Pieczona karkówka marynowana w musztardzie

Pieczona karkówka marynowana w musztardzie

Pieczona karkówka marynowana w musztardzie

Przepis na : obiad

Składniki: 2 kg karkówki 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy) 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sól, pieprz 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Karkówkę myjemy i suszymy. Wkładamy do dużej miski, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz poszatkowany drobno czosnek. Mięso nacieramy musztardami oraz wszystkimi przyprawami.  Przykrywamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin (np. na noc) Karkówkę przekładamy do żaroodporneg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.