pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:36/417)

PIZZA NA KRUCHYM SPODZIE 213

jednolite ciasto.Wstawić do lodówki na ok  30 minut. Po tym czasie wyłożyć na blachę (ja miałam tortownicę)  wyłożoną papierem do pieczenia. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę, następnie dorzucamy pieczarki, paprykę, szynkę. całość przyprawiamy solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Mieszamy i smażymy ok 10 minut. Wyłozony na blachę spód smarujemy koncentratem pomidorowym, na to wykładamy

Walijskie Pichcenie
Dietetyczna tarta otrębowa / pizza lub też placek na ostro z papryką ;) 163

pizza, a bez bliżej mu do tarty ;) Składniki: 1 duże jajko lub 2 małe 200g serka wiejskiego lekkiego 7 łyżek otrębów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki szczypta soli, pieprzu można zamiast powyższych przypraw dodać przyprawę do pizzy 0,5-1 czerwonej papryki ser żółty chudy tyle(...)spęcznieją w tym czasie myjemy i kroimy paprykę, (oraz inne dodatki jakie mamy pod ręką ;) ) gdy otręby spęcznieją wykładamy ciasto do formy pokrytej papierem do pieczenia (chyba, że mamy formę silikonową) na ciasto kładziemy paprykę i inne dodatki, na które trzemy chudy ser wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pierś kurczaka nadziewana pieczarkami + sałatka z pieczoną ciecierzycą 324

sałat ½ puszki pieczonej ciecierzycy* Kilka pomidorków koktajlowych opcjonalnie sos winegret *Pieczona ciecierzyca: ciecierzyce odsączamy z zalewy, dodajemy ½ łyżki oleju, ½ łyżeczki papryki czerwonej, szczyptę soli czosnkowej, łyżeczkę oregano. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Pieczona ciecierzyca to nie tylko dodatek do sałatek, ale także świetna przekąska sama w sobie. Polecam;) Pierś kurczaka: Pierś myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc

Powiedz dietom nie
Muffiny a'la pizzeriny 149

masła Extra 1 papryka czerwona (można też mieszać kolory) 3/4 laski kiełbasy 1 serek topiony ziołowy (100g) 2 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia (Gellwe) 2 łyżeczki przyprawy do pizzy (Prymat) 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej (Prymat) szczypta papryki ostrej mielonej (Prymat) szczypta soli Opcjonalnie: posiekana natka pietruszki Sposób przygotowania: Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę obieramy(...)szczyptą soli. Jajka ubijamy, dodajemy mleko, masło, serek, przyprawy i dokładnie mieszamy. Wlewamy do sypkich składników i mieszamy łyżką do połączenia składników. Dodajemy paprykę i kiełbasę, łączymy. Ciasto nakładamy do formy do muffinek wyłożonej papilotkami. Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 190 stopni (można sprawdzać patyczkiem

Kolorowy Przepisownik
Szaszłyki z warzywami 167

Szaszłyki..pieczone w piekarniku..ale w sezonie grillowym  można upiec i na grillu.. pierś z kurczaka przyprawa Rafex sól papryka czerwona,zielona, żółta pieczarki olej Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.Mięso pokroić w kawałki. Dodać przyprawę i sól.Dokładnie(...)wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.Papryki pokroić kostkę, pieczarki na połowę[ małe mogą być w całości].Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian mięso, papryki i pieczarki.Skropić olejem ,posypać przyprawą .Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków mięsa

Moje domowe kucharzenie
Szaszłyki z piersi kurczaka, cukinią, cebulą i papryką. 261

składniki czyli mięso, cukinia, cebula, papryka i znów mięso, cukinia, cebula i papryka. Kolejność dowolna. Teraz jak już mamy przygotowane szaszłyki nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Następnie szykujemy blachę do pieczenia. Smarujemy ją cienką warstwą oliwy i układamy szaszłyki jeden obok drugiego. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy do 30-40 minut. Po wyjęciu szaszłyki można posypać startym na małych(...)oczkach żółtym serem. Jeśli chcecie wykorzystać szaszłyki jako danie obiadowe możecie dodatkowo upiec ziemniaki. Pieczone ziemniaki : Wystarczy obrać kilka dużych ziemniaków, opłukać i pokroić na ósemki lub drobniej ( jak na frytki) . W garnku zagotować wodę, osolić ją. Skrojone ziemniaki ostrożnie wrzucić na wrzącą wodę i podgotować na niedużym ogniu kilka minut. Odcedzić i przełożyć na natłuszczoną olejem lub oliwą

Niebieski kubek z kawa
Jesienna zupa z pieczonych warzyw 217

talarki, marchewkę kroimy na mniejsze cząstki, układamy na blasze, posypujemy przyprawą do ziemniaków i pieczemy w 200 stopniach, aż się zarumienią i zmiękną. Z papryki wyciągamy gniazda nasienne, kroimy na pół i również pieczemy w 200 stopniach, aż pojawią się na niej czarne plamy. Następnie wkładamy do woreczka foliowego na 20 minut. Po tym czasie zdejmujemy z niej skórkę. Razem

Czerwona Porzeczka
Bułki rozmarynowo-paprykowe (polskie bułki z akcentem bułgarskim). 191

ciepłego mleka i 3 łyżek mąki. Zawiesina musi być gęsta i wymieszana. Odstawiamy zaczyn przykryty ściereczką na około 15 minut. W tym czasie drobno siekamy rozmaryn i suszoną paprykę.  Następnie pozostałe wszystkie składniki wkładamy do jednej miski i wyrabiamy z nich ciasto. Powinno być gładkie i sprężyste. Mi to zajęło ok. 5 minut. Przykrywamy mokrą ściereczką i odstawiamy(...)ponownie odstawiamy na ok. 30 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 200°C. Gdy bułki wyrosną, oprószamy je mąką i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 20-25 minut. Gotowe :) suszona papryka z Bułgariisurowe bułki przed pieczeniembułki rozmarynowo - paprykowe

Bon Appetit Małgorzaty
Dietetyczny indyk zapiekany z mozarellą - 306 kcal 234

sera mozarella pół czerwonej papryki 2 pomidorki koktajlowe szczypta słodkiej papryki duuużo świeżo mielonego pieprzu szczypta soli 1 łyżeczka kurkumy łyżeczka oliwy z oliwek  można dodać dowolne zioła takie jak lubisz Co robić? 1. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach. 2. Nagrzać piec do 170C w opcji góra dół. 3. Ziemniaka(...)obrać i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pokroić w kostkę. 4. Do naczynia żaroodpornego wlać oliwę i ułożyć plastry ziemniaków, posolić, następnie dodać kolejno mięso z indyka, paprykę, pomidorki i ser. 5. Piec pod przykryciem 20 - 30 minut. Czekam na Wasze wrażenia w komentarzach

Matka Żywicielka
Terrina z papryką i tuńczykiem 139

Banalnie proste danie dla amatorów jajek. Odmian terriny jest wiele. Ja prezentuję Wam pieczoną z jajek, kolorowej papryki i tuńczyka.   Terrina z papryką i łososiem Kuchnia Bez glutenu Porcje 6 Porcje 6 Składniki 10 szt jajka 3 szt papryka trzy kolory 1 puszka tuńczyk w wodzie Sposób przygotowania Paprykę kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka dobrze odcedzamy. Miksujemy jajka(...)gładką masę. Dodajemy paprykę i mieszamy. Do formy wykładamy połowę masy jajecznej. Na nią wykładamy tuńczyka i zalewamy pozostałą częścią masy. Terrinę pieczemy przez godzinę w temp. ok. 190 st. C. Po godzinie zmniejszamy temperaturę do ok. 150 st. C i pozostawiamy terrinę na ok. 20 minut

Kucharzyca
Ziemniaki pieczone w bulionie z wędzoną papryką 162

Rewelacyjne ziemniaki pieczone w piekarniku z bulionem, wędzoną papryką oraz cebulą. Użyłam młodych ziemniaczków, nie obierając ich, jedynie wyczyściłam porządnie pod bieżącą wodą. Możecie piec je przy okazji pieczenia mięsa, na drugim poziomie piekarnika. Są tak dobre, że chyba będą naszymi ulubionymi ziemniakami z piekarnika. Polecam! Składniki: 500-600 g młodych małych ziemniaczków (lub więcej wg preferencji) 1 cebula(...)oliwę wraz z masłem. Zmniejszyć ogień do małego i dusić cebulę przez 10 minut. Zwiększyć ogień do średniego. Dodać paprykę wędzoną, posiekany na plasterki czosnek oraz ziemniaki. Smażyć 10 minut. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem. Przykryć i piec w 180 stopniach przez 10 minut. Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze około 20 minut, aż ziemniaki uzyskają pożądaną miękkość. Posypać

Moja Galeria Smaku
R... Ryba po grecku! 407

pieczony z pieczarkami, tatar z łososia, pierogi z kapustą i grzybami oraz... ryba po grecku! Zazwyczaj jemy ją rano na śniadanie, jednak dziś postanowiłam przyrządzić ją na obiad. Trochę pracochłonna, ale czasem fajne pokrzątać się po kuchni, tym bardziej, jeśli wynikają z tego takie dobre rezultaty :)Składniki (wszystko zależy od osób oraz formy)2 duże marchewki1/2 pora1 duża papryka(...)Maggi, pietruszka, bazyliaPrzygotowanie:Jeśli ryby są mrożone, wyciągamy je. Następnie przekładamy na talerz, papierem odsączamy zbędną wodę.Paprykę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy przez ok. 20minut. Nie dość, że papryka pokaże swój wspaniały smak, to łatwiej będzie ściągnąć z niej skórkę.W garnku na maśle szklimy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę

Kitchens Alphabet
Sałatka z kaczką słodko-kwaśną, papryką, awokado i serem lazur 216

piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 1,5 godziny) garść roszponki 1/2 awokado 1/3 czerwonej papryki 30 gram sera lazur z niebieską pleśnią Udko kaczki pieczemy według przepisu powyżej i studzimy. Awokado, paprykę i ser kroimy w kostkę. Na roszponce układamy warzywa i ser oraz pokrojone w paski mięso z udka. Gotowe

Mango Papaja
Ajwar – bałkański sos z pieczonej papryki 175

główki czosnku oliwa sól, pieprz Do dzieła!!! Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, przekrawamy na pół i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 200 stopni i czekamy aż skórka papryki zrobi się w niektórych miejscach czarna. Zajmuje to ok 30 minut. Następnie przekładamy paprykę do foliowych woreczków i dokładnie zawiązujemy - czekamy(...)powinna dość sprawnie schodzić jednak nie jest to reguła ;-). Obraną paprykę kroimy na drobne kawałki. Bakłażana również układamy na blasze rozciętego na pół i pieczemy ok 45 minut - łyżką wyjmujemy jego miąższ i mieszamy z papryką. Pomidory obieramy ze skórki i drobno kroimy. W naczyniu szklimy cebule z czosnkiem i chili, dodajemy pomidory - całość gotujemy aż z pomidorów odparuje nadmiar

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania