pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:25/417)

Pieczeń wieprzowa z czerwoną papryką 160

Przesmaczna alternatywa wędliny kanapkowej Recepturę na domową pieczeń wieprzową podpatrzyłam na blogu Sio-smutki : Pieczeń z czerwona papryką (do obiadu i na kanapki) . Nie mogłam się powstrzymać, aby jej nie wypróbować :) Pieczeń wyszła zwarta, idealna do krojenia na kanapki, bardzo ciekawa w smaku za sprawą dodatku papryki. Jeszcze lepsza po spędzeniu nocy w lodówce. Na pewno będę często wracać(...)keksówkę – u mnie silikonowa, więc nie musiałam smarować jej masłem i obsypywać bułką tartą przed pieczeniem : 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego – w oryginale było mięso z łopatki wieprzowej, ale akurat nie miałam… 1 jajko 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka - średnia 1 łyżka suszonego majeranku – u mnie płaska 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/3 łyżeczki ostrej

Grunt to przepis!
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 168

Składniki: 6 średnich czerwonych i/lub żółtych papryk; 200 g białego ryżu; 300 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 6 dużych pieczarek; 1 duża cebula; 50 g startej mozzarelli; 1/4 szklanki bulionu (u mnie 1/4 szklanki gorącej wody + 1/4 łyżeczki vegety); 1/2 łyżeczki ostrej papryki; Sól; Pieprz; Olej do podsmażenia. Dodatkowo: 50 g startej mozzarelli do posypania po wierzchu(...)paprykę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać wydrążone papryki. Nadziane papryki układać w głębokim naczyniu żaroodpornym/brytfannie, zalać bulionem (1 i 1/2 szklanki) i przykryć naczynie. Papryki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 2 półka) i zapiekać pod przykryciem przez około 60 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia

Gospodyni Miejska
Roladki z papryki i koziego sera - do wina na jeden gryz 234

paski papryki i smaż je pod przykryciem ok. 10 minut, aż staną się prawie miękkie. Skórka powinna się w tym czasie przypalić, podobnie jak to się dzieje przy pieczeniu. Gotowe papryki odstaw na patelni, aby przestygły, następnie zdejmij z nich skórkę. Nie wylewaj płynu z patelni - może się dalej przydać. Alternatywnie możesz papryki upiec, metodą opisaną przy ajwarze.  Kozi

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczeń z papryką 145

bardzo smaczny przepis na pieczeń z papryką. Idealna do obiadu lub na zimno do kanapek, polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 czerstwa bułka sól, pieprz Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę, paprykę, bułkę odciśniętą oraz jajka dodać(...)mięsa, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować olejem, mięso przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę

magiczna kuchnia Kasi
Papryka faszerowana w sosie pomidorowym. 193

wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 50min. W międzyczasie w drugiej połowie bulionu wymieszać przecier i czubatą łyżkę mąki. Wlać do naczynia żaroodpornego, w którym pieką się papryki. Przykryć i pozostawić do momentu gdy sos zacznie bulgotać. UWAGA!!! Każde naczynie jest różnej wielkości, także jeżeli uznasz, że podczas wlewania bulionu z przecierem będzie go za dużo, to lepiej

W kuchni u Moniki
Pasta z bobu i pieczonej papryki 169

pasta, nadająca się nie tylko jako dodatek do kanapek. Po więcej inspiracji związanych z tą pastą zapraszam niebawem na bloga... :) Składniki: 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu 1 papryka czerwona, pieczona w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut 2 łyżki oleju lnianego sok z 1/2 cytryny sól, pieprz 1 łyżeczka sambal oelek 1/2 szklanki wody świeży pomidor(...)papryka do podania Bób i paprykę miksujemy z dodatkiem oleju, soku z cytryny, szczypty soli oraz pieprzu. Stopniowo do miksowanej pasty dolewamy wodę w zależności od tego jaką gęstość planujemy uzyskać. Na końcu dodajemy sambal i ponownie miksujemy. Jeśli jest taka konieczność doprawiamy solą. Przechowujemy do kilku dni w lodówce. Świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pomidora i papryki. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH 210

piekarniku, ze świeżego lub czerstwego pieczywa, posypane ziołami (bardzo chrupiące) lub posmarowane przed pieczeniem masłem wymieszanym z czosnkiem i ziołami (te będą bardziej wilgotne - im więcej tłuszczy, tym mniejszy efekt chrupkości).Naszym zdaniem najlepiej pasują te z czerstwych bułek owsianych, posypanych ziołami (bazylią, papryką, pietruszką), pieczone w piekarniku (nagrzany do 200 stopni - pieczone około 10 minut).Wiemy już

