pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:62/417)

Pizza na bogato . 159

pieczarki 1 papryka podłużna kilka oliwek 1 cebula 2 duże kulki mozzarelli lub kilka malutkich zioła prowansalskie  Wykonanie :   Do miski wlewamy ciepłą wodę i oliwę , kruszymy drożdże i mieszamy , dodajemy mąkę i sól. Wyrabiamy ciasto . Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podrośnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i układamy(...)kształcie koła na blaszce tworząc w koło grubszy rant. Ciasto smarujemy kilkoma łyżkami Sosu madziarów, posypujemy ziołami prowansalskimi . Układamy najpierw kiełbasę , pieczarki cebulę , paprykę , i solimy , na wierzch układamy plasterki mozzarelli i oliwki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni około 20/25 minut , ciasto ma być rumiane .Dodatki do pizzy możecie użyć takie jak lubicie najbardziej :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Indycze pałki z ziemniaczkami 139

ziemniaki, 5-6 sztuk olej, 5 łyżek zioła prowansalskie, 1 łyżeczka przyprawa do mięs/delikat, 3 łyżeczki pieprz ziołowy, 1 łyżeczka gałka muszkatołowa, 1/2 łyżeczki czosnek, 5-6 ząbków papryka słodka, 1/2 łyżeczki czosnek granulowany, 1/2 łyżeczki sól, 1/2 łyżeczki Przygotowanie Pałki myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy, kroimy na plasterki. Mięso nakłuwamy nożem w kilku miejscach i wkładamy plasterki czosnku(...)Pieczemy około 1 godz. W między czasie obieramy ziemniaki, myjemy, suszymy i kroimy w ósemki. Przekładamy ziemniaki do miski, dolewamy olej, wsypujemy zioła prowansalskie, paprykę, czosnek granulowany oraz sól. Wszystko dokładnie mieszamy.  Po godzinie pieczenia pałki przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z powstałym w rękawie sosem, stawiamy z powrotem na blaszkę. Resztę blachy wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy

Gotowanie moimi oczami
Faszerowane bataty kuskusem z warzywami 196

kuskusu 1 łyżeczka pasty z suszonych pomidorów (dostępna w biedronce) lub kilka suszonych pomidorów kilka pieczarek 1 mała marchewka 1/3 kulki mozzarelli szczypta ostrej papryki w proszku ½ łyżeczki tymianku Przygotowanie: Batat przekroić na pół wzdłuż. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok 30 minut.  Wydrążyć środek, zostawiając brzegi. Środek batata drobno pokroić.  Marchewkę zetrzeć na tarce(...)Wodę możecie zastąpić bulionem. Kuskus, pieczarki z marchewką oraz pokrojony środek batata wymieszać. Dodać suszone pomidory. Doprawić ostrą papryką w proszku i tymiankiem.  Farsz nałożyć do wydrążonych połówek batata. Na wierzchu posypać startą mozzarellą lub ułożyć pokrojone jej kawałki. Piec ok. 15 minut do rozpuszczenia sera w 200 stopniach.  Pozdrawiam Anulla

Fabryka pomysłów
Warzywa pieczone z miodem 124

Warzywa pieczone z miodem i sosem balsamicznym. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do pieczonego mięsa. Można je piec równocześnie na drugim poziomie piekarnika. Składniki: 1 cukinia 4 marchewki 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 2 buraki 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżeczka czosnku granulowanego lub 2 ząbki czosnku rozmaryn 2 łyżki miodu 1 łyżka sosu balsamicznego

Moja Galeria Smaku
Schab pieczony z boczkiem. Schab szpikowany boczkiem. 268

łyżka- cukier 1 płaska łyżka- pieprz młotkowany z kolendrą, 1 łyżka – tymianek 1 płaska łyżka- czosnek suszony, plastry boczku wędzonego 1 łyżeczka papryka ostra dodatkowo – 1 łyżka oleju rzepakowego Jak zrobić schab pieczony z boczkiem? Schab oczyszczamy z błon, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W wodzie z kranu rozpuszczamy sól peklową, sól kamienną i cukier, dosypujemy suszony(...)czosnkiem, tymiankiem, pieprzem i papryką. Mięso spinamy wykałaczkami, aby nacięcia nie rozchylały się na boki. Można też związać mięso sznurkiem, zawinąć je w folię aluminiową. Schab delikatnie skrapiamy olejem. Wstawiamy naczynie ze schabem do piekarnika nagrzanego do 200 °C. Po kwadransie zmniejszamy temperaturę do 150 °C , kilka razy schab spryskujemy wodą podczas pieczenia i pieczemy schab 1 godzinę. Po upieczeniu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pesto z pieczonej dyni 105

dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z dyni z rukolą i orzechami Pesto z pieczonej dyni Składniki: 500 g świeżej dyni 1 ząbek czosnku 2 łyżki startego grana padano 1 garść łuskanych orzechów włoskich szczypta płatków chili (jeśli

Moja smaczna kuchnia
Domowe przetwory: pasta z czerwonej papryki 196

pieprz Składniki na 6 słoiczków po ok. 250 ml. Papryki dokładnie myjemy, układamy na blasze i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy aż skórka się pomarszczy i zacznie robić się czarna. Po upieczeniu papryki pozostawiamy do wystygnięcia. Potem zdejmujemy skórkę, wyciągamy nasiona i kroimy na kawałki. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekany czosnek, lekko podsmażamy i dodajemy

Kuchenne Wariacje
Przepisy kuchni Bałkańskiej 157

Cebule obrać i posiekać, podsmażyć na gorącej oliwie, . Pieczarki pokroić w kostkę, dodać do cebuli , smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, papryką i oregano, odstawić do przestygnięcia. Połówki cukinii umieścić w formie do pieczenia, wypełnić masą posypać tartym  i piec w gorącym piekarniku w temperaturze 175 ° C przez 20 – 25 minut. Bagietka z pastą truflową Bagietkę(...)pokroić na grube kromki, natrzeć czosnkiem, posmarować pastą truflową. Piec w piekarniku do chrupkości a na koniec posypać tartym parmezanem Sałatka z cieciorki Papryki kroimy w kostkę. Posiekaną w kostkę cebulę przysmażamy na oleju, dodajemy cieciorkę paprykę, a po kilku minutach pomidory z puszki. Dusimy do miękkości, dodając sporą ilość wody. Przyprawiamy solą, pieprzem i utartą kolendrą. Dodajemy pół

MarciochaKucharzy
Tortilla czyli domowe i zdrowe twistery a'la KFC 190

przygotowujemy nadzienie. Kurczaka kroimy w dużą kostkę.Sól, pieprz, czosnek, paprykę ostrą i dużą  ilość papryki słodkiej mieszamy.Oprószamy mięso częścią naszej mieszanki i odrobiną mąki ziemniaczanej. Następnie mieszamy kurczaka z mlekiem i odrobiną oleju. Resztę przypraw,łyżeczkę proszku do pieczenia i mąkę ziemniaczaną wsypujemy do  woreczka. Wrzucamy kawałki naszego kurczaka i dobrze mieszamy w woreczku

Moje Kuchenne Rewelacje
Baba ziemniaczana śródziemnomorska i dip z bakłażana 160

ziemniaki ok 1,2 kg 1 cebula 2 jajka 1 czerwona papryka 1 papryczka chili 100 g sera feta lub typu feta 15- 20 oliwek zielonych 1 szkl mąki sól pieprz 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego 1/3 szkl oleju na dip 1 bakłażan 2 kopiaste łyżki jogurtu greckiego pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie(...)ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka octu jabłkowego Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jajka, olej, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i wymieszać dokładnie ciasto. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, drobniutko posiekaną papryczkę chili, posiekaną cebulę, pokrojone na plasterki oliwki i fetę pokrojoną w kostkę. Wszystko wymieszać i przelać do formy babkowej (Ja użyłam

Gotowanie jest łatwe
Bagietka z mięsem i warzywami 232

Przyda nam się trochę odmiany.Zrobimy coś innego.Potrzebujemy niewiele gotowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś.Oczywiście bagietki do pieczenia.Do tego warzywa:-kapusta pekińska-cebula-papryka-ogórek-pomidorDo tego kilka plastrów żółtego sera i przyprawy:-tzatziki-kebab-gyros-warzywko-olej-jogurt-majonez   Mięso kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i skrapiamy olejem.Warzywa kroimy w drobną kostkę(...)wstawiamy bagietki na 5-10 minut.   Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i wykładamy je plastrami żółtego sera.   Jeszcze na chwilę wędrują do pieca, aby ser się roztopił.   Nakładamy niewielką ilość mięsa.   Polewamy delikatnie sosem.    Wypełniamy warzywami po brzegi bagietki.   Polewamy solidnie sosem.   Bagietka gotowa.Najlepiej jeść

Maminek kulinarny
Bataty w miodzie z chili i cynamonem 146

włóż do piekarnika. Składniki (4 porcje jako dodatek): 2 bataty 4 łyżki oliwy 2 duże łyżeczki miodu 2 płaskie łyżeczki cynamonu 1 płaska łyżeczka ostrej papryki 1 płaska łyżeczka soli Przygotowanie (7 minut bez pieczenia): - bataty kroimy w kostkę (niekoniecznie równą) i wkładamy do miski - miód rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej - do rozpuszczonego

Pora na pora i pomidora
Imprezowe ślimaczki z ciasta francuskiego 210

rodzaju imprezę czy dla niespodziewanych gości. Smakuje i dużym i małym.   SKŁADNIKI: ciasto francuskie ser żółty (w plastrach lub starty) szynka kawałeczek papryki czerwonej (może być konserwowa) keczup 1. Ciasto francuskie przykryć papierem do pieczenia i lekko rozwałkować . Posmarować cienko keczupem (np. pędzelkiem silikonowym) . 2. Wzdłuż dłuższej krawędzi układać pasami szynkę i ser.  3. Z jednej strony ułożyć(...)pokrojoną w słupki paprykę i od tej strony zacząć zwijać (pomagając sobie papierem, w którym zawinięte było ciasto). Tak powstałą "roladę" pokroić w plastry ok 1 cm i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Piec do zrumienienia ok 15 min w 200°C lub w 190°C z termoobiegiem. Podawać same lub z keczupem

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania