pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:29/417)

Papryka faszerowana w sosie pomidorowym 238

piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni. Po 45 minutach zdejmujemy pokrywkę i zapiekamy przez następne 45 minut, aż papryka stanie się mięciutka. Na parę minut przed końcem pieczenia na każdą paprykę kładziemy plasterek sera i posypujemy oregano

My simple kitchen
Orkiszowe muffiny z marchewką, batatem i papryką z parmezanem i gorgonzolą. Pomysł na zdrowy lunch. 105

awokado 50 gram parmezanu 25 gram sera gorgonzola 1/2 szklanki mąki orkiszowej typ 2000 2 jajka 3 łyżki mleka szczypta soli i pieprzu 1/2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Warzywa myję, oczyszczam i jeśli to koniecznie (batat, awokado) obieram. Marchewki i batata ścieram na tarce o dużych oczkach. Papryki, awokado i natkę pietruszki(...)oraz gorgonzolę kroję drobno. Parmezan ścieram na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki: pokrojone i starte warzywa, sery, mąkę, jajka, mleko i przyprawy: sól, pieprz, wędzoną paprykę oraz proszek do pieczenia dokładnie mieszam. Formę na muffiny wykładam papierowymi papilotkami i nakładam do wnętrza każdej ciasto na 3/4 wysokości. Muffiny umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni

Mango Papaja
muffiny z serem feta i suszonymi pomidorami 111

masła 1 i 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka sproszkowanej słodkie papryki 1 szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Masło roztapiamy. W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, paprykę oraz oregano. W osobnym naczyniu mieszamy jajko z wodą, śmietaną oraz masłem. Pomidory oraz ser feta kroimy w drobną kostkę. Suche składniki mieszamy z płynnymi. Dodajemy pokrojone pomidory z serem

Domowy Smak Jedzenia
Papryki faszerowane ryżem i jagnięciną 192

odciętą czapeczką.. Przygotować sos. Pomidory wymieszać z bulionem, dodać łyżkę oliwy, sól, pieprz  i płatki chili. Tak przygotowany sos wylać do naczynia w którym będziemy piec. Na sosie ułożyć papryki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 1,5 h. Smacznego! Uwagi: Ilość farszu może się okazać

Stare Gary
Faszerowane papryki z mięsem 184

przykryć odciętą czapeczką..Przygotować sos. Pomidory wymieszać z bulionem, dodać łyżkę oliwy, sól, pieprz  i płatki chili. Tak przygotowany sos wylać do naczynia w którym będziemy piec. Na sosie ułożyć papryki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 1,5 h. Smacznego!Uwagi:Ilość farszu może się okazać

Stare Gary
Wytrawne muffiny w dwóch odsłonach 185

połączyć wszystko, na co macie ochotę.Muffiny z szynką i serem żółtymPotrzebujemy:- 15 dag mąki pszennej- pół szklanki mleka- 2 jajka- pół łyżeczki proszku do pieczenia- 1,5 łyżki stopionego masła- 0,5 papryki- 3 plastry szynki konserwowej- 10 dag żółtego sera tartego- pieprz, chilli- 2 szczypty soli Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą(...)piekarnika na 20 minut.Muffiny z serem feta i oliwkami Potrzebujemy:- 15 dag mąki pszennej- pół szklanki mleka- 2 jajka- pół łyżeczki proszku do pieczenia- 1,5 łyżki stopionego masła- 0,5 papryki- 3/4 szklanki oliwek zielonych- 10 dag sera feta- pieprz, zioła prowansalskie- 2 szczypty soliPrzygotowanie: Mąkę, sól i proszek do pieczenia mieszamy w sporej misce. w drugiej łączymy

W poszukiwaniu inspiracji
Pieczone ziemniaczki 181

Czyli moje założenia padły, więc dzisiaj w pełnym składzie – danie obiadowe – pieczone ziemniaczki, jajko sadzone, sałata i zimna, prosto z lodówki maślanka.   Składniki: - ziemniaki sałatkowe lub młode- olej arachidowy- sól wędzona- pieprz syczuański (bardzo aromatyczna przyprawalekko cytrynowa i łagodniejsza niż pieprz)- słodka papryka w proszku- otarty tymianekDodatkowo:- jajka- sałata- maślanka- koperek, szczypiorek W zasadzie opisu(...)osuszamy na papierowym ręczniku. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ziemniaki przekrajamy na połówki, układamy na przygotowanej blaszce, skrapiamy olejem arachidowym i posypujemy przyprawami – solą wędzoną, pieprzem syczuańskim, papryką i tymiankiem. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 220°C, do zrumienienia, co jakiś czas je obracając. Podajemy… z czym lubimy.Pieczone ziemniaczki z jajkiem sadzonym, sałatą oraz zimną, zaznaczam – zimną

mojewypiekiinietylko
Papryki faszerowane kaszą bulgur 195

sokiem  wymieszać z 1/2 szklanki bulionu i 1/3 szklanki oliwy , dodać sól, pieprz, ewentualnie pull biber. Tak przygotowany sos wylać do naczynia w którym będziemy piec. Na sosie ułożyć papryki. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st C i piec ok 1,5 h. Folię po godzinie usunąć. Jeżeli chcemy aby nasze papryki bardziej się przypiekły

