pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:415/865)

FRITTATA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI 128

wszystko jeszcze chwilę. Zdejmij patelnię z ognia. Jajka roztrzep w osobnej misce z gałka muszkatołową, solą i pieprzem. Masą jajeczną zalej ziemniaki z kiełbasą. Wstaw patelnię (uprzednio przykryj ją pokrywką) do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C . Piecz frittatę około 20 minut . Na koniec zdejmij pokrywkę i posyp frittatę startym serem. Zapiecz całość jeszcze przez  4-5 minut . Gotowe

Słodko-Słony Świat Ilony
Gołąbki ziemniaczane w kiszonej kapuście 127

mieszamy z ziemniakami oraz czarnuszką. Jeśli masa jest zbyt płynna dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, jeśli zbyt zbita, to wodę z ziemniaków. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Gołąbki zalewamy bulionem i pieczemy 60 min w 200°C . Podajemy z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen
Polędwica w sosie porzeczkowym z puree marchewkowo-ziemniaczanym 140

marynatę mięszam ze sobą i dokładnie smaruję nią schab. Zawijam w folię spożywczą i okdładam na ok. godzinę do lodówki. Piekę ok 40 minut w zamkniętym naczyniu żaroodpornym. Kroję na kawałki i podaję z puree z ziemniaków i marchewki i sosem porzeczkowym

cinnamonandmintfood
pierś z kurczaka nadziewana porem i orzechami 241

Varoma/ obr 2-3 w piekarniku piekarnik rozgrzać do 180 st pierś zawinąć w folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego  piec ok 25 min - 5 min przed końcem uchylić odrobinę folii Podawać z ryżem, kaszą bądź ziemniakami z dodatkiem innych warzyw. Wersja z patelni jest z cukiniowymi wstążkami i ryżem, zaś wersja na parze z batatami i marchewkami. Smacznego

Gotowanie z pasją
Sabji z ziemniaków i dyni oraz "Na ścieżkach złudzeń" 150

nasion kolendry szczypta cynamonu pół łyżeczki kozieradki łyżeczka kurkumy łyżeczka imbiru pół łyżeczki ostrej papryki w proszku natka kolendry Dynię i ziemniaki oczyścić i ewentualnie obrać. Podzielić warzywa na duże kawałki. Ułożyć na blasze i polać olejem. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Kolendrę utłuc w moździerzu na proszek. W garnku z grubym dnem podgrzać

Weekendy w domu i ogrodzie
Obiad na środę – gnocchi, ryba, surówka 295

rodziny. Gnocchi, ryba i surówka to standartowy obiad na środę w naszym domu. Ryba gości u nas bardzo często. Grillowana, pieczona, smażona i gotowana… Łosoś , dorsz …Ryba w panierce to ulubiona ryba dzieci. Rybę podaję z ziemniakami, a czasami przyrządzam smażone gnocchi. Robię je najczęściej z resztek ziemniaków …Zawsze gotuję dużo ziemniaków, bo wiem

codojedzenia
Bataty faszerowane soczewicą 164

oleju 1 czerwona cebula 3 garście świeżego szpinaku (lub zamrożonych w całości liści) 50 g suszonej żurawiny sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki wyszoruj i przekrój wzdłuż na pół. Każdy osobno owiń folią aluminiową (matową stroną do zewnątrz). Piecz w 200 stopniach C około godziny, aż zmiękną. W tym czasie przygotuj farsz - soczewicę wrzuć do garnka, przykryj wodą i gotuj do miękkości

Powiedz dietom nie
Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku. 11146

ugniecionych ziemniaków dodałam 2/3 startego sera i zieleninę, masę doprawiłam do smaku i dokładnie wymieszałam. Powstałym farszem wypełniłam wydrążone połówki ziemniaków. Na wierzchu posypałam resztą startego sera, na ser mieloną papryką. Naczynie żaroodporne wyłozyłam papierem do pieczenia i poukładałam ziemniaczki. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam ok. 20 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Podałam gorące. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Błyskawiczna zapiekanka z porów, ziemniaków i sera 90

gałkę muszkatołową, szczyptę soli i pieprz. W posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania układaj warstwami: pokrojone ziemniaki, podsmażone warzywa, plasterki żółtego sera, ziemniaki, warzywa, ser. Wlej 2 szklanki bulionu. Przykryj i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piecz 40-45 minut. Podawaj z dowolną surówką. Autor : Mama

Moja Mama Gotuje
DUSZONE ZIEMNIAKI Z POMIDORKAMI SUSZONYMI 114

cebulę białą i czerwoną, kroję w piórka. Dodaję do ziemniaków. Pomidorki suszone wyciągam z zalewy i kroję w paski. Dodaję do ziemniaków. Na koniec wlewam ok 2 łyżek oliwy z pomidorków. Solę. Mieszam. Przekładam do woreczka do pieczenia. Piekę ok 50 min w 180 stopniach. Podaję od razu

Gotowanie Patki
Roladki drobiowe z żurawiną i oscypkiem 103

winem, tłuszczem z patelni oraz dodać posiekany rozmaryn (pozostałą 1 gałązkę). Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia (około 8 minut przed końcem) dodać pozostałą żurawinę (około 1/2 szklanki). Podawać np. z opiekanymi ziemniakami. Przed podaniem wyjąć wykałaczki

Bullio
Karkówka zapiekana ze słodką kapustą 194

dawno nie było na moim blogu dania mięsnego. Dzisiaj mam dla Was pyszną, soczystą karkówkę pieczoną w słodkiej kapuście z pieczarkami. Rewelacyjny smak. Nie wymaga zbyt wiele pracy. Całość podałam z ziemniakami puree. Jeśli macie ochotę na inne dania mięsne, to przepisy i pomysły znajdziecie w zakładce MIĘSA Składniki 500 g karkówki bez kości 1 mała główka kapusty

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka ziemniaczana 129

kostkę, kiełbasę w półplasterki, wymieszać z ziemniakami. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, wcześniej wysmarowanego margaryną. Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać po ziemniakach, następnie posypać poszatkowaną natką pietruszki, następnie wyłożyć majonez i rozprowadzić równomiernie. Włożyć do piekarnika i piec ok. 30 minut w 200 st. Podawać ciepłe

Gotuję Testuję
Chłodnik litewski z ziemniakami. Regionalne Smaki. Czerwiec 177

powinno się go żałować.  Chłodnik litewski podaje się z gotowanymi na twardo jajkami, szyjkami rakowymi oraz z kawałkami pieczonej cielęciny, indyka lub kurczaka. W wersji wegetariańskiej dodaje sie gotowane szparagi lub młode ziemniaczki. Jeśli ziemniaki podawane są na ciepło, to serwuje się je na osobnym talerzu. W upalne dni do chłodnika dodaje się kostki lodu. Podanie chłodnika

Codziennik Kuchenny
Roladki z podudzia z kurczaka nadziewane kurkami i serem pleśniowym 125

żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą. Bataty wyszoruj i pokrój w ćwiartki. Wymieszaj je z oliwą, posól i dodaj świeżo posiekany rozmaryn. Słodkie ziemniaki umieść w osobnym naczyniu. Bataty oraz roladki włóż do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz około 25-30 minut. Rozłóż na talerz i udekoruj rukolą oraz pozostałymi kurkami. * * Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego . (_gdeaq

Food Square

Proponowane wyszukiwania