jest inny;) A TERAZ PRZEPIS ;) Składniki: 1 jajko 200g chudego sera białego (kostka) 4 łyżki otrębów firmy Kupiec 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka suszonych drożdży sól, kminek, papryka, oregano lub po prostu przyprawa do pizzy dodatki na wierzch (ja dałam): serdelki drobiowe, serek wiejski (szkoda, że nie miałam domowego sera żółtego;( ), paprykę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSkładniki : boczek surowy około 1 kg kilka ziaren jałowca papryka ostra, pieprz kolorowy świeżo mielony 5 ząbków czosnku, kilka goździków sól, oregano To kolejna wersja pieczonego mięsa do chleba. Ciągle poszukuję nowych smaków i dlatego często pojawiają się wpisy z tych eksperymentów. Uważam, że warto samemu przyrządzać takie smakołyki, bo te kupne zaskakują mnie swoim składem(...)małym naczyniu wymieszać pieprz, paprykę, utłuczone ziarna jałowca, zmiażdżone ząbki czosnku, oregano, zalać olejem i wymieszać dokładnie Mięso umyć i posmarować mieszanką, włożyć do rękawa, wbić kilka goździków w mięso, nakłuć całe mięso szpikulcem, pozostawić w chłodzie do dnia następnego Nazajutrz posypać solą, zamknąć rękaw ( zrobić w nim igłą kilka dziurek) i piec Mój boczek piekłam ponad godzinę, wpierw
Proste PotrawyKurcze ziołowe, na warzywach pieczone z pęczakiem podane, to z pewnością rodzinne smaczne danie. Przyprawy, zioła sami komponujemy i kurczaka nimi oklepujemy. Warzywa mieszamy, na nich kurczaka układamy. Wg sposobu pieczemy, w między czasie pęczak gotujemy, który na końcu z warzywami mieszamy i z pełnym aromatu kurczakiem zjadamy. Skórka kurczaka dzięki takiemu pieczeniu, idealnie chrupie na całości(...)wkładamy do lodówki na ok. 4 godz., można na całą noc. Kurczaka wyciągamy z worka, przecinamy wzdłuż mostka i spłaszczamy. Do prostokątnej brytfanny do pieczenia (np. 30/25 cm) wkładamy pokrojone warzywa: cebule w ósemki, paprykę w na mniejsze części po długości, marchew w talarki i pora w paski lub krążki. Dodajemy obrane ząbki czosnku, pieczarki w całości i brukselkę (jeśli
Moniki Smakołykipszennej – 1 łyżeczka soli – ½ łyżeczki czosnku granulowanego – 1 łyżeczka suszonego tymianku – 1 łyżeczka pieprzu – 1 łyżeczka płatków chili – 1 łyżeczka papryki ostrej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – olej roślinny do smażenia Sos koreański: – ¾ szklanki ketchupu – 2 ząbki czosnku – 1 cm startego imbiru – 2 łyżki miodu – 1 łyżka
Zdrowy Styl Joannyusunąć nóżki. Połowę pomidora i papryki (druga połowę nadziejemy przygotowanym farszem!) bardzo drobno pokroić. Nóżki pieczarek drobno pokroić. Szczypiorek i pietruszkę posiekać. Pokrojone warzywa wsypać do miski, wlać oliwę, całość przyprawić solą oraz pieprzem. Cały farsz wymieszać ze sobą. Przygotowanym nadzieniem nafaszerować pieczarki i połowę papryki. Warzywa ułożyć na blaszce do pieczenia (najlepiej, aby była z obniżonym bokiem - dzięki temu
Ugotowaćrodzinne, święta, sylwestra lub nowy rok. Składniki: 1,5 kilograma schabu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1/4 szklanki oleju rękaw do pieczenia Farsz: 1 kostka masła 5 jajek ugotowanych na twardo 4-5 łyżek tartego chrzanu sól,pieprz Dodatkowo: 1 ogórek zielony 2 pomidory sałata kilka oliwek posieka natka
Bajeczna KuchniaSkładniki: 1 duża pierś kurczaka suszone śliwki papryka ostra mielona Filet myjemy, robimy nożem z ostrą końcówką dziurę, wkładamy śliwki do środka. Nacieramy papryką, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-40 minut. Podajemy z mizerią i ziemniaczkami
Moje-pitraszenieschabu bez kości suszone śliwki papryka mielona ostra Schab myjemy, wbijamy nóż z ostrym noskiem w środek, robimy kieszeń, następnie nadziewamy śliwkami. Oblewamy oliwą posypujemy papryką i nacieramy. Tak przygotowany schab pieczemy w brytfance pod przykryciem w 200 stopniach przez ok. godzinę. Podajemy z kluskami śląskimi i ulubioną sałatką. Smacznego
Moje-pitraszeniepołączyłam szpinak i kurczaka. Posmarowałam go jeszcze odrobiną ostrej pasty z papryki. Na warstwę makaronu posypałam startą mozzarellę. Na wierzch można posypać słodką czerwoną paprykę. Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni. Piekłam lasagne przez około 20 minut. Smacznego! Polecam również lasagne ZE SZPINAKIEM I BROKUŁAMI
potrawyregionalnednie dużego garnka podsmażyć przyprawy, czosnek, imbir, jabłka i seler naciowy przez około 5 minut, dodać pomidory i łyżkę soli, dusić przez godzinę 2. Paprykę przekroić na pół wydrążyć i piec w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut (15 minut z jednej i 15 minut z drugiej strony) aż pojawią się czarne plamy, następnie po ostygnięciu obrać
zdrowa vege kuchniagęsi nacieramy solą, pieprzem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy je miodem i posypujemy majerankiem. Jabłka kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, posypujemy vegetą, majerankiem i papryką. Przyprawionymi jabłkami obkładamy części gęsi. Pieczemy w piekarniku w 185 o C w zależności od wagi mięsa 1 kg = 1 godzina. Gdy uda będą przyrumienione przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy do miękkości
Smaki Ewybakłażan ½ małej czerwonej cebuli 1 mała czerwona papryka ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka oregano 1-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy sól pieprz Przygotowanie: Paprykę wydrążyć. Pokroić na 4 części. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-40 minut. Obrać ze skórki. Cukinię pokroić w kostkę. Bakłażana obrać ze skórki i także pokroić
Fabryka pomysłówpomidora, cebulę i troszkę żółtego sera. Tak wiem, jest on dość tłusty, ale odrobina nikomu nie zaszkodzi. Jeśli wolicie, możecie użyć innych warzyw, takich jak ogórki, papryka czy szczypiorek. Zapraszam :) Składniki: kawałek pieczonego kurczaka pół pomidora garść sałaty lodowej 1/4 cebuli gruby plaster żółtego sera 3 łyżki sosu winegret lub oliwy wymieszanej z ulubionymi przyprawami Sałatkę posiekać, dodać pomidora
Chocolate Muffin Blogsprawdźcie to na własnej skórze, a jeśli wierzycie to tym bardziej upieczcie bo one są naprawdę pyszne. Z sosem chrzanowym są jeszcze bardziej aromatyczne. Pieczone pierogi z serem, szpinakiem, wędzoną papryką z sosem chrzanowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieostatnio drobiowa. Dziś danie o przewrotnej nazwie, czyli... czerwony byk. A to po prostu kolejna wersja pieczonego, standardowego 1,5 kilowego kurczaku. :3 Kurczaka nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia pieczemy go obłożonego pokrojoną na ćwiartki papryką w temperaturze 180 stopni, około 1,5 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ostudzone dobrze rozgniatamy
Kuchenna Kontrrewolucya