pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:52/417)

Muszelki nadziewane papryką, cukinią i mascarpone w sosie pomidorowym 177

Gotowy sos wylej do żaroodpornego naczynia. Nadzienie Paprykę i cukinię umyj, a następnie zawiń w folię aluminiową. Wstaw do nagrzanego do 200 ° C i piecz przez około 30 minut . Wyjmij i ostudź. Paprykę obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Warzywa pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Bazylię posiekaj i dodaj do reszty wraz z serkiem mascarpone(...)ugotuj w lekko osolonym wrzątku al dente . Następnie ostudź i napełnij nadzieniem. Rozłóż je na sosie i posyp tartym parmezanem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 ° C i piecz 15 minut , aż makaron i ser się zarumienią. Podawaj z listkami świeżej bazylii

Food Square
Pieczone warzywa z dipem. 150

piekrniku. Są przepyszne i niejednokrotnie mogą zastąpić kolację. Ostatnio upiekłam sporą porcję warzyw. Znalazły się tam dynia hokkaido, czerwona cebula, cukinia, bakłażan, papryka czerwona. Całość dobrze przyprawiłam i posypałam oregano oraz ziołami prowansalskimi. Pieczone warzywka podałam z dipem z jogurtu greckiego i sera feta oraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Danie smakowało pysznie. Zainspirowałam się przepisem z gazetki "Tina(...)warzyw. Powiem Wam, że zupa nawet dobra była :-). Radzę wypróbować te pieczone warzywka, bo są naprawdę warte grzechu ;-). Pozdrawiam. PIECZONE WARZYWA Z DIPEM. Składniki na 2 - 3 porcje: 1/2 dyni hokkaido 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 2 łyżki oliwy z oliwek suszone oregano zioła prowansalskie sól pieprz czarny papryka ostra

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Łopatka pieczona z cydrem 258

razem łopatka marynowała się w marynacie z cydru, z dodatkiem sosu sojowego, oraz pikantnego sosu sweet chilli i z dużą ilością przypraw (majeranek, liść laurowy, papryka, ziele angielskie itd). Pyszna łopatka pieczona, polecam: Najpierw natarłam łopatkę marynatą z 1 łyżki oleju, 2 łyżek sosu sojowego, 2 łyżek sosu sweet chili, 100 ml cydru i przypraw typu: roztarte w moździerzu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karkówka z ziemniaczkami skropiona olejem arganowym Efas. 223

ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy średnio ostrej pół łyżeczki soli szczypta płatków chili pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku łyżeczka suszonej bazylii Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z musztardą i przyprawami.  Cebulę kroimy w talarki. Karkówkę wkładamy do rękawa do pieczenia i nacieramy pastą z czosnku, musztardy i przypraw. Do rękawa wkładamy również pokrojoną w plastry cebulę(...)zakupiony przeze mnie dawno na zwykłym targowisku. Koszt takiego cacka to około 6 zł.  Ziemniaczki kroimy tymże nożykiem, posypujemy solą, mieloną kolendrą i słodką papryką. Na koniec skrapiamy oliwą z oliwek.  Pieczemy w piekarniku około 20 minut w 180°C do zezłocenia brzegów.  Karkówkę po upieczeniu zostawiamy w rękawie na minimum pół godziny, następnie kroimy w plastry

MamaOskarka
Schab węgierski pieczony 226

Kolejna propozycja na domową wędlinę. Tym razem pieczona w niskiej temperaturze, dzięki czemu jest mięciutka i soczysta. Doprawiona sporą ilością ostrej papryki. Ale nie bójcie się bo w smaku jest idealna nie ostra taka w sam raz. Schab podany na talerzyku z kolekcji Ibiza Porcelana Bogucice. Składniki: 1 kg schabu b/k 1 litr wody 20 g soli do peklowania(...)włożyć na 5 dni do lodówki. Raz dziennie odwrócić schab w zalewie. Po tym czasie schab wyjąć i włożyć do siatki wędliniarskiej. Olej wymieszać z papryką natrzeć cały schab. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w piekarniku nagrzanym na 100 stopni 90 minut i w trakcie pieczenia nie odwracać. Wyłączyć piekarnik i pozostawić schab do całkowitego wystygnięcia piekarnika. Zdjąć siatkę

