schab z pieczarkami lub morelami .Takie mięsko nadaje się jako wędlinka na kanapkę lub danie obiadowe . Schab praktycznie można nadziewać wszystkim , co kto lubi : pieczarkami , morelami suszonymi śliwkami lub pomidorkami . Mięsko piecze się w rękawie i dlatego jest soczyste rozpływające się w ustach . Jeśli przejadł Wam się niedzielny kurczak to proponuję zrobienie takiego dania :) Składniki : Schab
Sama słodycz i szczypta chilinaleśniki. Wybór padł na kaki, którego muszę się przyznać szczerze, że wcześniej nie jadłem :) Czytałem o nim kiedyś, że ma smak mniej więcej: pomidora, moreli, brzoskwini, dyni, gruszki czy śliwki. Ładna mieszanka :) Do tego ma dużo witamin, głównie A i C, posiada związki mineralne takie jak : sód, potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo i wiele innych. Dodatkowo zmniejsza poziom cholesterolu
Parowar Faceta325kcal w tym 10,3g białka , 14,1g tłuszczu , 36g węglowodanów oraz 14g błonnika . SKŁADNIKI: 40g otrębów owsianych 1 szklanka wody 1-2 łyżeczki przyprawy korzennej 55g śliwek 15g rodzynek 5g posiekanych orzechów laskowych 5g płatków migdałowych 10g orzechów włoskich WYKONANIE: Otręby zalewamy wodą, dodajemy przyprawę korzenną, mieszamy Mieszankę gotujemy Jeśli chcemy, aby owsianka była gęsta
peanutbuttermonsterwykładamy maliny . Teraz jeżeli są kwaśne posypujemy lekko cukrem. Pieczemy ok .35 minut/200 st. Metodą patyczka sprawdzamy gotowość ciasta do zjedzenia.Powinien być suchy. Oczywiście zamiast malin mogą być śliwki, wiśnie, jabłka, gruszki. Co kto lubi. Na małą tortownicę będzie to odpowiednio - 3 jaja, 120 gr.masła, 5 łyżek cukru, 10 łyżek mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - pół łyżki
Pasje Jolkiblogu Domogród Bardzo fajnie komponuje się z nim lekko kwaśnawy rabarbar i pianka kakaowa, niestety nie wyrosła za bardzo ze względu na zbyt wilgotne owoce. Następnym razem wypróbuję ze śliwkami :) Podczas pieczenia po domu roznosił się piękny czekoladowy zapach. Polecam Czas pieczenia: 50 min - 60 min Temperatura
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaByło już szybkie ciasto ze śliwkami teraz przyszła pora na wersję z jabłkami :) Składniki: 2 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 4 jaja, 10 łyżek oleju, 10 łyżek gorącej wody, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, cukier waniliowy jabłka cynamon (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrami i powoli wlewamy na zmianę wodę, olej i dosypujemy
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawięcej niż 5 mm), pieczemy w 180st C. przez 15-20 min. Takk robimy z każdym kawałkiem ciasta. POWIDŁA ŚLIWKOWE: 1 słoiczek powideł śliwkowych (410g) 150 g suszonych śliwek starta skórka z 1/2 pomarańczy 1/3 łyżeczki cynamonu opcjonalnie 1 łyżka miodu Wszystko łączymy razem w garnku, gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby nam nie przywarło. Powidła
charlotte gotujemlecznej czekolady 3 jajka ¾ szklanki brązowego cukru ½ szklanki oleju 2 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki ½ szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich 1/3 szklanki pokrojonych w kostkę suszonych śliwek lub innych ulubionych bakalii ⅓ szklanki wiórków kokosowych ⅓ szklanki kakao 1 łyżeczka cynamonu ⅓ łyżeczki przyprawy do piernika (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Krem: 1/2 szklanki cukru
Mania GotowaniaBabeczki miodowe Niemal każde ciasto przy odrobinie dobrych chęci nadaje się na babeczki. Dzisiejsze miodowe muffinki powstały z przepisu na popisowe ciasto mojej cioci - piernik ze śliwkami. W oryginale piecze się go na blasze, przekłada konfiturą i polewa czekoladą - wersja jak najbardziej godna polecenia! Mogę jednak zaręczyć, że miodowe babeczki uzupełnione pasującym kremem smakują równie dobrze :) Składniki: 70 g masła
Ciastkozercywieloowocowa marmolada to zestawienie idealne. Nuta owocowa została wzbogacona o chrupiące dodatki, które pobudzają zmysły. My postawiłyśmy na twardą marmoladę wieloowocową firmy Orzech. W jednym słoiczku znalazłyśmy jabłka, śliwki, aronię i wiśnie. Mieszanka idealna do ryżowych kuleczek. Jakie wyszły nasze pączucie? Pyszne i twarde, twarde i pyszne. Ciekawe, charakterystyczne, zupełnie inne niż tradycyjne pączki. Powstała pyszna skorupka, równie
Wypisz Wymalujustach a słonecznik, jak zawsze jest idealny. Pysznie i zdrowo. Kupić możecie ją tutaj: ZIARENKOWO . MARMOLADA: My postawiłyśmy na twardą marmoladę wieloowocową firmy Orzech. W jednym słoiczku znalazłyśmy jabłka, śliwki, aronię i wiśnie. Owocowa nuta została więc idealnie dopasowana. Dodała odrobinę kwaskowatego orzeźwienia. Tyle zdrowia i smaku zamknięte w domowych batonikach. Tyle zdrowia i smaku zamknięte w naszych głowach
Wypisz Wymaluj