czereśnie i podsypujemy szczyptą cukru waniliowego. Ciasteczka zwijamy w pół tworząc małe półksiężyce, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika. Pieczemy około 15 minut - do złotego koloru. Smacznego
Słodkie Przyjemnościrzepakowego łyżka ekstraktu waniliowego 3 łyżki mąki pszennej opakowanie budyniu waniliowego 1,5 szklanki malin Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 180`C. Ciastka układamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wolne miejsca wypełniamy pokruszonymi kawałkami ciasteczek amaretto. Masa serowa: Ser wrzucamy do malaksera i mielimy. Dodajemy ekstrakt waniliowy, mieszamy i odstawiamy. Do drugiej miski wbijamy żółtka i miksujemy razem(...)puszystą pianę, a następnie partiami dodajemy do masy serowej. Do przygotowanej tortownicy wylewamy ciasto. Na wierzchu układamy maliny, tak aby pokryły większą część ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do złotego koloru - około 30 minut. Studzimy w piekarniku, następnie wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia. Smacznego
Słodkie Przyjemnościłyżeczek owocowego farszu. Całość zlepiamy - rozciągnięte ciasto zawijamy na spód ciastka. Piekarnik rozgrzewamy do 200`C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy w lekkich odstępach ciastka i pieczemy około 15-20 minut - do zarumienienia. Studzimy. Smacznego
Słodkie Przyjemnościpiekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a następnie na środek wylewamy białka, tworząc koło z niezgrabnym wzorkiem. Tak przygotowaną bezę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150`C i pieczemy około 40 minut, a następnie otwieramy piekarnik i suszymy jeszcze kolejne 20 minut. Bezę odstawiamy do całkowitego ostygnięcia - najlepiej na całą noc. Zimną śmietankę przelewamy do zimnego, najlepiej szklanego naczynia, dodajemy
Słodkie PrzyjemnościDziś przygotowałam dla Was Galette jesienne z gruszkami, cynamonem i dodatkiem owoców egzotycznych - nektarynek i bananów. Jego prostota tkwi nie tylko w cieście, ale również w jego przygotowaniu i pieczeniu. Jego niebanalny wygląd łączy się ze znakomitym smakiem, dlatego koniecznie przygotujcie to ciasto na jakiś jesienny deser. Składniki : kostka masła 6 łyżeczek cukru 3,5 szklanki mąki 4 łyżki(...)otwarty środek. Ważne aby ciasto było szczelnie zamknięte. Ciasto smarujemy mlekiem wymieszanym z cynamonem i posypujemy brązowym cukrem - również część odsłoniętą. Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 25-30 minut do zarumienienia. Studzimy w formie. Smacznego
Słodkie PrzyjemnościMąki przesiewamy i dodajemy partiami do masy, mieszamy łyżką. Jeżeli używacie metalowej formy, to wyłóżcie ją od spodu papierem do pieczenia, jeżeli silikonowej to nic nie musicie robić. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 160-170 `C przez 30-40 minut, do suchego patyczka. Od razu po upieczeniu wyjąć z piekarnika i upuścić ciasto z wysokości 60 cm na podłogę
Słodkie Przyjemnościmasa się połączy dolewamy miodu i dosypujemy przyprawę korzenną. Z gotowego ciasta za pomocą dwóch łyżeczek tworzymy małe kulki, które układamy w lekkich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie lekko je spłaszczamy, smarujemy(...)roztrzepanym masłem i posypujemy pestkami słonecznika. Wierzch ciasteczek posypujemy makiem i suszoną żurawiną. Wierzch ciasteczek smarujemy ponownie. Roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175`C i pieczemy około 20 minut. Studzimy na kratce. Smacznego
Słodkie Przyjemnościczęści. Każdą część dzielimy na 4 kawałki które rolujemy a następnie pleciemy z nich coś na kształt warkocza, tylko z czterech części i odstawiamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia pod przykryciem na około 30 minut do ponownego wyrośnięcia(...)czasie chałkę smarujemy rozpuszczonym masłem i posypujemy przygotowaną kruszonką ( mąkę z cukrem i masłem zagniatamy tworząc małe okruszki) Gotowe chałki wstawiamy do rozgrzanego do 190`C piekarnika i pieczemy około 30 minut. Studzimy na blaszce. Smacznego
Słodkie Przyjemnościmąką pszenną i dzielcie na jeszcze mniejsze kawałki, które następnie zrolujcie tworząc ciasteczka na kształt paluszków - układajcie je w niewielkich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 12 minut w 180`C. Po ostudzeniu ciasteczka cienko polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej lub mikrofali gorzką czekoladą tworząc wzorki. Smacznego
Słodkie PrzyjemnościWstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto kroimy w talarki około 0,5 cm szerokości. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C. Studzimy na kratce. Smacznego
Słodkie Przyjemnościszerszego krańca) i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy szczyptą cukru i wstawiamy do rozgrzanego do 190`C piekarnika i pieczemy około 25 minut - do złotego koloru. Studzimy na kratce. Smacznego
Słodkie Przyjemnościmąki pszennej opakowanie biszkoptów 2 tabliczki mlecznej czekolady 1/3 szklanki zmielonych orzechów arachidowych Sposób przygotowania: Opakowanie biszkoptów łamiemy na mniejsze kawałki i wysypujemy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopty lekko ugniatamy tworząc w ten sposób spód. Białka ubijamy na sztywno. Żółtka miksujemy razem z cukrem do uzyskania gładkiej masy, następnie dodajemy śmietanę i ekstrakt waniliowy(...)następnie dosypujemy do masy. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki, które następnie dodajemy do ciasta. Całość mieszamy a następnie przelewamy do wcześniej przygotowanej formy. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 60 minut w 175`C. Na ostudzone ciasto wylewamy rozpuszczoną czekoladę równo ją rozprowadzając – wierzch posypujemy zmielonymi orzechami arachidowymi. Smacznego
Słodkie Przyjemnościpianę, stopniowo dodając cukier. Gdy masa będzie zwarta dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczana, lekko mieszamy, tak aby połączyć wszystkie składniki. Na blaszkę z piekarnika wykładamy papier do pieczenia, a następnie na środek wylewamy białka(...)tworząc koło - masę możecie wyrównać łyżką. Jeżeli chcecie zrobić na wierzchu wzorek, białka możecie wyciskać za pomocą szprycy. Tak przygotowaną bezę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150`C i pieczemy około 40 minut, a następnie otwieramy piekarnik i suszymy jeszcze kolejne 20 minut. Bezę odstawiamy do całkowitego ostygnięcia - najlepiej na całą noc. Zimną śmietankę przelewamy do szklanego naczynia, dodajemy cukier
Słodkie Przyjemnościostrym nożem ciasto kroimy na cienkie talarki grubości około 0,5 cm, które następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego do 200`C. Pieczemy około 15- 20 minut – w zależności od mocy piekarnika. Smacznego
Słodkie Przyjemnościciasto zawijamy w folię spożywcza i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wypełniamy spód formy do pieczenia tart. Ciasto nakłuwamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180`C przez 20 minut. Orange curd Do wysokiego rondelka wrzucić masło, gdy się rozpuści dolać sok pomarańczowo-mandarynkowy, cukier puder i ekstrakt pomarańczowy, wymieszać
Słodkie Przyjemności