Ala piecze i gotuje
Zapiekanka z chleba 145

łyżeczki słodkiej papryki nie dodawałam) 1 opakowanie mozzarelli (125 g) Naczynie do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. Chleb pokroić w grubą kostkę (2 na 2 cm). Do dużej miski wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch(...)zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-40 min, do momentu aż masa jajeczna zetnie się, a wierzch zapiekanki zarumieni się. Smacznego! Zapiekanka z chleba Zapiekanka z chleba listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g czerstwego chleba 10 jajek rozmiar L 330 g śmietany 18% 150 gr tartego sera żółtego 300 gr kiełbasy lub innego mięsa

moj przepis na
Kulki ziemniaczano-twarogowe 193

surówką jako zastępnik ziemniaków do dania głównego lub jako samodzielne danie.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi 15 kulek.Podczas pieczenia należy pilnować kulek, aby nie były w piekarniku zbyt długo, gdyż wówczas mogą stracić swój kształt.Do słodkiej papryki można dodać szczyptę ostrej lub chili, aby danie nabrało bardziej pikantnego smaku.Do panierki można dodać swoich ulubionych przypraw.Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Tarta z burakami, cebulą i fetą 146

ostrą paprykę i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Podsmażać jeszcze przez około 10 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.Po upływie 30 minut ciasto wyjąć z lodówki, rozwałować na oprószonej mąką stolnicy i wyłożyć nim wysmarowaną margaryną formę do tarty. Włożyć do lodówki na kolejne 30 minut.Po wyjęciu z lodówki ciasto ponakłuwać widelcem, przykryć papierem do pieczenia(...)czym ściągnąć papier z grochem/fasolą i piec ciasto kolejne 15 minut.Na podpieczony spód wyłożyć buraki z cebulą, ewentulanie przyprawić jeszcze solą, pieprzem czy ostrą papryką, posypać pokrojonym w kosteczkę serem feta i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 20 minut.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Margarynę w cieście można zastąpić masłem lub kompozycją

Gospodyni Miejska
Muffinki na ostatni piknik 147

kuzni kowala dobiegaja odglosy kutego zelaza.Gospodnynie krzataja sie w ciemnych kuchniach z XIX w. Na murowanych piecach smaza powidla. Sa tez inne gospodarstwa, nowsze, bogatsze. Tam przy piecu uwiaja sie smazac placki ziemniaczane mieszkanka pobliskiej wsi. Powoli w kuchni zbiera sie gromadka ludzi, wszyscy czekaja na placki.A nieopodal, przed domem inni wyplataja wiklinowe kosze, czesza len. Niektorzy depcza kapuste.Patrzac(...)pieczenia0,5 lyzeczki soli0,5 lyzeczki tymianku1 papryka czerwona125g fetywykonanie:Papryke oczyszczamy z nasion, myjemy i kroimy w drobna kostke.W jednej misce laczymy wszystkie suche skladniki, w drugiej mokre. Do suchych dodajemy mokre oraz pokrojona papryke i pokruszona fete. Wszystko laczymy ze soba niezbyt dokladnie, pozostawiamy grudkowate ciasto.Do foremki do pieczenia muffinek wkladamy papilotki i napelniamy je ciastem.Pieczemy

