pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:24/417)

Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką. Karczek w pieczarkach i papryce. 584

Karkówka przygotowana w ten sposób jest bardzo mięciutka, wprost rozpływa się w ustach, a dzięki temu ,że od samego początku jest pieczona z papryką, pieczarkami i cebulką jest bardzo aromatyczna. Takie mięsko to świetna propozycja na niedzielny, czy świąteczny obiad. Polecam :) Składniki - 1 kg karkówki - 0.5 kg pieczarek - 1 duża czerwona papryka - 1 duża cebula - sól,  domowa wegeta(...)wielkości.. , paprykę w większa kostkę, cebulę siekam. Zamarynowane plastry karkówki przekładam do delikatnie wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, na mięso wykładam cebulę, paprykę i pieczarki. Całość zalewam szklanką wody. Naczynie przykrywam pokrywką, wkładam do zimnego piekarnika i piekę w temperaturze 180-190 stopni z termoobiegiem 1.5-2 godziny. Co jakiś czas w zaglądam do mięsa, delikatnie obracam i w razie

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczony kurczak w miodzie i rozmarynie 309

zwykły kurczak z rożna, świeży rozmaryn, olej i miód to idealne połączenie marynaty. Kurczak wg tego przepisu jest już niestety wspomnieniem, królował na naszym świątecznym stole obok kurczaka pieczonego z papryką i majerankiem, ale pokazuję go z myślą o kolejnych świątecznym obiadach, na których będzie podawane mięso. Pieczony kurczak to niby trywialne, proste i mało świąteczne danie. Niektórzy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos pomidorowo parykowy 169

pomidory skórką do góry, poukładać ząbki czosnku z łupiną i położyć gałązki rozmarynu . Po wierzchu skropić oliwą z oliwek. Zapiekać w 200 stopniach 45 minut. Po wyjęciu z pieca z gorącej papryki i pomidorów zdjąć skórkę. Przełożyć do garnka, dodać obrany z łupin czosnek, igiełki rozmarynu, zlać płyn z blaszki który wytworzył się w trakcie zapiekania. Dodać przyprawy, wymieszać

Ala piecze i gotuje
Surówka z dyni z rukolą i orzechami 155

Latem wykorzystuję w pełni sezon na cukinię i przygotowuję rozmaite przepisy: Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Dynia świetnie smakuje(...)surowo, wystarczy przygotować prostą marynatę i cieszyć się smakiem tego warzywa. Do tej pory przygotowałam dyniowe przepisy w formie surówek, zapiekanek czy grzanek. Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Bruschetta z cukinią i hokkaido Surówka z dyni z rukolą i orzechami Składniki: opakowanie rukoli 1/4 małej dyni hokkaido

Moja smaczna kuchnia
Placek ziemniaczany z piekarnika z czerwoną papryką i kiełbasą 2619

kiełbasa 1 papryka 2-3 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, ognista mieszanka przypraw, tymianek do smaku odrobina oleju do posmarowania papieru do pieczenia Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę i delikatnie podsmażamy. Umyte i obrane ziemniaki ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam mechanicznie), dodajemy 2 jajka, oba rodzaje mąki, doprawiamy według uznania(...)doprawiłam solą, pieprzem, tymiankiem i ognistą mieszanką przypraw), masę dokładnie łączymy z kiełbasą, papryką i rozkładamy niezbyt grubo na lekko posmarowanym olejem papierze do pieczenia, pieczemy w 180 stopni z termoobiegiem, aż się placek ze złoci- ok.20 minut. Placek oczywiście możecie zrobić grubszy i doprawić jak chcecie. Ten smażony placek był rewelacyjny, jak powiedział Piotrek. Smacznego, zostawiam Was z pysznym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Filety z kurczaka i aromatyczny farsz pomidorowy z Newellą 215

Newellą + frytki z selera danie dla 3 osób Składniki: 3 filety z kurczaka 50 g Newelli naturalnej 6-7 suszonych pomidorów listki świeżej bazylii pieprz  1 średni seler papryka słodka zioła prowansalskie łyżka oleju kokosowego sól różyczki brokuła Newellę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę, umieścić w miseczce i posypać posiekanymi listkami świeżej bazylii. Doprawić pieprzem(...)każdą porcję kurczaka, zamykając je tak, aby farsz się nie rozsypywał. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Selera obrać, oczyścić i pokroić w słupki. Rozsypać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać papryką, solą, ziołami prowansalskimi i polać olejem kokosowym. Całość wymieszać, aby frytki były równomiernie doprawione. Naczynie żaroodporne oraz blachę z frytkami wstawić do piekarnika i piec ok. 45-50 minut

FitKot
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 233

naczyniu żaroodpornym, do którego należy wlać około 0,5 l bulionu. Piec 45-50 minut w temp. 200°C, ustawiając piekarnik na grzanie dolne. 5 minut przed końcem pieczenia, farsz w paprykach posypać startym żółtym serem i dokończyć pieczenie. Smacznego

Świat Domowej Kuchni
Schab po zbójnicku – doskonała wędlina 548

Schab po zbójnicku – doskonała wędlina Był już schab parzony po węgiersku w dużej ilości papryki , ten jest po zbójnicku . Kolor podobny , ale smak całkowicie różny , dzięki sporej ilości suszonej mielonej cebuli , czosnku i oczywiście papryki , tyle że tym razem słodkiej " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Bardzo, ale to bardzo, dobra wędlinka , jak zrobicie(...)schab w zalewie . Po upływie tego czasu , wyjmujemy schab z zalewy ,nacieramy mieszanką przypraw ( mieszamy ze sobą , paprykę , czosnek , cebulę ) , upychamy w siatkę wędliniarską . Zostawiamy jeszcze dobę w lodówce , żeby ładnie przesiąknął przyprawami . Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 100 C i pieczemy w tej temperaturze 1,5 godziny ( w zależności od grubości kawałka , czasami potrzeba 30 minut więcej

Ogrodnik w podróży
Tortille z łososiem teryiaki 209

sposób jest po prostu boska!  SKŁADNIKI (4 tortille) pieczony łosoś 200g filetu z łososia 2 łyżki sosu teryiaki 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru muscovado  lub zwykłego brązowego 1 łyżka soku z pomarańczy lum z cytryny/limonki dodatkowo 1/2 mango 1/2 awokado 1/2 czerwonej papryki kilka pomidorków koktajlowych 4 garści ulubionej sałaty czarnuszka/ czarny sezam sos chilli

DefinicjaSmaku
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 1478

pieprzem i majerankiem. Nadziewamy ćwiartki kurczaka dokładnie farszem, aby nie było wolnej powierzchni, podwijamy fałdy skóry dokładnie pod spód i ukłądamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mięso jeszcze papryką w proszku i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni C w zależności od wielkości ćwiartek. Następnie za pomocą pędzelka smarujemy każdą ćwiartkę kurczaka glazurą z miodu(...)sosu sojowego, pieczemy jeszcze 30 minut aby ćwiartki się zarumieniły. Faszerowane ćwiartki kurczaka są rewelacyjną przystawką na zimno, mogą być okładem na kanapki, czy podane na gorąco stanowić danie obiadowe. Polecam. The post Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczeń wieprzowa z czerwoną papryką 176

Przesmaczna alternatywa wędliny kanapkowej Recepturę na domową pieczeń wieprzową podpatrzyłam na blogu Sio-smutki : Pieczeń z czerwona papryką (do obiadu i na kanapki) . Nie mogłam się powstrzymać, aby jej nie wypróbować :) Pieczeń wyszła zwarta, idealna do krojenia na kanapki, bardzo ciekawa w smaku za sprawą dodatku papryki. Jeszcze lepsza po spędzeniu nocy w lodówce. Na pewno będę często wracać(...)keksówkę – u mnie silikonowa, więc nie musiałam smarować jej masłem i obsypywać bułką tartą przed pieczeniem : 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego – w oryginale było mięso z łopatki wieprzowej, ale akurat nie miałam… 1 jajko 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka - średnia 1 łyżka suszonego majeranku – u mnie płaska 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/3 łyżeczki ostrej

