Golonka indyka w rozmarynie, szałwii i tymianku
Golonka indyka w rozmarynie, szałwii i tymianku
Składniki:2 - 4 golonki z indykagarść świeżych ziół rozmarynu, tymianku i szałwiisól, pieprzczosnek granulowanymielona papryka rękaw do pieczeniaGolonki myjemy i nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką. zioła drobno siekamy a następnie wcieramy w mięso. Golonki wkładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie zamykamy i pieczemy 180 - 190 stopniach C około 40 minut. Mięso pieczemy bez dodatkowego tłuszczu.Indyk w ziołach czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
golonka, indyk, rozmaryn, papryka, mięso, mielone, mięsa pieczone, bez pieczenia, czosnek, czosnek w ziołach, dania mięsne, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, dania bez mięsa
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz