pieczenia - 22046 przepisów (strona:600/1470)

Szarlotka Tutti - Frutti 336

ciasto wychodzi wyśmienite! Polecam! Szarlotka Tutti - Frutti " Składniki : 5 jaj (żółtka i biała oddzielnie) 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1 kostka margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej pokrojone jabłka cynamon 2 budynie waniliowe   Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzać do 180`C. Z żółtek, połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem i tłuszczem(...)jabłka - wierzch można posypać cynamonem. Na jabłka wlać ugotowany budyń. Następnie zetrzeć na to 1 część zamrożonego wcześniej ciasta, nałożyć ubitą wcześniej pianę oraz zetrzeć pozostałą część ciasta.  Piec 45 minut. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Zakręcone ciasteczka 136

Ciasta muszą się ze sobą stykać. Gotowe rulony cienko kroimy na talarki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z podanych składników wychodzi około 50 małych ciasteczek. Pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C. Studzimy na blaszce. Smacznego! Trzymajcie kciuki za moje zwierzaki

Słodkie Przyjemności
Babeczki Bananowe 140

środku, no i dodatek bananów, który większość z Was lubi :) Może się Wam ten przepis przyda - polecam!" Składniki: 554 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 151 g masła 300 g cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 2 duże jajka 284 g śmietany 12 % 2 duże dojrzałe banany  Sposób przygotowania: Masło ucieramy(...)składniki.  Do maślanej masy dodajemy sypkie składniki na zmianę ze śmietaną. Po połączeniu wszystkich składników, przekładamy ciasto do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami (wyszło 18 średnich muffinek). Pieczemy 35 minut w 180 C` Smacznego

Słodkie Przyjemności
ANZAC BISCUITS 139

szklanki wiórków kokosowych 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej 125 g rozpuszczonego masła 4 łyżki miodu  spadziowego (można zastąpić golden syrup'em ) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki, mąkę i proszek, mieszamy. W małym rondelku roztapiamy masło razem(...)miodem - nie gotujemy. Roztopione masło przelewamy do naszych suchych składników i mieszamy. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, rozkładamy na blaszce, a następnie spłaszczamy, zachowując odstępy.  Pieczemy w temperaturze 180`C około 8 - 10 minut. Studzimy na kratce. przechowujemy w szczelnie zamkniętym pudełku. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Coś nowego... 195

coś w domu robię na obiad to zawsze wychodzi w nim moje umiłowanie do słodkiego - nie da się tego ukryć. I nie mówię tu o naleśnikach oczywiście. Dziś przygotowałam pieczoną pierś z indyka z borówką na słodko z ostrym sosem seczuańskim. Brzmi trochę dziwnie, wiem, ale smakuje świetnie! Słodkość mięsa świetnie komponuje się z ostrym sosem. Moje domowe jury dało(...)wierzchu  i odstawiamy pod przykryciem do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego do 190`C piekarnika na 30 minut. Pod koniec pieczenia gotujemy ryż pełnoziarnisty i podgrzewamy w rondelku sos Seczuański ( uwaga jest bardzo ostry!), dlatego będzie idealnie komponował się ze słodkim, łagodnym mięsem indyka. Mięso kroimy na plasterki. Ryż polewamy sosem

Słodkie Przyjemności
Sakiewki drobiowe z jabłkiem w sosie słodko-kwaśnym 188

się nie otworzyły podczas pieczenia. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy bazylią i wrzucamy pomidorki cherry. Wierzch naczynia przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C W tym czasie gotujemy ryż pełnoziarnisty i podgrzewamy sos słodko-kwaśny. Na talerzu wysypujemy na środek ryż, układamy sakiewki i polewamy

Słodkie Przyjemności
Muffiny na chandrę i depresję! 171

osób z depresją, homeopatom czy po prostu osobom  przemęczonym, dlatego śmiało polecam! Muffiny na chandrę z orzechami włoskimi!" Składniki: 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru szklanka mleka 3.2% 2 jajka 100 g margaryny 3 łyżki cukru waniliowego łyżeczka esencji waniliowej pół laski wanilii szklanka orzechów włoskich garść migdałów 90 g mlecznej(...)kroimy na małe kawałeczki i dodajemy na sam koniec do ciasta - mieszamy lekko - Ciasto na muffiny nie lubi zbyt długiego wyrabiania:) Przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i pieczemy 25`C w 180`C. Studzimy na kratce. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Mini eklerki 159

całkowitego wystudzenia. Następnie kolejno dodajemy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie gładka, ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia podłużne poduszeczki. Pieczemy około 15 minut w 200`C - bądź do momentu zarumienia. Krem budyniowy najlepiej przygotować wcześniej.  Do rondelka przelewamy 350 ml  mleka, do reszty mleka wsypujemy proszek budyniowy

Słodkie Przyjemności
Jesienny placek jabłkowy 166

kroimy je na cienkie plasterki. Przekładamy je do wysokiego naczynia i posypujemy cukrem brązowym i przyprawami (pozostawiając szczyptę mieszaniny na koniec) Kruche ciasto cienko rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, a następnie przekładamy je na blaszkę. Wierzch ciasta smarujemy białkiem, a następnie na środek ciasta wysypujemy przygotowane(...)wcześniej jabłka pozostawiając około 8-10 cm wolnego brzegu. Pozostawione brzegi zwijamy na owoce lekko ugniatając. Wierzch ciasta smarujemy resztą roztrzepanego białka i posypujemy cukrem waniliowym i resztką przypraw. Pieczemy około 35 minut, na złotobrązowy kolor Smacznego

Słodkie Przyjemności
Wytworny tort czekoladowy 136

następnie dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.  Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą. Ciasto przekładamy do okrągłej formy i pieczemy około 40 minut.  Zimną kremówkę ubijamy, pod koniec dodając 2 łyżeczki cukru waniliowego. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Po ostudzeniu ciasto należy przekroić tak, aby powstały

Słodkie Przyjemności
Odrywana drożdżówka cynamonowa 303

Następnie układamy paski jeden na drugim posypką do góry i kroimy na 8 kwadratów. Przekładamy do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie odstawiamy ciasto do wyrośnięcia. Pieczemy przez 35 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 `C. Najlepiej ciasto pochłonąć tego samego dnia :) Smacznego

Słodkie Przyjemności
Świąteczne ciasteczka czekoladowe 117

łyżką, ale można to zrobić mikserem na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z małą końcówką w kształcie rozetki. Wyciskamy ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 8 minut. Musicie być pod koniec czujni, aby ciasteczka nie przypiekły się za bardzo, bo wtedy nie będzie efektu. Podczas wyjmowania, powinny być miękkie. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Batoniki kokosowe bez cukru! 162

suszone czereśnie, a następnie zmielone migdały i resztę dodatków. Wszystko dokładnie mieszam. Blaszkę kwadratową wykładamy papierem do pieczenia. Masę przekładamy i ciepłą, mokrą łyżką wszystko dokładnie wyrównujemy.  Pieczemy około 25 minut - do złotego koloru. Studzimy na kratce, po około 10 minutach kroimy na mniejsze kwadraciki. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Tradycyjny Makowiec 144

końcach. Zawijamy.  Ciasto wkładamy do dużej, prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia, tworząc wieniec. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Piekarnik r ozgrzewamy   do 190 stopni i pieczemy przez 40 minut. Po ostudzeniu ciasto polewamy lukrem, albo posypujemy cukrem pudrem. Dekorujemy skórką pomarańczową. Smacznego

Słodkie Przyjemności
22 urodziny i Beza Jamiego Olivera 210

nadal wyczuwalne, trzeba ją dalej ubijać.  Ubitą pianę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia - tworzymy nią prostokąt wielkości kartki A4. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę - powinna być chrupka z wierzchu a lekko wilgotna i lepka wewnątrz.  Gruszki osączamy z zalewy. Każdą z gruszek przekrajemy na cienkie plasterki. Syrop z gruszek

Słodkie Przyjemności