pieczenia - 22046 przepisów (strona:599/1470)

Brownie z truskawkami 159

ćwiartki (wg Waszego uznania). Pokroić czekoladę na kawałki. W misce wymieszać mąkę, kakao, sól i sodę. Włączyć piekarnik by nagrzał się do 190 stopni. Wyłożyć całą formę papierem do pieczenia. Forma nie powinna być duża. Ja użyłam tym razem okrągłej ze średnicą 21cm. Zazwyczaj używam formy kwadratowej (23x23cm). W misce ubić trzepaczką jajka z aromatem waniliowym. W większym garnku(...)połączone w misce. Wymieszać - masa będzie bardzo gęsta - i zdjąć z ognia. Dolać jajka i szybko wymieszać. Dodać pokrojone truskawki i czekoladę i wymieszać ponownie. Przelać do formy i piec 30 minut. Na koniec ciasto możecie udekorować wg własnego pomysłu i podać z bitą śmietaną lub lodami

W kuchni wieczorem
Jajka na miękko ze szparagami w szynce 161

szparagów 6-8 plastrów surowej szynki odrobina oliwy Sposób przygotowania: Szparagi umyć i oderwać zdrętwiałe końcówki. Następnie owinąć w szynkę, położyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą i piec 12-15 min. w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. W tym czasie ugotować jajka na miękko. 4-5 minut we wrzątku

W kuchni wieczorem
Chleb z dynią na zakwasie żytnim 175

zrobić, to jest to przepis dla Was. Składniki: na zaczyn: 200g mąki pszennej chlebowej 40g zakwasu żytniego 150ml wody na ciasto właściwe: cały zaczyn 425g puree z dyni (pieczemy pokrojoną w grube plastry dynię 30 min. w 180 stopniach, odkrajamy upieczony miąższ i miksujemy w malakserze na puree) 700g mąki pszennej chlebowej 15g soli 270g wody Sposób przygotowania: Składniki zaczynu(...)wyrobić ciasto w robocie z mieszadłem hakiem 8 minut. Zostawić do pierwszego wyrastania 1,5 godziny. W połowie tego czasu raz złożyć ciasto. Następnie wysmarować naczynie, w którym będziemy piec chleb masłem i przełożyć do niego ciasto. Zostawić do podwojenia swojej objętości (u mnie 3-4 godziny). Nagrzać piekarnik do 240 stopni, wstawić naczynie z wodą, chleb i piec

W kuchni wieczorem
Pierś z gęsi w sosie śliwkowym 198

lodówki na 2 godziny. Ziemniaki obieramy, kroimy i myjemy. Wkładamy do brytfanki, posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem. Dodajemy czosnek, skrapiamy oliwą i mieszamy. Ziemniaki pieczemy 40 minut w temperaturze 200 stopni. Podczas pieczenia 2 razy mieszamy ziemniaki, żeby się równo upiekły. W dużym żaroodpornym naczyniu, które następnie wstawimy do piekarnika podsmażamy piersi z obu stron zaczynając od skóry. Wytapiamy

W kuchni wieczorem
Szybka pizza - gorgonzola, szałwia i kilka zdań o europejskich znakach jakości 143

ugniatamy w kształt koła na papierze do pieczenia, smarujemy pizzę oliwą i rozkładamy na niej dodatki oprócz parmezanu. Rozgrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury (u mnie 280 stopni) i pieczemy ok. 10 minut, aż ciasto się ładnie przyrumieni. Podajemy posypane patkami parmezanu i polane oliwą z oliwek

W kuchni wieczorem
Kakaowe muffinki z jabłkiem i gruszką 126

dobre, zdążyłam zdegustować 4 sztuki. No i ciągle nie wiem co o nich myśleć. Może muszę zjeść jeszcze z dwie wieczorem? Składniki: 225g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczka cynamonu 1/2 imbiru w proszku 3 łyżki kakao 160g cukru 2 jajka 80ml oleju roślinnego 300ml śmietany 18% 3 średnie owoce pokrojone w kostkę(...)łyżką, a nie żadnym mikserem, robotem). Dodać owoce, ponownie wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej włożyć masę (jest dość gęsta). Tak, żeby nie wystawała z papilotki. Piec 30 minut do suchego patyczka

W kuchni wieczorem
Życzenia, plany, ciasteczka serowe i cydrowy drink 187

godzin. Następnie rozgrzać piekarnik do 160 stopni (150 z termoobiegiem). Wałki wyjąć z folii i pokroić w 5mm krażki. Rozłożyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Piec ok 25 min. Do zarumienienia. Przepis na 2 blachy. DIP groszkowy - składniki 400g mrożonego groszku 150g serka mascarpone pęczek szczypiorku np. z pęczka 3 cebulek łyżeczka soli płaska łyżeczka pieprzu Sposób przygotowania

W kuchni wieczorem
Rurki z bitą śmietaną 159

posmarowane masłem foremki zawijamy wycięte paski, zaczynając od węższego końca. 4. Na talerzyk wysypujemy cukier, obtaczamy w nim każdą rurkę. 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w temperaturze 200 stopni, przez około 15 minut.  6. Po wystudzeniu nadziać za pomocą szprycy ulubionym kremem

