pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:66/417)

Pieczone frytki z oregano i papryką 173

zdrowego" kurczaczka, jakieś warzywka i frytki - tym razem mrożone. Dalej nic. Nadal ponad 420 kcal... jeśli też macie ten problem to zapraszam do wypróbowania frytek pieczonych w piekarniku, z dodatkiem oregano i ostrej papryki. Idealnie sprawdzą się jako sylwestrowa przekąska lub dodatek węglowodanowy do obiadu.   Składniki: 1 kg ziemniaków 3-4 łyżki oliwy suszone oregano sól pieprz Ziemniaki

Chocolate Muffin Blog
pieczony schab 189

marynata 4 łyżki oleju 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyki domowego maggi, przepis na którą znajduje się na tej  stronie 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta papryki ostrej sól,  pieprz Dodatkowo sznurek do wiązania pieczeni Sposób przygotowania Wszystkie składniki marynaty wkładamy do sporej miski i dokładnie mieszamy. Schab myjemy, wkładamy do miski  i dokładnie z każdej strony

Miód i pieprz
SMAŻONY KALAFIOR W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE 410

Polecam! SKŁADNIKI: * kalafior – 1 szt * mąka – ok. 1 szkl * mleko – 1 szkl * woda gazowana – 0,5 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * duże jajko – 1 szt * sól, pieprz , chili, papryka słodka, kurkuma * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczonego kalafiora gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie, suszymy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia

Ostra na Słodko
Falafel 163

Składniki (ok. 15 małych kuleczek): - 1 szklanka ciecierzycy ugotowanej/z puszki - 1 mała cebula - 2 ząbki czosnku - garść pietruszki - garść kolendry - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 łyżek mąki - sól, pieprz czarny, ziołowy do smaku, papryka słodka, ostra - olej do głębokiego smażenia Ciecierzycę, czosnek, cebulę, pietruszkę i kolendrę zblenduj na gładką masę. Dodaj przyprawy, mąkę i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie

Corner With Recipes
Papryka faszerowana ryżem, serem i pieczarkami 184

masła. Papryki wypełnić farszem, lekko go ugniatając, aby zmieściło się go jak najwięcej. Przykryć odkrojonym wierzchem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około godziny czasu. Gdy minie pół godziny zdjąć górę papryk i zapiekać dalej odkryte. Na patelni usmażyć 2 jajka sadzone oraz zrumienić grzanki. Podawać razem z paprykami

My simple kitchen
Baba ziemniaczana z karkówką i pieczarkami 235

pieprzu kolorowego, 1 – 2   łyżki soli, 3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki mąki pszennej, 1 kopiasta łyżka suszonego koperku, ½ łyżeczka mielonej ostrej papryki czerwonej, ¼ łyżeczki kurkumy, 200 g jak najmniejszych pieczarek, 400 g pieczonej karkówki, ponadto: bułka tarta do podsypania, tłuszcz do wysmarowania formy. Przygotowanie: Obrane, umyte ziemniaki trzemy na tarce jak do placków ziemniaczanych lub miksujemy(...)ziemniaków). Cebulkę siekamy bardzo drobno, a mąkę mieszamy z kurkumą, koperkiem, solą, papryką, pieprzem i bułką tartą. Wszystkie te składniki dodajemy do ziemniaków i bardzo  dokładnie mieszamy. Karkówkę kroimy w drobną kostkę, a pieczarki myjemy i suszymy. Formę na tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Nakładamy połowę masy ziemniaczanej, dodajemy część karkówki, przykrywamy masą ziemniaczaną

Moniki Smakołyki
Pizza z pieczarkami 221

pszennej 3/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju 20 gram drożdży Dodatkowo: 250 gram sera żółtego  kilka pieczarek 1 cebula czerwona pół papryki czerwonej garść oliwek czarnych sos pomidorowy lub ketchup przyprawa do pizzy Skworcu   sos czosnkowy Roleski Sposób przygotowania: Do miseczki wsypujemy niewielką ilość mąki, dodajemy cukier oraz drożdże wymieszane(...)smarujemy ketchupem, posypujemy przyprawą do pizzy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, pieczarki kroimy w plasterki, papryki oraz cebulę kroimy w paski, oliwki kroimy w krążki. Pizzę posypujemy serem żółtym, układamy pieczarki, paprykę, cebulę oraz oliwki. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
Kurczak peklowany, pieczony w rękawie 138

kolendry (stłuc)    3 l zimnej wody -słodka papryka -olej Składniki solanki dokładnie mieszamy i wkładamy do niej kurczaka. Pozostawiamy na noc lub kilkanaście godzin. Wyjmujemy z solanki, płuczemy zimną wodą i osuszamy. Delikatnie nacieramy olejem i posypujemy słodką papryką. Związujemy, aby nie rozleciał się podczas pieczenia. Wkładamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końcówki a rękaw nakłuwamy w kilku

Maminek kulinarny
Sushi 168

pracy. Sushi możemy przygotować z ryb surowych, pieczonych, wędzonych, z ogórkiem avocado - dowolność według preferencji smakowych. Dziś polecam Wam bardzo smaczne rolki z pieczonym łososiem, z tuńczykiem, wędzoną makrelą, avocado, papryką, jarmużem i lekkim serkiem. Potrzebne składniki:   1 upieczony dzwonek łososia 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1/2 wędzonej makreli 1 ogórek

Łycha smaków
Pieczona golonka 154

godziny. Po tym czasie dodajemy wszystkie warzywa i gotujemy jeszcze 30-45 minut, aż mięso będzie miękkie. Ugotowane golonki wyjąć, olej wymieszać z majerankiem oraz papryką, natrzeć mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec 20-25 minut w temperaturze 200°C, aż ładnie się zrumieni.  Podajemy z musztardą lub chrzanem

magiczna kuchnia Kasi
7 przepisów z dynią 124

płatkami owsianymi i ziarnami chia Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pesto z pieczonej dyni Spaghetti z pesto z pieczonej dyni Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z dyni z rukolą i orzechami Rozgrzewająca zapiekanka bezmięsna

Moja smaczna kuchnia
Pieczona dynia faszerowana ekologiczną quinoa, soczewicą i szpinakiem 159

Dynie dokładnie myjemy, odcinamy delikatnie spody, by stabilnie stały i czapeczki w celu ich wydrążenia. Dokładnie pozbywamy się miąższu wraz z pestkami. Oprószamy ich wnętrze słodką papryką, do każdej wsadzamy po gałązce rozmarynu. Pieczemy 30minut w 180stopniach. W tym czasie płuczemy soczewicę wraz z komosą ryżową i gotujemy je 15minut (do miękkości) w przygotowanym bulionie, odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka

Be Fit Be Strong
Najlepsza Domowa Pizza Kebab 2443

pomidorowy, odrobinę solimy, dodajmy pieprz, czosnek w proszku i posypujemy startą mozzarellą lub żółtym serem. Następnie kolejno kładziemy warzywa: kapusta pekińska, czerwona kapusta, pomidory, ogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch wykładamy kawałki kurczaka. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym i chili. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się

Słodka Strona
Pizza z kiełbaską i cebulką pieczona na kamieniu 158

rozwałkowujemy ciasto. Ciasto układamy na kamieniu podsypanym mąką.  Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto. Układamy pokrojoną w piórka cebulkę, plasterki kiełbaski i kostkę czerwonej papryki. Przykrywamy startym serem i posypujemy oregano. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 190 stopniach. Po wyciągnięciu dekorujemy listkami świeżej bazylii

Aga w kuchni
Pieczona cielęcina z warzywami 113

kawałki ( razem z kością ). Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i czubrycą. Układamy w naczyniu do pieczenia razem z warzywami. Każdy kawałek mięsa lekko smarujemy z góry smalcem. Pozostawiamy na około ½ godziny do zamarynowania. Pieczemy w temperaturze 190 o C do miękkości. Na koniec zlewamy sos z pod pieczeni do garnka, dodajemy bulion cielęcy, ewentualnie doprawiamy, gotujemy. Mąkę rozprowadzamy

Smaki Ewy
Papryki faszerowane z ryżem 147

mieszamy i przyprawiamy pieprzem, solą i papryką. Dodajemy łyżeczką cukru i sok z cytryny. Od papryk odkrawamy górną część, tak żeby powstała przykrywka. Usuwamy gniazda.  Papryki napełniamy farszem. Przykrywamy. Układamy w brytfance. Pieczemy przez

Weganka gotuje
Faszerowana cukinia z sosem paprykowo-czosnkowym 149

wydrążam. W tym czasie gotuję ryż w posolonej wodzie. Ryż mieszam z sosem i tartym serem żółtym. Masę przekładam do cukinii, obsypuję całość ziołami i mieloną papryką. Cukinie wkładam do naczynia żaroodpornego i piekę w nagrzanym piekarniku. Pod koniec pieczenia na wierzch kładę kilka kawałków sera, Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 50 minut

Kuchnia co dnia
Placki cukiniowe 155

tutaj . Placki cukiniowe Składniki: - 2 szklanki startej na grubych oczkach cukinii - 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej - 2 jajka - 4 łyżki greckiego jogurtu naturalnego - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - sól, pieprz do smaku, bazylia suszona, papryka słodka, ostra - olej rzepakowy do smażenia Startą cukinię posól i odczekaj, aż puści wodę. Odsącz z wody. Połącz wszystkie pozostałe składniki ze sobą, dodaj cukinię

Corner With Recipes

Proponowane wyszukiwania