Udziec indyka z papryką czerwoną
Udziec indyka z papryką czerwoną
Przepis na : obiad
Indyk to jedno z najsmaczniejszych chudych mięs. Odpowiednio przygotowane jest delikatne i soczyste. Do marynaty użyłam przyprawy zaliczanej do superfood. Kurkuma, bo o niej tutaj mowa, wzbogaciła smak mięsa i sprawiła, że danie można zaliczyć do kategorii zdrowych. W przestrzenie między mięśniami włożyłam paski papryki, co tym bardziej wzmocniło prozdrowotne właściwości kurkumy. udziec z indyka z kością 1 papryka czerwona MARYNATA: 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka miodu 1 ł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
KuchniaMniam
Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, papryka, marynaty, indyk, obiad, świąteczne przepisy, mięso na obiad, dania bez mięsa, ziemniaki, surówka, zupa, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad, bez pieczenia
Inne przepisy z https:KKuchniaMniam
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję