Pieczony pasztet mięsny przygotowany według przepisu Lulu to prawdziwa poezja smaku. Jadaliśmy go wielokrotnie i za każdym razem był doskonały. Zresztą Ona zawsze potrafi wyczarować coś z niczego :) Tym razem do domowego pasztetu Lulu dodała mieszankę "Pasztet - typ wielkanocny" , Zaskoczyło mnie to, bo dość często robię zakupy w sklepie Tradismak , a ten produkt, jakoś umknął mojej uwadze. Sama(...)małe gałki muszkatołowe, 2 czubate łyżeczki imbiru, 2 łyżki stołowe mieszanki "Pasztet - typ wielkanocny" , sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie można też dodać ostrą paprykę. foremki aluminiowe do pieczenia Przygotowanie Wołowinę, wieprzowinę, warzywa, liście laurowe, ziele angielskie gotujemy do całkowitej miękkości mięsa, nawet od 4 do 6 godzin Następnie całość schładzamy, wyjmujemy mięso z warzywami, przepuszczamy wszystko przez maszynkę
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataszpinaku, czy rukoli i oliwkami możemy podać do makaronu. Pieczone pomidory pasują prawie do wszystkiego. Pieczone pomidory dodaję do akcji Warzywa psiankowate 2013: 2 kg pomidorów Lima sól karpacka ocet balsamiczny z modeny trzcinowy cukier czosnek w płatkach i wędzona papryka Kotanyi oliwa rozmaryn Umyte pomidory kroimy na pół, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przekrojoną stroną(...)octem balsamicznym, posypujemy solą, odrobiną cukru, wędzoną papryką i płatkami czosnku. skropić oliwą. Na każdym pomidorze kładziemy igiełki rozmarynu. Pieczemy w temperaturze 170 st. C na funkcji termoobieg ok. 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 100-120 stopni i pieczemy kolejne 2,5 godziny. Czas pieczenia zależy od wielkości i soczystości pomidorów. Pomidory pieczemy aż się pomarszczą, odparują i zaczną lekko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięArtykuł Łopatka pieczona z ziemniakami i papryką pochodzi z serwisu emame kitchen
ememe kitchenmozzarellą i przykrywamy odciętym wierzchem papryki. Tak robimy z każdą papryką, aż do wyczerpania farszu. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40-45 minut. Papryka musi w trakcie pieczenia lekko się pomarszczyć, wtedy będzie miękka. Danie podajemy gorące
Kulinarne przemysleniaRozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą , a następnie zrobić ciasto naleśnikowe. Ciasto 1 jajko 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać dokładnie, aby nie było grudek. Mięso wkładać do ciasta i dokładnie je w nim obtoczyć. Smażyć na rozgrzanym maśle
O kuchni z uczuciemkolejne śniadanie do pudełka, tym razem z wykorzystaniem tortilli. Nadzienie z pieczonego kurczaka, fasoli z dodatkiem pikli i kiełków. A dla podkreślenia smaku, sos. Proste w wykonaniu no i smaczne. Składniki: Placek tortilli sałata Kawałek pieczonej piersi z kurczaka ( warto wykorzystać pieczonego kurczaka z obiadu ) Papryka konserwowa Pikle z ogórków ( musztardowe ) Kiełki 1 łyżka czerwonej fasoli
Smaki Ewypapryki wędzonej. Sposób przygotowania 1. Liście jarmużu myjemy i suszymy. 2. Z liści usuwamy grube włókna i tniemy na mniejsze kawałki. 3. Liście mieszamy z olejem i papryką wędzoną. 4. Liście pieczemy w 180⁰C przez ok. 5 min (aż będą chrupkie, ale nie spalone) Chipsy z jarmużu są bogate w: - wapń, który odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachsię na ciele celulitis :) ale w kuchni jest niezastąpiony.POLECAM!.. 15 dag.sera żółtego 1 szkl.mleka 10 dag.mąki 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielone 1/2 łyżeczki Vegety 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu olej do smażenia ****************************************** Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Mąkę przesiać do miski
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwyjątkowo nie umiałam zjeść więcej, niż 2 na raz, są bardzo sycące. No więc mam nadzieję, że smacznego i do zobaczenia! W następnym wpisie zupa-krem z pieczonej dyni i surowej papryki, taka w 10 minut
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkilkoma kroplami sosu sojowego i rozgniecionym przez praskę czosnkiem. Posypać poszatkowaną natką. Przełożyć wszystkie składniki na podpieczony spód, zalać rozbełtanymi jajkami ze śmietaną i mlekiem posypać ostrą papryką i startym serem. Piec w 180 st C ok 35-40 min. Smacznego
Gaździnka warzyskonsumować, żeby było słodkie i żeby można było się z kimś podzielić - Czy to nie słodkie? ;-))) I tak powstały rollsy ze świeżą słodką marchewką, masłem orzechowym, pieczonym bananem, bakłażanem i papryką. Wszystko przyprawione cynamonem. To jest PYSZNE! ;-))) SKŁADNIKI: - świeże marchewki Marwit - 4 plastry bakłażana - 4 plastry banana - plaster papryki żółtej - olej kokosowy do smażenia - cynamon - papier ryżowy
SMYKWKUCHNIMaczamy w ketchupie. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1 h. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. Ilość porcji: 5 Koszt wykonania: ok. 15 zł Czas wykonania
Pobite gary Barbaryketchupie. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1 h. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. Ilość porcji: 5 Czas wykonania: 1,20h Koszt wykonania
Pobite gary BarbaryDzisiaj zapraszam na szybki i apetyczny obiad, w którym główną rolę gra pesto rukolowo-paprykowe i kurki. Składniki: 100 g rukoli 1 pieczona lub duszona zielona papryka (bez gniazda nasiennego) 80 g migdałów bez skórki (mogą być płatki) 80 ml oleju migdałowego (oliwy lub innego dowolnego oleju) 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól
Czerwień i błękitnatką pietruszki i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Knedle ze śliwkami Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Sałatka z kolorowymi pomidorkami Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta
Moja smaczna kuchnia