Sos pomidorowo-paprykowy

Sos pomidorowo-paprykowy

Sos pomidorowo-paprykowy

Mój kochany tatuś kupił mi 30 kg pomidorów na przetwory, stąd na blogu pojawi się kilka postów na temat przecierów i sosów na bazie pomidorów. ;) Często w zimie robię sosy do makaronu, więc pomyślałam, że zamiast kupować gotowe przeciery, zrobię swój, bez konserwantów. Wyszedł pyszny, nie mogłam się oprzeć, żeby nie podjadać prosto z garnka ;) Przepis pochodzi ze strony www.chleby.info. Z podanej porcji wychodzi 11 słoików po 0,5 litra- ja zrobiłam połowę porcji ;) Składniki: 2 kg pomidorów ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

CzerwonaPorzeczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, sos paprykowy, czerwona porzeczka, pomidor, porzeczki, duszone, słoik, cebula, marchewka, papryka, makaron, warzywa, pieczenie, makarony, sos do makaronu, siekane, przetwory, cukier, pyszne sosy, czarna porzeczka, bez pieczenia

Inne przepisy z Czerwona Porzeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.