Stare Gary
Focaccia 131

godziny. Po tym czasie w cieście palcem zrobić dziurki. Całość przesmarować obficie oliwą - najwygodniej jest użyć pędzelka. Przed pieczeniem posypać ulubionymi ziołami, powtykać w ciasto czosnek, plasterki ostrej papryki, małe pomidorki. Piec w temperaturze 190-200 stopni do lekkiego zrumienienia. Podawać ciepłą, wtedy smakuje najlepiej. Kogo skusiłam na upieczenie focacci

Codzienna kuchnia niecodzienna
Faszerowana papryka w stylu meksykańskim 154

pełna. Sam wierzch  ponownie polewamy sosem i posypujemy serem mozzarella w wiórkach. Papryki przykrywamy czapeczkami. Na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem wlewamy resztę sosu. Na nim ustawiamy papryki i całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni do czasu, aż papryka zmięknie a jej skóra się przypiecze. Smacznego

Taste Therapy
Kaczka pieczona 151

mojprzepisna.pl | Kaczka pieczona Dziś mam dla Was przepis na kaczkę pieczoną z jabłkiem, papryką, pomidorami suszonymi i żurawiną z chrupiącym boczkiem. Danie przygotowane przez mojego męża, zjedzone przez moją rodzinkę, sfotografowane przeze mnie, rzecz jasna listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='4 udka kaczki (u mnie jeszcze było miejsce więc dołożyłam 2 udka z kurczaka(...)kaczkę układamy w naczyniu żaroodpornym, układamy paprykę, jabłka, wszystko posypujemy żurawiną, czosnkiem. Kładziemy na to plastry boczku, na to układamy odsączone z oleju pomidory. Wstawiamy do piekarnika na 180 st na 1,5 godziny, przez pierwszą godzinę pieczemy pod przykryciem, następnie pokrywkę zabieramy i pieczemy bez przykrycia. Podawać natychmiast na przykład z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl kaczka_pieczona_mojprzepisna.pl

moj przepis na
Szybki i prosty przepis z kaszą gryczaną 312

grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy(...)gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Kuskus z lazurem i winogronami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem

Moja smaczna kuchnia
Kuchnia gruzińska 318

chaczapuri – odmiana występująca w Adżarii. Ma kształt łódki, w której oprócz sera znajduje się lekko ścięte jajko. Żółtko symbolizuje słońce. Tak jak tradycyjne chaczapuri piecze się je w piecu opalanym drewnem. Jest bardzo chrupiące! Gdyby nie zbyt słony ser, byłoby dla mnie idealne. Na pewno przygotuję takie w domu.Adżarskie chaczapuri w formie łódki. Po ukształtowaniu, nałożeniu sera(...)tradycyjny) - w sosie sojowym z sokiem granatu Tradycyjny kurczak czosnkowy - marynowany i pieczony w mlekuCielęcina – na jednym zdjęciu w śmietanowym sosie z pieczarkami, posypana papryką, na drugim pieczona w folii z mnóstwem kolendry. Ta druga to najlepsza cielęcina jaką miałam okazję jeść. To dlatego, że jestem kolendrożercą.Cielęcina z pieczarkami w sosie śmietanowymCielęcina w sosie

Poezja smaku
Papryka faszerowana 124

wierzch każdej papryki nałożyć gruby plaster żółtego sera - na porcji dla naszego alergika nie kładłam sera.  Do naczynia żaroodpornego wlać ok. szklanki rosołu (skórka papryki będzie miała wtedy delikatny smaczek, nie będzie mdła). Piec ok. 1 godziny (lub dłużej - w zależności od piekarnika, ja mam gazowy więc pieczenie trwało prawie 1,5 godziny(...)stopniach. Skórka papryki musi być miękka. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. * jeśli zostanie nam farsz można zrobić z niego pyszne kotleciki albo całość zapiec jako pieczeń.  Tak apetycznie wyglądają po upieczniu Papryka bez sera - dla starszego dziecka Propozycja podania - z sosem pieczarkowym

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Karkówka pieczona z warzywami 286

papryka2 cebuleprzyprawa do mięsaczosnekzioła prowansalskieWykonanie:1. Karkówkę posypać przyprawą do mięsa.2. Paprykę pokroić w paski, cebulę w pół talarki. Czosnek drobno posiekać.3. W rękawie do pieczenia ułożyć plastry karkówki, posypać papryką, cebulą i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie.4. Piec ok. godziny w temperaturze 180 st.C.Rada: Karkówka świetnie pasuje do młodych ziemniaków przypieczonych na patelni z koperkiem i najprostszej sałatki

Pasja Smaku