Szefowa kuchni
Pyszne Ciasteczka M&M’s 112

pomocą łyżki do lodów formujemy okrągłe kulki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odległościach od siebie (patrz zdjęcie poniżej). Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 12 minut. Wyciągamy. Gotowe ciasteczka pozostawiamy na około 5 minut na blaszce. Po tym czasie, lekko przestygnięte możemy przenieść na kratkę kuchenną do całkowitego ostygnięcia. Moja rada: jak wyciągniecie

Made By Mom And Son
Żeberka w miodzie 188

żeberka. Najlepiej jest założymy rękawiczkę jednorazową i dokładnie wymieszamy żeberka. Następnie dodajemy pokrojoną w pióra cebulę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy ok. 90 minut przez 10 minut w 200 stopniach, a potem

Aga w kuchni
pyszny biszkopt ze śmietaną pomarańczową... 144

Składniki: BISZKOPT: jajka 3 sztuki, woda ciepła 4 łyżki, cukier 10 dag, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka pszenna 500 z Kopytowa 10 dag, mąka ziemniaczana 10 dag, proszek do pieczenia - szczypta, woda 1/2 szklanki do nasączenia biszkopt ŚMIETANA: śmietana kremówka 200 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, sok z pomarańczy 1/4 szklanki, pomarańcze 2 sztuki, kolorowa posypka - ile potrzeba jajka(...)spienienia - mąki wymieszać z proszkiem i w trakcie mieszania na mniejszych obrotach wsypywać tortownica 24 cm - tylko samo dno wyłożyć papierem boków nie smarować, do blaszki dać ciasto i piec w 200C około 35-40 minut, z wystudzonego biszkoptu zdjąć papier zimną śmietanę 30% ubić na sztywno, wsypać galaretkę u ubijać z 2 minuty wlać sok pomarańczowy i krótko ubijać

W Mojej Kuchni Lubię
Tort miodowo – orzechowy wielowarstwowy 202

wody, jeśli ciasto będzie się kruszyło, wtedy proszę dodać 1 łyżkę wody. 2. Ciasto podzielić na 6 równych porcji (po około 120g). Tortownicę o wymiarach 23cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Porcję ciasta lekko rozpłaszczyć w dłoniach i wyłożyć nim (wylepić) dno tortownicy. Gdy ciasto zacznie się lepić do dłoni, dłonie należy umyć (tylko wodą) i delikatnie wytrzeć(...)czasu zajmie wyłożenie tortownicy. Ciasto można też schłodzić i próbować rozwałkować pomiędzy folią spożywczą, ale myślę, że mój sposób jest szybszy. 3. Tortownicę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg 160oC) przez około 10-11 minut, aż się przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika proszę odstawić ciasto do ostygnięcia na około

Mała Cukierenka
Batoniki owsiane z masłem orzechowym 243

Masło orzechowe wymieszać z miodem Dodać płatki owsiane, suszone owoce i cynamon Wymieszać całość- najlepiej ręką Dolać mleko i ponownie wymieszać Powstałą masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia- keksówka 30x15cm  Masę równomiernie rozprowadzić, docisnąć  Chłodzić w lodówce minimum 3 godziny Po schłodzeniu wyjąć z formy i pokroić w prostokąty Batoniki najlepiej przechowywać w lodówce

peanutbuttermonster
DROŻDŻOWE CIASTO Z ŻURAWINĄ Z AUTOMATU 179

się od dawna, zwłaszcza, że wszystkie opinie, jakie słyszałam na jego temat od znajomych były bardzo pochlebne.  Jak na razie jestem zielona w użytkowaniu, chociaż chleb w maszynie piecze się podobno intuicyjnie - wszystko wymaga odrobimy wprawy :))  Mój pierwszy wypiek to jednak nie chleb, a drożdżowe ciasto, które jak się okazuje również w automacie można upiec.  Ciasto wyszło(...)cytryny. Automat zamknąć i  nastawić na program podstawowy (basic), średni stopień zrumienienia średni i najmniejszą  wagę. Włączyć.  Po usłyszeniu sygnału dźwiękowego wsypać żurawinę. Po zakończeniu pieczenia (cały cykl ok 3.5h) zasygnalizowanego dźwiękiem, wyjąć pojemnik z ciastem i delikatnie odwracając wyłożyć ciasto na kratkę kuchenną. Wystudzić

Walijskie Pichcenie
Pleśniak II 210

pozostanę. Wyszedł pyszny, idealny na dużą blaszkę. Składniki: Ciasto jasne: 3 szklanki krupczatki 3 łyżki cukru op. cukru waniliowego 4 żółtka łyżka mleka 250 g masła łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto ciemne: 1.5 szklanki krupczatki 2 łyżki kakao 2 żółtka 125 g masła łyżka mleka Pianka: 6 białek 3 łyżki pudru łyżka soku z cytryny Dżem: słoik dżemu wiśniowego(...)następnie na tarce o większych oczkach zetrzeć ciemne ciasto. Na to dać białka i równo rozsmarować. Na górę zetrzeć jasne ciasto z zamrażalki. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec 45-50 minut. Smacznego :D WYPRÓBUJ RÓWNIEŻ: Drożdżowa szarlotka Ucierany amoniaczek przekładany powidłami

Moje pyszne gotowanie