Udziec indyka z papryką czerwoną

Udziec indyka z papryką czerwoną

Udziec indyka z papryką czerwoną

Przepis na : obiad

Indyk to jedno z najsmaczniejszych chudych mięs. Odpowiednio przygotowane jest delikatne i soczyste. Do marynaty użyłam przyprawy zaliczanej do superfood. Kurkuma, bo o niej tutaj mowa, wzbogaciła smak mięsa i sprawiła, że danie można zaliczyć do kategorii zdrowych. W przestrzenie między mięśniami włożyłam paski papryki, co tym bardziej wzmocniło prozdrowotne właściwości kurkumy. udziec z indyka z kością 1 papryka czerwona MARYNATA: 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka miodu 1 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, papryka, marynaty, indyk, obiad, świąteczne przepisy, mięso na obiad, dania bez mięsa, ziemniaki, surówka, zupa, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad, bez pieczenia

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.