pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:58/417)

Chrupiący kurczak po koreańsku. 61

pszennej – 1 łyżeczka soli – ½ łyżeczki czosnku granulowanego – 1 łyżeczka suszonego tymianku – 1 łyżeczka pieprzu – 1 łyżeczka płatków chili – 1 łyżeczka papryki ostrej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – olej roślinny do smażenia Sos koreański: – ¾ szklanki ketchupu – 2 ząbki czosnku – 1 cm startego imbiru – 2 łyżki miodu – 1 łyżka

Zdrowy Styl Joanny
Pieczarki zapiekane z warzywami 169

usunąć nóżki. Połowę pomidora i papryki (druga połowę nadziejemy przygotowanym farszem!) bardzo drobno pokroić. Nóżki pieczarek drobno pokroić. Szczypiorek i pietruszkę posiekać. Pokrojone warzywa wsypać do miski, wlać oliwę, całość przyprawić solą oraz pieprzem. Cały farsz wymieszać ze sobą. Przygotowanym nadzieniem nafaszerować pieczarki i połowę papryki. Warzywa ułożyć na blaszce do pieczenia (najlepiej, aby była z obniżonym bokiem - dzięki temu

Ugotować
Schab po Warszawsku 173

rodzinne, święta, sylwestra lub nowy rok. Składniki: 1,5 kilograma schabu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1/4 szklanki oleju rękaw do pieczenia Farsz: 1 kostka masła 5 jajek ugotowanych na twardo 4-5 łyżek tartego chrzanu sól,pieprz Dodatkowo: 1 ogórek zielony 2 pomidory sałata kilka oliwek posieka natka

Bajeczna Kuchnia
Pierś z kurczaka ze śliwką. 131

Składniki: 1 duża pierś kurczaka suszone śliwki papryka ostra mielona Filet myjemy, robimy nożem z ostrą końcówką dziurę, wkładamy  śliwki do środka. Nacieramy papryką, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-40 minut. Podajemy z mizerią i ziemniaczkami

Moje-pitraszenie
Schab ze śliwką. 119

schabu bez kości suszone śliwki papryka mielona ostra Schab myjemy, wbijamy nóż z ostrym noskiem w środek, robimy kieszeń, następnie nadziewamy śliwkami. Oblewamy oliwą posypujemy papryką i nacieramy. Tak przygotowany schab pieczemy w brytfance pod przykryciem w 200 stopniach przez ok. godzinę. Podajemy z kluskami śląskimi i ulubioną sałatką. Smacznego

Moje-pitraszenie
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM 189

połączyłam szpinak i kurczaka. Posmarowałam go jeszcze odrobiną ostrej pasty z papryki.   Na warstwę makaronu posypałam startą mozzarellę. Na wierzch można posypać słodką czerwoną paprykę. Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni. Piekłam lasagne przez około 20 minut. Smacznego! Polecam również lasagne ZE SZPINAKIEM I BROKUŁAMI

potrawyregionalne
Domowy ketchup wersja pikantna 121

dnie dużego garnka podsmażyć przyprawy, czosnek, imbir, jabłka i seler naciowy przez około 5 minut, dodać pomidory i łyżkę soli, dusić przez godzinę  2. Paprykę przekroić na pół wydrążyć i piec w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut (15 minut z jednej i 15 minut z drugiej strony) aż pojawią się czarne plamy, następnie po ostygnięciu obrać

zdrowa vege kuchnia
Uda gęsi w jabłkach 102

gęsi nacieramy solą, pieprzem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy je miodem i posypujemy majerankiem. Jabłka kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, posypujemy vegetą, majerankiem i papryką. Przyprawionymi jabłkami obkładamy części gęsi. Pieczemy w piekarniku w 185 o C w zależności od wagi mięsa 1 kg = 1 godzina. Gdy uda będą przyrumienione przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy do miękkości

Smaki Ewy
Pasta z cukinii, bakłażana i papryki 190

bakłażan ½ małej czerwonej cebuli 1 mała czerwona papryka ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka oregano 1-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy sól pieprz Przygotowanie: Paprykę wydrążyć. Pokroić na 4 części. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-40 minut.   Obrać ze skórki.  Cukinię pokroić w kostkę. Bakłażana obrać ze skórki i także pokroić

Fabryka pomysłów
Szybka sałatka z kurczakiem, serem, pomidorem i cebulą 196

pomidora, cebulę i troszkę żółtego sera. Tak wiem, jest on dość tłusty, ale odrobina nikomu nie zaszkodzi. Jeśli wolicie, możecie użyć innych warzyw, takich jak ogórki, papryka czy szczypiorek. Zapraszam :) Składniki: kawałek pieczonego kurczaka pół pomidora garść sałaty lodowej 1/4 cebuli gruby plaster żółtego sera 3 łyżki sosu winegret lub oliwy wymieszanej z ulubionymi przyprawami Sałatkę posiekać, dodać pomidora

Chocolate Muffin Blog
Pieczone pierogi z serem, szpinakiem, wędzoną papryką z sosem chrzanowym 134

sprawdźcie to na własnej skórze, a jeśli wierzycie to tym bardziej upieczcie bo one są naprawdę pyszne. Z sosem chrzanowym są jeszcze bardziej aromatyczne. Pieczone pierogi z serem, szpinakiem, wędzoną papryką z sosem chrzanowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
"RED BULL" - pikantny kurczak z ziemniaczanym puree paprykowym 147

ostatnio drobiowa. Dziś danie o przewrotnej nazwie, czyli... czerwony byk. A to po prostu kolejna wersja pieczonego, standardowego 1,5 kilowego kurczaku. :3 Kurczaka nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia pieczemy go obłożonego pokrojoną na ćwiartki papryką w temperaturze 180 stopni, około 1,5 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ostudzone dobrze rozgniatamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Tostowe koszyczki – imprezowe 187

tostowego odcinamy. Wszystkie tosty rozwałkowujemy. Formę do muffinów lekko natłuszczamy i delikatnie wykładamy do nich kromki chleba. Do każdego koszyczka nakładamy farsz. Posypujemy serem żółtym i papryką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 minut w temp

e-PrzepisyKulinarne
Pieczona kukurydza, najlepsza 129

zasmakowała nawet bardziej niż gotowana. A najlepsze jest to, że robi się ją praktycznie w tym samym czasie co gotowaną. 'pieczona kukurydza' Składniki: - 2 kolby kukurydzy - 50g masła - płatki chilli - sól morska - papryka słodka - pieprz - połowa cytryny Kukurydzę obrać(...)liści i przekroić na pół. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Na każdy kawałek kukurydzy położyć miękkie masło, obsypać płatkami chilli, posypać solą morską, słodką papryką i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Masło delikatnie rozsmarować na kukurydzy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (z termoobiegiem) ok 20-25 minut. Przed podaniem oblać rozpuszczonym masłem, spod kukurydzy. Smacznego

CookYourself
Sajgonki domowe 190

łyżki majonezu     1 łyżka keczupu Przygotowanie:     Pierś z kurczaka kroimy  w małe kawałki, solimy, pieprzymy i obsypujemy słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i pieczemy na złoty kolor pierś z kurczaka. Dorzucamy groszek, marchew, kukurydze i jeszcze chwilę smażymy. Na ręczniku kuchennym rozkładamy papier ryżowy, moczymy go za pomocą pędzelka zimną wodą

Amatorka kuchenna