Orientalna zupa won ton, wywar

Orientalna zupa won ton, wywar

Orientalna zupa won ton, wywar

Kiedyś spacerując bez celu po Krakowie zabłądziłam do orientalnej knajpki i zamówiłam zupę won ton, która mnie urzekła delikatnością smaku. Trochę poczytałam i pomyślałam, że warto wypróbować ten smak w domu. Podstawą tej zupy jest esencjonalny wywar, bo to on stanowi o jej jakości i smaku. Długo gotowany na wieprzowinie z kością i drobiu, z dużą ilością zielonych pęków cebuli, grzybów shitake i sosie sojowym. Pierożki won ton powinny  być robione z ciasta ryżowego, u mnie tylko jako dodatek w tradycy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, babeczki, zupa, sosy, wieprzowina, pierogi, ciasto, pierogi przepis, mięso, indyk, żeberka, fasola, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, zupa grzybowa, pierogi z mięsem, jajka z farszem, dania mięsne

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.