Grunt to przepis!
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 186

Składniki: 6 średnich czerwonych i/lub żółtych papryk; 200 g białego ryżu; 300 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 6 dużych pieczarek; 1 duża cebula; 50 g startej mozzarelli; 1/4 szklanki bulionu (u mnie 1/4 szklanki gorącej wody + 1/4 łyżeczki vegety); 1/2 łyżeczki ostrej papryki; Sól; Pieprz; Olej do podsmażenia. Dodatkowo: 50 g startej mozzarelli do posypania po wierzchu(...)paprykę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać wydrążone papryki. Nadziane papryki układać w głębokim naczyniu żaroodpornym/brytfannie, zalać bulionem (1 i 1/2 szklanki) i przykryć naczynie. Papryki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 2 półka) i zapiekać pod przykryciem przez około 60 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia

Gospodyni Miejska
Roladki z papryki i koziego sera - do wina na jeden gryz 253

paski papryki i smaż je pod przykryciem ok. 10 minut, aż staną się prawie miękkie. Skórka powinna się w tym czasie przypalić, podobnie jak to się dzieje przy pieczeniu. Gotowe papryki odstaw na patelni, aby przestygły, następnie zdejmij z nich skórkę. Nie wylewaj płynu z patelni - może się dalej przydać. Alternatywnie możesz papryki upiec, metodą opisaną przy ajwarze.  Kozi

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczeń z papryką 165

bardzo smaczny przepis na pieczeń z papryką. Idealna do obiadu lub na zimno do kanapek, polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 czerstwa bułka sól, pieprz Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę, paprykę, bułkę odciśniętą oraz jajka dodać(...)mięsa, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować olejem, mięso przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę

magiczna kuchnia Kasi
Papryka faszerowana w sosie pomidorowym. 244

wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 50min. W międzyczasie w drugiej połowie bulionu wymieszać przecier i czubatą łyżkę mąki. Wlać do naczynia żaroodpornego, w którym pieką się papryki. Przykryć i pozostawić do momentu gdy sos zacznie bulgotać. UWAGA!!! Każde naczynie jest różnej wielkości, także jeżeli uznasz, że podczas wlewania bulionu z przecierem będzie go za dużo, to lepiej

W kuchni u Moniki
Pasta z bobu i pieczonej papryki 187

pasta, nadająca się nie tylko jako dodatek do kanapek. Po więcej inspiracji związanych z tą pastą zapraszam niebawem na bloga... :) Składniki: 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu 1 papryka czerwona, pieczona w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut 2 łyżki oleju lnianego sok z 1/2 cytryny sól, pieprz 1 łyżeczka sambal oelek 1/2 szklanki wody świeży pomidor(...)papryka do podania Bób i paprykę miksujemy z dodatkiem oleju, soku z cytryny, szczypty soli oraz pieprzu. Stopniowo do miksowanej pasty dolewamy wodę w zależności od tego jaką gęstość planujemy uzyskać. Na końcu dodajemy sambal i ponownie miksujemy. Jeśli jest taka konieczność doprawiamy solą. Przechowujemy do kilku dni w lodówce. Świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pomidora i papryki. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH 234

piekarniku, ze świeżego lub czerstwego pieczywa, posypane ziołami (bardzo chrupiące) lub posmarowane przed pieczeniem masłem wymieszanym z czosnkiem i ziołami (te będą bardziej wilgotne - im więcej tłuszczy, tym mniejszy efekt chrupkości).Naszym zdaniem najlepiej pasują te z czerstwych bułek owsianych, posypanych ziołami (bazylią, papryką, pietruszką), pieczone w piekarniku (nagrzany do 200 stopni - pieczone około 10 minut).Wiemy już

Wypisz Wymaluj