pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:27/417)

Pikantne gofry 207

łyżeczka -  mleko lub   jogurt 1 szklanka - masła lub margaryny   20 g - cukier 1/2 łyżeczki - jajka 2 szt - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - twarożek 250 g - jogurt typu greckiego 200g - papryka chili 1 szt - sól szczypta Wykonanie(...)Masło rozpuścić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka z cukrem utrzeć na jednolita masę . Białka ubić na      sztywną piane. - Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i mielona paprykę. - Dodać roztopione masło, utarte żółtka i mleko, zmiksować na jednolita masę. - Do masy dodac pianę i delikatnie wymieszać drewniana łyżką lub łópatką. - Rozgrzać gofrownice i smażyć gofry

Eli Gotowanie
FIRINDA SEBZELİ MAKARNA, czyli makaron z pieca z warzywami 155

łyżeczka czerwonej słodkiej papryki Składniki (pozostałe) 2 cukinie 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy ½ paczki brązowego makaronu sól kilka kropli oliwy Przygotowanie Umyć cukinie i pokroić w kostkę (2×2 cm). Oczyścić paprykę, obrać cebulę i czosnek,. Potem pokroić wszystko w kostkę. Rozgrzać oliwę i dodać cebulę i paprykę. Gdy cebula zeszkli się, dodać cukinie(...)minutę i odstawić na bok. Włożyć połowę makaronu do żaroodpornego naczynia, potem rozłożyć warzywa. Przykryć resztą makaronu. Następnie wlać sos. Zetrzeć ser i równo rozsypać. Potem przyprawić czerwoną papryką i piec w temperaturze 180 °C, aż ser roztopi się i zrumieni. Artykuł FIRINDA SEBZELİ MAKARNA, czyli makaron z pieca z warzywami pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Zupa z pieczonych warzyw 190

   Rozgrzewamy się ! Ciepłą, sycącą zupą się rozgrzewamy ! Zupa robi się sama, gdy Ty leżysz i czytasz ulubioną książkę. Wstajesz tylko kila razy, by coś

kolorowotorcikowo
ZRAZY KRÓLEWSKIE 133

układać na plastrach schabu i zwijać jak na rolady. Tak przygotowane zrazy obtoczyć w mące i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć papryką i piec pod przykryciem 50 minut w 180 stopniach. Po tym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 5 minut, by mięso jeszcze bardziej się zarumieniło. Swoją wersję podałam z leśnymi grzybami

Kuchnia w opałach
127. Dzień Polskiej Żywności czyli: konkurs z firmą Ziarenkowo 227

propozycjami z ziarenkami, może najdzie Was jakiś pomysł:  tarta z dynią i buraczkami kruche ciasteczka z ziarenkami zupa krem z zielonej soczewicy i szpinaku zupa krem z pieczonej, żóltej papryki, ziemniaków i imbiru Serdecznie pozdrawiamy, do usłyszenia i powodzenia Kochani

Symfonia Smaków
Kurczak w rozmarynie z papryką i ziemniakami 191

Kurczak z dodatkiem aromatycznego rozmarynu, pieczony z ziemniakami i papryką.  Składniki: 4 udka kurczaka 4 podudzia kurczaka 5 ziemniaków 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 4 łyżki oliwy 2 łodygi świeżego rozmarynu sól, pieprz słodka papryka Mięso umyć, osuszyć. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki. Papryki pokroić w paski. W miseczce wymieszać oliwę z rozmarynem, doprawić solą i pieprzem(...)Posmarować mieszanką mięso i ziemniaki. Ziemniaki dodatkowo można posypać słodką czerwoną papryką. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec około 50-60 minut w 200 stopniach

Moja Galeria Smaku
Htipiti - pasta z fety i papryki 259

Grecka pasta  z sera feta i pieczonej czerwonej papryki z dodatkiem suszonych pomidorów i szczypty chilli. Kremowa i lekko pikantna, świetna do kanapek lub grzanek. Składniki: 200 g sera feta 2 czerwone papryki kilka suszonych pomidorów z zalewy papryczka chilli sok z cytryny 2 ząbki czosnku Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, przekroić

wyzwania kuchenne
Sałatka z rukoli i fety 345

sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu 1 duży pomidor 250 g piersi z kurczaka 1 opakowanie jogurtu greckiego light 1 łyżeczka słodkiej papryki Pierś z kurczaka myjemy, nacieramy papryką i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Ser feta, kurczaka i pomidora (po sparzeniu można zdjąć skórę) kroimy w kostkę. Rukolę myjemy, osuszamy

My Chcemy Jeść
Zdrowo i dietetycznie na święta 153

odrobiną marchewki  INNE: Makowiec <3 Keks 1 <3 Keks 2  Makiełki (kluski z makiem) <3 NA SŁONO  RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosie musztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami Biała kiełbasa Bigos SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Udka faszerowane brokułami i serem. 201

Doprawić solą i pieprzem.  Na udko nakładamy farsz i zawijamy,spinamy mięso wykałaczką. W naczyniu żaroodpornym rozpuszczamy masło i układamy udka złączeniem do dołu. Posypać mięso słodką papryką i piec w piekarniku w 200 stopniach C do momentu aż mięso będzie  rumiane. Udka podałam z czerwonym ryżem i surówką

O kuchni z uczuciem
Grillowana karkówka z musem paprykowym 212

Natarta ziołami, pyszna i soczysta karkóweczka. Idealnie komponuje się z musem paprykowym z pieczonej czerwonej papryki i cebuli. Na pewno nie raz wrócę do tego dania! 500 g karkówki Przyprawa do karkówki 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 0,5 łyżeczki oregano Oliwa z oliwek Mus: 0,5 czerwonej papryki 1 czerwona cebula Olej Sól Pieprz Karkówkę myjemy i kroimy

VioletoweKucharzenie
Pierogi empanadas 392

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Empanadas są popularnym daniem w Ameryce Południowej, szczególnie w Argentynie i Chile. Pierożki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem

Marta Gotuje
Ziemniaczki boczkiem otulone na szpinaku 142

solonej wodzie. Następnie na każdym ziemniaczku układamy po kawałeczku masła, oprószamy przyprawą bądź ziołami i owijamy boczkiem. Układamy w naczyniu do zapiekanek (lekko je wcześniej przetarłam masłem) oprószamy papryką i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25-30 minut, aż boczek się zarumieni.  Do garnka przekładamy szpinak dodajemy masło i podduszamy, doprawiamy przeciśniętym czosnkiem i solą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jajko w bułce z niespodzianką. 238

nadzienie zgęstnieje. Z bułki wydrążamy środek. Na same dno wkładamy masło, na masło układamy pieczarki i posypujemy zmielonymi orzechami. Na górę bułki wbijamy jajko solimy, pieprzymy, posypujemy papryką i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 6-8 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami w ajvarze 351

wodzie). Nadziewamy na przykład wg kolejności: papryka -> cukinia -> kurczak -> pieczarka -> papryka -> szalotka (cebula) -> pomidor -> cukinia -> kurczak -> pieczarka -> papryka -> cukinia. Pieczemy na rozgrzanym grillu lub piekarniku z opcją grill (200°C) do zarumienienia. W czasie gdy szaszłyki się pieką mieszamy dokładnie wszystkie składniki sosu i odstawiamy na 10 minut

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania