Kotlety z karkówki w dwóch wersjach

Kotlety z karkówki w dwóch wersjach

Kotlety z karkówki w dwóch wersjach

Wczoraj na obiad zrobiłam kotlety z karkówki, 2 usmażyłam, a dwa upiekłam w piekarniku, obie wersje smakowały równie dobrze Potrzebujemy: 4 plastry karkówki mąka jajko + opcjonalnie mleko bułka tarta sół,pieprz, czosnek oliwa z oliwek   Kotlety rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Obsypujemy mąką, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Jeśli pieczemy, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polewamy oliwą z oliwek. Jeśli smażymy, kładziemy kotlety na patelni z rozgrzaną oliwą. Poda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Wyroby

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję