pieczenia - 22046 przepisów (strona:596/1470)

Włoskie paluszki chlebowe 129

kawałeczku i rolować na cienkie paluszki. Każdy paluszek układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy lekko wodą i posypujemy makiem, sezamem, albo grubą solą morską. Paluszki pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200`C. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Babka czekoladowa 139

obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko wsypujemy do płynnych składników i mieszamy łopatką. Ciasto przekładamy do foremki na babkę, wysmarowanej lekko olejem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w 180`C. Studzimy na kratce po wyłożeniu z foremki. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Słodkie grossini 137

rolujemy na cienkie paluszki. Każdy paluszek układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy lekko wodą i posypujemy makiem, zmielonym cynamonem, albo pestkami słonecznika czy cukrem. Paluszki pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200`C. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Plecione wianuszki drożdżowe 131

wianuszku układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pozostawiając je do ponownego wyrośnięcia (około 15-20 minut), każdy z wianuszków smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy makiem albo sezamem. Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C. Studzimy na blaszce. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Karpatka 175

cukierniczego z końcówką w kształcie dużej gwiazdki i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc dwa równe blaty. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C i pieczemy przez około 30 minut. Studzimy w piekarniku. W tym czasie przygotowujemy krem. Do rondelka wlewamy 2,5 szklanki mleka – gotujemy. Gdy mleko zacznie wrzeć dolewamy rozpuszczony budyń w reszcie mleka

Słodkie Przyjemności
Waniliowy sernik bez maki 284

wyłożoną papierem do pieczenia wysypujemy pokruszone biszkopty, wyrównujemy i ugniatamy. Na tak przygotowany spód wylewamy równomiernie rozprowadzając masę serową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy do złotego koloru - około 30 minut. Studzimy w piekarniku, następnie wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia - podajemy na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Drożdżówki z serem 158

około 1-2 h do podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto ponownie zagniatamy z dodatkiem łyżki mąki, następnie tworzymy małe bułeczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia – odstawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie do sera dodajemy żółtko, cukier puder i ekstrakt waniliowy i energicznie mieszamy – można to zrobić za pomocą miksera, ja jednak(...)pozlepianego ciasta) odstawiamy. Każdą bułkę ugniatamy po środku denkiem od wąskiej szklanki i nakładamy na nią około łyżeczki sera. Gotowe bułeczki smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy wcześniej przygotowana kruszonką. Pieczemy około 15-20 minut w wcześniej rozgrzanym piekarniku do 200`C. Studzimy na kratce. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Domowe Pieguski 162

końcówka i wyciskamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia równe ciasteczka. Przed włożeniem do piekarnika rozgrzanego do 190`C ciasteczka wyrównujemy zwilżonym palcem i odwracamy do góry nogami. Pieczemy około 8 minut. Studzimy na kratce. Podajemy z mlekiem! Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka zbożowo-owsiane 161

ugniatamy, w razie potrzeby lekko podsypując mąką. Z przygotowanej masy ugniatamy ciasteczka wielkości orzecha włoskiego, a następnie układając je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko je przygniatamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200`C przez  13 minut w zależności od grubości ciastek. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Calzone 197

zaklejamy jak pieroga - końcówki ciasta można zwilżyć wodą, aby lepiej się sklejały. Gotowe Calzone, przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę, wierzch smarujemy wodą i posypujemy ulubionymi ziołami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 25 minut. Podajemy na ciepło jak i na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Biskwity 205

cukier puder ubijamy na puszystą masę, Następnie dodajemy mąkę i mieszamy delikatnie łyżką. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wylewamy około 2 łyżek masy, w niewielkich odstępach. Pieczemy około 5-6 minut w piekarniku rozgrzanym do 200`C. Po wyjęciu z piekarnika lekko zginamy w pół. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Gotowe placuszki smarujemy z jednej, wewnętrznej strony dżemem truskawkowym

Słodkie Przyjemności
Ciasto z białek z truskawkami i ananasem 173

mąkę i ugniatamy, do momentu powstania małych okruszków. Gotowe ciasto przekładamy do podłużnej blaszki-keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta dekorujemy pokrojonymi owocami i posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy około 35 minut w 180`C. Studzimy w formie. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Domowe Natchos 189

wycinamy za pomocą nożyka albo radełka trójkąciki.  Gotowe natchos'y układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a następnie wstawiamy do nagrzanego do 190`C piekarnika i pieczemy 6-9 minut w zależności od grubości.  Studzimy na blaszce, podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffiny Brownie 285

mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dosypujemy do masy czekoladowej. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami a następnie przelewamy ciasto do 3/4 wysokości a wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą. Pieczemy około 20-25 minut w rozgrzanym do 175`C piekarniku. Możemy podawać na ciepło z lodami, albo na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka egzotyczne 135

banana, nektarynki i ananasa.  Rogi ciasta zawijamy tak, aby powstały koła. Ciasteczka przekładamy na formę wyłożona papierem do pieczenia i posypujemy każde z nich szczyptą cukru cynamonowego. Pieczemy około 10 minut - do zarumienienia. Podajemy na ciepło z gałką lodów waniliowych lub na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności