Porosołowy pasztecik gotowany na parze

Porosołowy pasztecik gotowany na parze

Porosołowy pasztecik gotowany na parze

Z reguły pasztet piekłam. Tyle , że ostatnio staje się to po prostu nie racjonalne .Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie pieczenie 30 dag pasztetu ( a tyle było by mi potrzebne). Mrozić pasztetu nie lubię ( to znaczy mroziłam -ale to był pasztet mało dietetyczny - takiemu przemrożenie nie szkodziło ). No i tak już się porobiło, że nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam pasztet.  Obierałam mięso wyjęte z rosołu ( kurczak i indyk) .Odłożyłam większe kawałki na II Danie ( w jakiś sos) . Drobne miały iść jak zw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

paszteciki, pasztet, pieczenie, sosy, dietetyczne , rosół, pierogi przepis, pierogi, do pracy, pasty, pasta, indyk, mięso, dietetycznie, kurczak, dania z kurczakiem, sosy do indyka, sos do kurczaka, mięso dietetycznie, dietetyczny kurczak, pierogi z mięsem, dania dietetyczne, mięsa pieczone, kurczak pieczony, kurczak na parze, gotowany kurczak, pasta z kurczaka, pasta kurczak

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Christopher Konkel, 6 stycznia 2014 11:25:38

Bardzo smakowite są takie delikatne "pasztety".

Anonymous, 4 marca 2014 22:50:10

Fajny przepis.