Przysmaki Karolki
Karp z pieca - rácponty 196

Przygotowanie Karpia umyłem w zimnej wodzie, osuszyłem, posoliłem i natarłem papryką na zewnątrz i od środka. Skórkę karpia ponacinałem ostrym nożem w równych odstępach. Ziemniaki obrałem, pokroiłem na plasterki. Cebulę pokroiłem w krążki. Brytfannę nasmarowałem masłem, na dnie ułożyłem ziemniaki i cebulę. Na tej warstwie położyłem karpia, piekłem godzinę na drugim poziomie od dołu w temperaturze 200 stopni(...)czasie stopiłem w rondelku resztę masła. W trakcie pieczenia co jakiś czas polewałem karpia i warzywa płynnym masłem i śmietaną ( pół litra ). Pod koniec pieczenia polałem resztą śmietany i posypałem papryką. Podałem od razu po przygotowaniu

R'n'G Kitchen
Rolada schabowa z suszonymi owocami 153

mięsa użyłam przyprawy od  Skworcu . Składniki: 1,5 kilograma schabu 150 gram suszonych moreli 150 gram suszonych śliwek Marynata staropolska od  Skworcu Słodka papryka Sól morska Olej Dodatkowo: Sznurek masarski Rękaw do pieczenia Sposób przygotowania: Schab rozcinamy tak żeby powstał nam duży płat mięsa, nacieramy z obydwu stron marynatą staropolską i słodką papryką, lekko solimy, smarujemy olejem. Śliwki

Bajeczna Kuchnia
Zapiekanka warzywna 237

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Kroimy batat w grubą, mniej więcej 4-centymetrową kostkę, ziemniaki zaś nieco drobniej (około 2,5 cm), ponieważ batat piecze się szybciej. Cebule kroimy na ósemki, papryki, cukinię i bakłażan- w 2,5 cm kostkę. Rozdzielamy ząbki czosnku, nie obieramy ich. Wszystko razem dokładnie mieszamy z oliwą w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy czarnym pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekane bułeczki kajzerki 61

włożyć w nacięcia bułek. Kawałek papryki pokroić w nieduże słupki, ułożyć w nacięciach, cebulę pokroić w piórka i również ułożyć między szynką i papryką. Ogórka konserwowego pokroić na cienkie plasterki, a pomidora na półplasterki i również ułożyć w środku nacięć. Po wierzchu posypać pozostałym startym serem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać(...)włożyć w nacięcia bułek. Kawałek papryki pokroić w nieduże słupki, ułożyć w nacięciach, cebulę pokroić w piórka i również ułożyć między szynką i papryką. Ogórka konserwowego pokroić na cienkie plasterki, a pomidora na półplasterki i również ułożyć w środku nacięć. Po wierzchu posypać pozostałym startym serem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać

ememe kitchen
Kruche Marchewki 331

masło lub margaryna). Ciasto zawijamy dookoła każdej foremki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Do białka dodajemy po odrobinie pieprzu, curry i papryki słodkiej, roztrzepujemy, by pozbyć się grudek z przypraw.Wierzch każdej rurki smarujemy białkiem.Pieczemy w 190 stopniach 15-20 minut, aż się zarumienią.Farsz:Szpinak rozmrażamy. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę obtaczamy w przyprawie

Czerwona Porzeczka
Quinoa z pieczonymi warzywami 137

względu na białko zastępuje mięso. Można stosować ją jako zamiennik do ryżu i kaszy. Z dodatkiem pieczonych warzyw i ziół stanowi pyszną przekąskę. Może być podawana na ciepło i zimno. Składniki: 130 g komosy ryżowej (quinoa) 1 cukinia 1 bakłażan 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka suszonego(...)papryki pokroić w kostkę. Na blachę do pieczenia wyłożyć pokrojone warzywa. Posypać przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skropić oliwą i posypać ziołami. Całość wymieszać. Piec przez 25 minut w 200 stopniach. Kiedy warzywa się pieką przygotować komosę. Gotować ją w 500 ml wody przez 10 minut. Po tym czasie zostawić pod przykryciem, żeby wchłonęła resztę wody. Wymieszać z pieczonymi warzywami

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania