grzybów odstaw na pózniej,bedzie potrzebny. Ugotuj woreczki z kaszą gryczaną. Wysyp na grzyby i dokładnie wymieszaj .  Odstaw do ostygnięcia. Pokrój ser koryciński swojski Czesławy(...)Następnie dodaj ziaren Ziołowo Mi. Wymieszaj. Posyp wszystko pieprzem ziołowym i ponownie ładnie wymieszaj, powstanie masa elastyczna i przyjemna, w sam raz do nadziewania muszli, rurek oraz nawet do pierogów. Przygotuj brytfannę do zapiekania u mnie brytfanna Toscana , o której pisałam  TUTAJ Wysmaruj ją masłem. Każdą rurkę nadziewaj farszem.Wywar z grzybów zagotuj, dodaj śmietany i siemię lniane mielone

Z Kuchni Do Kuchni
Obiady w 15 minut. 60 przepisów na obiady w 15 minut 144

efekt smakowy jest niesamowity! Gdy nie chce mi się gotować to często przygotowuję makaron z kiełbasą, z pesto, lub z jakimś innym sosem, klopsy i pulpety z mielonego mięsa, różne kluski, placki lub kurczaka na różne sposoby. Takie obiady robię w 15-20 minut. Ostatnio dostaję bardzo dużo zapytań o tanie i szybkie obiady. Nie wiem czy nie umiecie znaleźć(...)szynki Placki ziemniaczane z pieczarkami Shawarma / shoarma drobiowa z żółtym ryżem za sprawą dodanej kurkumy i sosem tzatziki. Szaszłyki z kiełbasą i papryką Makaron z serem na słodko Tradycyjne Pierogi leniwe. Kluski leniwe. kopytka . do podsmażonej cebulki z boczkiem Naleśniki bez jajek z twarogiem i wiśniami Naleśniki budyniowe bez jajek Kotlety rybne najlepsze Ryba smażona z patelni Jajka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pielmieni. Pierożki nadziewane kurczakiem i warzywami 192

bardziej łatwego! Pielmiennica, którą kupiłam już jakiś czas temu, zdała egzamin. Bardzo chciałam ją mieć, długo szukałam i w końcu znalazłam. Ciasto na pielmieni robiłam z mojego przepisu na ruskie pierogi, nie jest to więc typowe ciasto na pielmieni. Ale wyszły smaczne, a to jest najważniejsze :) Można je podać na dwa sposoby: po prostu ugotować i polać masełkiem, lub podsmażyć(...)blendera - miksujemy Cukinię obieramy, kroimy na kawałki, to samo robimy z pietruszką i marchewką Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy mięso z cebulą W między czasie warzywa przekładamy do blendera i również siekamy. Dodajemy do podsmażonego mięsa z cebulą, przyprawiamy i wszystko razem chwilę podsmażamy Następnie wszystkie składniki ponownie przekładamy do blendera i łączymy miksując Robimy ciasto: mąkę i żółtko

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami 50

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami Dobra i tania zupa na obiad. Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami to dobra i tania zupa na obiad dla

Cztery Fajery
Pasta z zielonego groszku z pełnoziarnistym chlebkiem z patelni 103

Dzisiaj przepis, który doda Waszym kanapkom życia i koloru! :D Przepis na soczyście zieloną pastę z kaszy jaglanej i zielonego groszku. Pasta ma fajny, orzeźwiający smak

HealthyCreations
Domowa kostka rosołowa / pasta bulionowa 86

Domowa kostka rosołowa / pasta bulionowa to zdrowa alternatywa, tego co najczęściej spotykamy na sklepowych półkach. Czytaliście kiedyś skład kostek rosołowych albo sosów " w torebce "  ? To

Cztery Fajery
Restauracja Ratuszowa w Nowym Sączu 101

grzybami, ze śliwkami suszonymi, z pokrzywą, sądeckie.... Jeżeli nie możemy zdecydować się na jeden smak, nie ma problemu, można zamówić michę pierogów :) Ale Ratuszowa to nie tylko pierogi. Nie znajdziemy tu super „wybajerowanych” talerzy, ale dużo dobrego jedzenia. No i chyba o to chodzi :) Wśród  zup gwiazdą jest tu polewka kminkowa podawana z grzanką z serem(...)świetnie i smacznie rozgrzewa.  Jeżeli lubimy flaki to nie zapomnijmy ich zamówić. Warto spróbować czulentu z kluskami muszkatołowymi (z gałką muszkatołową). Czulent przygotowany ze znajomością sztuki, przygotowany z mięsa z fasolą. Generalnie w Ratuszowej jest raj dla tych, którzy lubią dobrze zjeść, tradycyjne i czasem trochę już zapomniane potrawy. Na ozorki w sosie chrzanowym tylko do Nowego Sącza. Pyszna

królestwo garów
Sałatka z tuńczykiem 115

Święta za 3 tygodnie, a my już ponad połowę przepisów z cyklu Boże Narodzenie 2018 Wam pokazaliśmy. Przed nami jeszcze tylko sandacz w papilotach i pieczone pierogi ze szpinakiem. No i tytułowa sałatka z tuńczykiem, oczywiście. Taka sałatka być może nie jest polską tradycyjną potrawą. Ale pomyśleliśmy, że warto czasami nieco odejść od tradycji, chociażby po to, żeby urozmaicić(...)znajduje się jakaś sałatka, zawsze jest jakaś ryba, to i sałatka z tuńczykiem nie będzie jakimś dużym faux pas. Jako, że w tradycji chrześcijańskiej ryba nie jest uważana za mięso, taka sałatka będzie idealna na Wigilię. A skoro już o Wigilii mowa, to warto żebyście poznali kilka ciekawostek o tym dniu. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture