pieczenia - 22046 przepisów (strona:603/1470)

Sakiewki drobiowe z jabłkiem w sosie słodko-kwaśnym 180

się nie otworzyły podczas pieczenia. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy bazylią i wrzucamy pomidorki cherry. Wierzch naczynia przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C W tym czasie gotujemy ryż pełnoziarnisty i podgrzewamy sos słodko-kwaśny. Na talerzu wysypujemy na środek ryż, układamy sakiewki i polewamy

Słodkie Przyjemności
Muffiny na chandrę i depresję! 163

osób z depresją, homeopatom czy po prostu osobom  przemęczonym, dlatego śmiało polecam! Muffiny na chandrę z orzechami włoskimi!" Składniki: 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru szklanka mleka 3.2% 2 jajka 100 g margaryny 3 łyżki cukru waniliowego łyżeczka esencji waniliowej pół laski wanilii szklanka orzechów włoskich garść migdałów 90 g mlecznej(...)kroimy na małe kawałeczki i dodajemy na sam koniec do ciasta - mieszamy lekko - Ciasto na muffiny nie lubi zbyt długiego wyrabiania:) Przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i pieczemy 25`C w 180`C. Studzimy na kratce. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Mini eklerki 152

całkowitego wystudzenia. Następnie kolejno dodajemy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie gładka, ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia podłużne poduszeczki. Pieczemy około 15 minut w 200`C - bądź do momentu zarumienia. Krem budyniowy najlepiej przygotować wcześniej.  Do rondelka przelewamy 350 ml  mleka, do reszty mleka wsypujemy proszek budyniowy

Słodkie Przyjemności
Jesienny placek jabłkowy 160

kroimy je na cienkie plasterki. Przekładamy je do wysokiego naczynia i posypujemy cukrem brązowym i przyprawami (pozostawiając szczyptę mieszaniny na koniec) Kruche ciasto cienko rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, a następnie przekładamy je na blaszkę. Wierzch ciasta smarujemy białkiem, a następnie na środek ciasta wysypujemy przygotowane(...)wcześniej jabłka pozostawiając około 8-10 cm wolnego brzegu. Pozostawione brzegi zwijamy na owoce lekko ugniatając. Wierzch ciasta smarujemy resztą roztrzepanego białka i posypujemy cukrem waniliowym i resztką przypraw. Pieczemy około 35 minut, na złotobrązowy kolor Smacznego

Słodkie Przyjemności
Wytworny tort czekoladowy 130

następnie dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.  Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą. Ciasto przekładamy do okrągłej formy i pieczemy około 40 minut.  Zimną kremówkę ubijamy, pod koniec dodając 2 łyżeczki cukru waniliowego. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Po ostudzeniu ciasto należy przekroić tak, aby powstały

Słodkie Przyjemności
Odrywana drożdżówka cynamonowa 298

Następnie układamy paski jeden na drugim posypką do góry i kroimy na 8 kwadratów. Przekładamy do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie odstawiamy ciasto do wyrośnięcia. Pieczemy przez 35 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 `C. Najlepiej ciasto pochłonąć tego samego dnia :) Smacznego

Słodkie Przyjemności
Świąteczne ciasteczka czekoladowe 109

łyżką, ale można to zrobić mikserem na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z małą końcówką w kształcie rozetki. Wyciskamy ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 8 minut. Musicie być pod koniec czujni, aby ciasteczka nie przypiekły się za bardzo, bo wtedy nie będzie efektu. Podczas wyjmowania, powinny być miękkie. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Batoniki kokosowe bez cukru! 155

suszone czereśnie, a następnie zmielone migdały i resztę dodatków. Wszystko dokładnie mieszam. Blaszkę kwadratową wykładamy papierem do pieczenia. Masę przekładamy i ciepłą, mokrą łyżką wszystko dokładnie wyrównujemy.  Pieczemy około 25 minut - do złotego koloru. Studzimy na kratce, po około 10 minutach kroimy na mniejsze kwadraciki. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Tradycyjny Makowiec 135

końcach. Zawijamy.  Ciasto wkładamy do dużej, prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia, tworząc wieniec. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Piekarnik r ozgrzewamy   do 190 stopni i pieczemy przez 40 minut. Po ostudzeniu ciasto polewamy lukrem, albo posypujemy cukrem pudrem. Dekorujemy skórką pomarańczową. Smacznego

Słodkie Przyjemności
22 urodziny i Beza Jamiego Olivera 207

nadal wyczuwalne, trzeba ją dalej ubijać.  Ubitą pianę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia - tworzymy nią prostokąt wielkości kartki A4. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę - powinna być chrupka z wierzchu a lekko wilgotna i lepka wewnątrz.  Gruszki osączamy z zalewy. Każdą z gruszek przekrajemy na cienkie plasterki. Syrop z gruszek

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka francuskie z jabłkiem 141

końcu około 3 cm. Ciasto ciasno zwijamy w rulon, a następnie kroimy na plasterki grubości około 0,5 cm, układając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy około 15 - 20 minut, bądź do złotego koloru. Jeszcze ciepłe ciasteczka polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą (możecie ją rozpuścić w mikrofali - włożyć do miseczki pokruszoną czekoladę i w odstępach

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka francuskie z budyniem 154

małym ogniu około 1-2 minut. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać równomiernie duże serduszka, wyciskać na każde z nich odrobinę budyniu i zakrywać małymi serduszkami.  Piec w piekarniku rozgrzanym do 200`C przez około 10-12 minut, bądź do zarumienienia.  Ciastka oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Miodownik 127

Wymieszać w malakserze, albo mikserem, połączyć z pianą z ubitych białek i bakaliami - lekko mieszając. Przełożyć do dwóch prostokątnych keksówek, lub małych kwadratowych form wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180`C  przez godzinę. Polać roztopioną mleczną czekoladą i posypać orzechami laskowymi. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Schab w pomarańczach 161

Składniki : schab bez kości ok. 1,5 kg łyżeczka przyprawy do mięs sól morska, pieprz kolorowy bazylia plasterki z 1 dużej pomarańczy suszone wiśnie oliwa z oliwek rękaw do pieczenia Sposób przygotowania: Schab myjemy i osuszamy. Solimy i pieprzymy lekko wcierając w mięso. Przekładamy(...)rękawa.  Przyprawę do mięs rozprowadzamy w 3 łyżkach oliwy i całość wcieramy w mięso. Posypujemy bazylią. Na wierzch mięsa wrzucamy suszone wiśnie i przykrywamy je plasterkami pomarańczy. Zawiązujemy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180`C przez 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Strucla z Makiem 158

Sposób przygotowania strucli Ciasto dzielimy na dwie części, cienko wałkujemy. Wierzch smarujemy masą makową i zwijamy w rulon. Strucle przekładamy do podłużnych form wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut w 180`C Wierzch dekorujemy lukrem. Smacznego

Słodkie Przyjemności