Wypisz Wymaluj
Kurczak z nadzieniem a'la węgierskim 160

się człowiek uprze to i przez tydzień będzie się nim żywił. Dzisiaj kurczak pieczony, nadziewany. Możecie odciąć mu skrzydełka oraz szyję i zrobić z nich niewielką ilość wywaru do małej ilości zupy bądź sosu. KURCZAK Z NADZIENIEM A'LA WĘGIERSKIM Składniki: - 1 kurczak - 2 papryki słodkie (najlepiej różnokolorowe) - 1 papryczka chilli - 5 ziemniaków - 2 cebule - 4 ząbki czosnku(...)całość dokładnie dla połączenia składników. Nadziewamy mieszanką kurczaka i zaszywamy go. To, co zostanie, układamy wokół niego. Samego kurczaka wysmarowujemy miodem i doprawiamy ponownie solą, pieprzem cayenne i paprykami. Kurczaka pieczemy w brytfance w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni; czas zależy od wagi: na 1 kilogram 60/70 minut. Ostatnie 15-20 minut pieczemy mięso bez foli, żeby skórka miała szansę

Życie zamknięte w smaku
Zapiekanka jesienna 155

dowolnego sera to danie idealne na jesień. Świetnie nada się na obiad czy ciepłą kolację. Dlatego Wy się częstujcie, a ja uciekam spać! Składniki :* 1 cukinia* 2 kolorowe papryki* kawałki pieczone mięsa np z kurczaka * sól, pieprz, zioła do smaku* 2 łyżki oliwy z oliwek * 100g tartego żółtego sera* 100g ugotowanego al dente dowolnego makaronu Przygotowanie : Cukinię(...)pokroić w pół plastry, paprykę w paseczki. Rozgrzać oliwę i podsmażyć warzywa, przyprawić do smaku. Ułożyć warzywa w naczyniu do zapiekania, dodać kawałki mięsa. Całość przykryć serem i zapiekać około 15 minut, aż ser się rozpuści. Ja do tego dania proponuję dodać jeszcze makaron - wtedy zjemy dobrą i sytą potrawę

Magiczne Życie Marty
Wegeburger ze słodkich ziemniaków 172

cebulka 1-2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu tabasco 1 łyżka sosu teriaki, ostrygowego lub barbecue sól, pieprz sos 1 główka pieczonego czosnku  1/2 pieczonej czerwonej lub żółtej papryki 2 gałązki tymianku 2 łyżki majonezu pieprz sól dodatkowo 6 pełnoziarnistych bułek 6 plasterków pomidora 6 plasterków czerwonej cebuli 6 plasterków sera tarty ser grana padano(...)PRZYGOTOWANIA Batata kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy batatami układamy ząbki czosnku i kawałki czerwonej lub żółtej papryki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez ok. 30 minut. Upieczone warzywa wyjmujemy z piekarnika i lekko studzimy. Fasolę odcedzamy z zalewy i wrzucamy do miski, dodajemy do niej upieczone bataty

DefinicjaSmaku
Golonka indyka w rozmarynie, szałwii i tymianku 137

świeżych ziół rozmarynu, tymianku i szałwiisól, pieprzczosnek granulowanymielona papryka rękaw do pieczeniaGolonki myjemy i nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką. zioła drobno siekamy a następnie wcieramy w mięso. Golonki wkładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie zamykamy i pieczemy 180 - 190 stopniach C około 40 minut. Mięso pieczemy bez dodatkowego tłuszczu.Indyk w ziołach

Bon Appetit Małgorzaty
Aromatyczna pierś z kurczaka pieczona w jogurcie 292

pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jogurt naturalny łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką, kuminem, oregano i oliwą truflową. Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą, tak aby pokryła całe mięso. Odstawiamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kurczaka pieczemy ok 15-18 min ( w zależności od grubości mięsa). Świetnie smakuje ze świeżą

DefinicjaSmaku
Pasztet z fasoli z pieczonymi pomidorami, paprykami i bakłażanem 109

Zawsze o tej porze roku najbardziej smakują mi pasztety. Ten jest wyjątkowy. Po pierwsze dlatego, że jest bardzo aromatyczny. Pachnie mocno pieczonymi pomidorami, paprykami, bakłażanem i jabłkiem, ponadto jest przesmaczny. Ostatnio na pewnej imprezie wszyscy byli oczarowani tym właśnie wypiekiem, podobno jeden z lepszych jaki jedli. Całość uwieńczona pistacjami, które w ogóle sprawiają, iż pasztet staje się bardzo wykwintnym(...)suchej, wymoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości 2 pomidory malinowe 3 papryki: zielona, czerwona i żółta 1 bakłażan 1 kwaśne jabłko 2 jajka 1 łyżeczka majeranku i oregano sól i pieprz garść solonych pistacji Warzywa i jabłko myjemy, kroimy na ćwiartki i umieszczamy na blaszce do pieczenia. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Warzywa

Mango Papaja
Kotlety sojowe w serowym cieście 172

kotletów sojowych (100 g) bulion do gotowania/namoczenia kotletów 1 jajko 1/2 szkl mleka 5 dag sera żółtego startego na drobnych oczkach 1/2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia vegeta, papryka słodka i ostra, pieprz - do smaku 1. Kotlety przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Przygotowujemy ciasto: białko ubić z solą na sztywno, dodać żółtko, mleko i ser żółty

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania