piersi z kurczaka, 400g pieczarek, 1 cebula, 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 2-3 kawałki papryki czerwonej konserwowej, 1-2 ogórki kiszone, 1/4 szklanki majonezu, olej, sól, pieprz. Przygotowanie: Ser żółty i majonez wymieszać z roztrzepanymi jajkami. Przygotować blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wylać na nią masę, rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200stopni(...)cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z odrobiną soli i pieprzu. Pozostawić do ostygnięcia. Masę serową położyć na papierze do pieczenia. Na masę serową położyć na całej powierzchni piersi z kurczaka, następnie pieczarki. Na koniec położyć papryki i ogórki, ale tylko wzdłuż jadnego końca. Zawinąć w rulon, a następnie zawinąć w papier do pieczenia. Włożyć na blachę i do nagrzanego
W kuchni u Monikijajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz natką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przekrojone na pół papryki nadziewamy farszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy parmezanem i pieczemy około 20 minut. Danie jest gotowe gdy papryka zmięknie (ale pozostanie jędrna) a ser się przyrumieni. Smacznego :) Artykuł Papryka nadziewana ricottą, cukinią i tuńczykiem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogJedliście kiedyś karmelizowaną cebulę? W tym daniu wyszła idealna. Upiekła się z miodem i ostrą czerwoną papryką. Z kurczaka powstał sos, który idealnie komponuje się z pieczonymi warzywami. 7 udek z kurczaka 1 cebula 1 czerwona papryka Pieprz młotkowany z kolendrą Cząber Zioła prowansalskie Glazura: 4 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka(...)kolendrą, cząbrem i ziołami prowansalskimi. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym lub foremce. Obsypujemy go pokrojonymi warzywami. Całość odstawiamy na 30 minut do lodówki. Przygotowujemy glazurę. Miód, koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i przyprawy dokładnie mieszamy ze sobą. Tak przygotowaną glazurą smarujemy kurczaka. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut
VioletoweKucharzenieTacka warzyw: marchew, pietruszka, seler, por, kapusta,- Grzyby Shitake, ilość wg uznania,- Mieszanka /POMIDOR + CZARNUSZKA + CZOSNEK NIEDŹWIEDZI/- Pieprz czarny,- Pieprz ziołowy, opakowanie,- Papryka ostra i słodka do smaku,- liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty kolorowy/Ziemniaczki pieczone:- ziemniaki, - Mieszanka /POMIDOR + CZARNUSZKA + CZOSNEK NIEDŹWIEDZI/,- olej,- pieprz czarny,- domowa mieszanka suszonych warzyw,- starty, żółty ser,WYKONANIE:/Kapusta:Boczek wędzony(...)oraz kapustę kwaszoną z grzybami leśnymi "orzech" i gotujemy. Gdy wszystkie składniki są miękkie, kroimy na kawałki boczek, warzywa ścieramy na tarce, doprawiamy pieprzem, papryką i przyprawami. Odstawiamy, aby smaki się przegryzły. Następnie serwujemy z pieczonymi ziemniaczkami.Szybko, bez większego wysiłku i bałaganu, jednogarnkowo i przede wszystkim BARDZO SMACZNIE :)/Ziemniaczki:Umyte i obrane ziemniaczki (można dać ze skórką), kroimy
Wypisz Wymalujśrednie jajko 4 łyżki mąki owsianej (może być pszenna) 1 czerwona cebula 1 łyżeczka klarowanego masła 0,5 łyżeczki tymianku, bazylii, majeranku przyprawy sól, pieprz, suszona papryka chilli listonic_name = "Jem zdrowo: Pieczone kotlety z kaszy jaglanej (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 szklanka kaszy jaglanej 1 kostka twarogu półtłustego 8 czarnych oliwek 5 suszonych pomidorków(...)suszona papryka chilli " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Dodajemy twaróg i chwilę dusimy. Następnie przestudzone dodajemy do ugotowanej kaszy. Dorzucamy jajko,mąkę, oliwki pokrojone w ćwiartki i pomidory w kostkę. Przyprawiamy i ugniatamy do połączenia. Formujemy kotleciki, układamy na blasze wyłożonej papierze i pieczemy
CoolinarniePLpodsmażyłam , a potem piekłam razem z sosem i pieczarkami...do sosu dodałam ocet koperkowy [ pierwszy raz spotkałam się z takim octem -polecam]..i zamiast przecieru pomidorowego dałam sos cygański ..i wyszło znów pyszne danie... 1,20 kg udek przyprawa do kurczaka Rafex 60 dkg pieczarek 2 cebule 1 papryka 8 łyżek wody 8 łyżek cukru(...)paprykę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć. Wodę, sos, cukier, maggi, ocet wymieszać.Udka podsmazyć na rozgrzanym oleju, przełożyć na blaszkę , do łożyć pieczarki, cebulę i paprykę, dolać sos i wymieszać. Piec do miękkości mięsa
Moje domowe kucharzenielodówki na 3h. Czatnej paprykowy: -papryka czerwona i zielona -dwie szczypty cynamonu -papryka słodka sypka -pieprz -cebula czerwona -sól -oliwa -kolendra -ocet balsamiczny -szczypta cukru Paprykę skropioną oliwą, pokrojoną na kawałki pieczemy w piekarniku na papierze około 15 minut na termoobiegu w temperaturze 180 stopni. Oliwę rozgrzewamy, podsmażamy cynamon, paprykę słodką, kolendrę dodajemy posiekaną cebulę. Przekładamy paprykę dodajemy łyżkę octu
BaRepasjest chrupiące a krewetki delikatne. Zdecydowanie polecam! Składniki: 250g krewetek gotowanych w całości 140g mąki pszennej+mąka do obtoczenia pół łyżeczki soli pół łyżeczki proszku do pieczenia ok.200ml zimnego piwa pieprz, ostra papryk lub chilli olej do głębokiego smażenia Krewetki obieramy zostawiając ogonek. Do miski wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, pieprz i chilli. Dolewamy stopniowo schłodzone piwo energicznie mieszając
Pudełko rozmaitości240g), - 2 pomidory suszone (ok. 40g), - 2 plastry pomidora (ok. 40g), - ¼ papryki (ok. 50g), - 2 liście sałaty (ok. 10g), - 4 ziemniaki (ok. 280g), - 1 łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - ząbek czosnku, - 2 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 50g), - 2 bułki pełnoziarniste (ok. 120g), - przyprawy: wędzona i słodka papryka, sól, pieprz, sok z cytryny. Sposób przygotowania 1. Mielimy filety z kurczaka(...)sokiem z cytryny. 5. Przekrawamy bułki i wkładamy na ok. 5 min do piekarnika. 6. Paprykę kroimy w paski. 7. Na spód chrupiącej bułki kładziemy sałatę, sos, kotleta, pomidora i paprykę. Całość przykrywamy drugą częścią bułki i przekłuwamy wykałaczką. 8. Hamburgera podajemy z pieczonymi ziemniaczkami. Hamburger jest bogaty w: - witaminę C (pochodzącą z papryki) która jest antyoksydantem, - likopen
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachUwielbiam, gdy w domu unosi się mieszanka zapachów ciasta drożdżowego, oregano i pieczonych pomidorów. Dlatego domowa pizza dosyć często gości na naszym stole. Ciasto zawsze się udaje, można wykorzystać je zarówno do pizzy na grubym, jak i na cienkim, a dobór reszty składników zależy już tylko i wyłącznie od Waszej fantazji :) Składniki (na 3 średnie pizze): * na ciasto: pół(...)wyrosło podzieliłam je na 3 części i rozwałkowałam dosyć cienko. Powstałe okrągłe blaty rozłożyłam na blaszki, wysmarowałam sosem i ułożyłam dodatki - najpierw mozzarellę, potem cebulę, szynkę, paprykę, pieczarki i plastry żółtego sera. Piekłam 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni
Kulinarny Pamiętnikzbyciu puree z dyni oraz serek śmietankowy, wymieszałam doprawiłam czosnkiem i papryką. Wyszła pyszna pasta o pięknym kolorze. składniki: 250 g gęstego puree z pieczonej dyni 250 g serka śmietankowego słodka papryka czosnek granulowany przyprawa do sałatek Puree z dyni przełożyć do miski. Do puree dodać serek śmietankowy i dokładnie wymieszać. Następnie gotową pastę doprawić do smaku słodką papryką
Monia miesza i gotujegrubsza podobne do naszych pierogów, przygotowuje się je jednak z innego rodzaju ciasta. Ciasto chlebowe lub proste ciasto z mąki, wody i tłuszczu nadziewa się, a następnie smaży lub piecze, uzyskując chrupiący pieróg kryjący soczyste wnętrze (empanada to liczba pojedyncza od empanadas). Ich nazwa pochodzi od hiszpańskiego słowa "empanar" oznaczającego "zawijać, lub otaczać chlebem". Empanadas stanowią popularne danie w Argentynie(...)potrawa o nazwie empanada gallega (empanada galega po galicyjsku), czyli duże ciasto chlebowe z wytrawnym nadzieniem, np. z tuńczyka, cebuli, papryki, pomidorów, jajka ugotowanego na twardo i papryki pimenton. Empanadę de gallega piecze się w patelni do paelli lub na blasze do pizzy, a następnie kroi w trójkąty. Tutaj możecie zobaczyć przykładowy przepis na empanada gallega. A wracając
Chilli Czosnek i Oliwaumyć. Papryki przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Z pomidorów wyciąć szypułki. Czosnek obrać. Ułożyć wszystko na blaszce do pieczenia i skropić oliwą z oliwek. Piec przez 35-40 minut, aż papryka będzie miękka. Paprykę umieścić w woreczku foliowym na kilka minut, powinna sparować i skórka będzie łatwiej odchodzić. Pomidory i paprykę obrać ze skórki i pokroić
Piąty grzech głównySkładniki: - 2 szklanki mąki - łyżka oleju - 1/2 wody lub mleka - 2dag drożdży - łyżka soli - łyżka cukru - papier do pieczenia - oregano, bazylia, pieprz mielony, papryka słodka mielona, tymianek - dodatki: brokuły, czerwona papryka, pieczarki, kiełbasa, papryczka chilli, ser zółty Do 1/2 szklanki wody lub mleka dodajemy 2dag drożdży. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, sól, cukier, dodajemy łyżkę oleju i wlewamy wodę/mleko
upichconapapierze do pieczenia. Układamy na nich kawałki żółtego sera, pokrojone w plasterki oliwki czarne, zielone oraz kawałki sera solankowego ze słoika oraz paseczki czerwonej papryki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15 minut. Podajemy na ciepło. Idealna przekąska na imprezę. Polecam
Aga w kuchni