pieczenia - 22046 przepisów (strona:593/1470)

Muffiny z... 174

jajko 100 g masła dodatki: 2-3 czekolady mleczne masło orzechowe ciastka hity sposób przygotowania: Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam by przestygło. Mąkę , cukier i proszek do pieczenia mieszam w misce.  ( suche składniki) Mleko, jajko i masło (mokre składniki) mieszam w drugiej misce.   Następnie suche składniki przesypuje do mokrych(...)niestarannie mieszamy,  dodajemy czekoladę pokrojoną w kostkę lub inny dodatek. Formę wykładamy papilotkami i nakładamy ciasta,  (Ja napełniam do pełna bo lubię jak muffiny bardzo wyrastają).  Pieczemy przez 20 minut ( funkcja góra - dół) w temperaturze 200°C i Gotowe!!  Buziaki Kasia

Cukier&Puder
Makaroniki czekoladowe 145

sztywną pianę .  Stopniowo dodawać cukier, ubijając , aż się rozpuści. Wsypać migdały i drobno startą czekoladę , wymieszać. Łyżką nakładać porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczeniaPiec ok 15 min w temperaturze 180 °C. Nie powinny się mocno zarumienić. Smacznego

Cukier&Puder
Muffiny z truskawkami 198

kochani! Skoro sezon truskawkowy to kolejny przepis z ich udziałem ;)) składniki suche składniki 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru ( można dać mniej) mokre składniki 100 g masła 1 szklanka mleka 1 jajko tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej jak lubicie :) 12 sztuk truskawek  Suche składniki mieszamy ze sobą w misce. Masło topimy, studzimy. Mleko(...)niedokładnie mieszamy. Dorzucamy czekoladę i znów mieszamy.  Do formy wkładamy papilotki , zapełniamy mniej więcej do połowy  ciastem i kładziemy truskawkę do środka  i kolejna warstwa ciasta. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 °C. Smacznego

Cukier&Puder
Chleb z samych ziaren, bez mąki i drożdży 178

ugniecie to po wyjęciu z formy może wam się rozlecieć). Formę przykryj folią i zostaw na minimum 2h a najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzej do 175 stopni, piecz przez 20 minut. Następnie chleb wyjmij z formy i przełóż na blasze do góry nogami i piecz przez następne 40minut. Na początku piekłam go na funkcji góra - dół, a później żeby

Cukier&Puder
Chleb marchewkowy 150

godzinę do podwojenia objętości.  Po tym czasie formujemy bochenek i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.  Odstawiamy na 30 minut, by bochenek urósł.  Pieczemy początkowo 10 minut w 220 stopni, później ok. 1 godziny w 180 stopniach.  *Pamiętajmy, aby po upieczeniu wyjąć chleb z formy by odparował. Smacznego! Buziaki

Cukier&Puder
Serniko-brownie 169

masło i szklankę cukru pudru ucieramy na puch. Wbijamy kolejno po jednym jajku, miksując na gładką masę. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę, wsypujemy mąkę i kakao, miksujemy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. 2/3 masy czekoladowej wykładamy na dno blachy (masa będzie(...)gęsta), wyrównujemy. Ser miksujemy z jajami, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, łyżką mąki. Masę serową wylewamy na masę czekoladową,  na wierzch łyżką nakładamy pozostałe ciasto czekoladowe. Całość dekorujemy truskawkami. Pieczemy przez ok. 50 minut, studzimy w otwartym piekarniku. Smacznego kochani

Cukier&Puder
Łatwe ciasto waniliowe bez jajek 603

znalazłam ten przepis na stronie Mężczyzna Gotuje . Wszystkie miary podane są na szklanki, łyżki i łyżeczki więc nie ma potrzeby wyciągania wagi. Kolejny plus: nie potrzebujemy miksera :) Zapraszam do pieczenia! Składniki na tortownicę 22-24 cm: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 1/2 budyniu waniliowego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 szklanka(...)Wszystkie mokre składniki łączymy ze sobą i powoli wlewamy do suchych składników, mieszając. Gdy otrzymamy jednolitą masę bez grudek, przelewamy ją do natłuszczonej tortownicy (u mnie 23 cm) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut do tzw. 'suchego patyczka'. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gotowe! :) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, polać karmelem lub przekroić

My Culinary Art
Czekoladowo -korzenne muffiny ze sliwką 148

czekolady pół kostki masła 4 czubate łyżeczki powideł śliwkowych pół szklanki kakao 2 łyżeczki przyprawy do pierników 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany 18 połówek śliwek ( u mnie mrożone ) Wykonanie : Czekoladę rozpuścić razem z masłem  , odlać z tego 1/3 szklanki(...)jogurtem. Mieszać tylko do połączenia składników Formę muffinkowa wyłożyć papilotkami. Do każdej z nich nałożyć po łyżce masy , włożyć po jednej połówce śliwki i przykryć kolejną łyżką masy. Piec ok 20 min w 170'C . Po wystudzeniu polać wcześniej odlaną polewą czekoladową. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Tort śmietankowo – truskawkowy 169

przesianą mąkę i mąkę ziemniaczaną. Delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia , samo dno. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 35 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, z wysokości około 30 – 40 cm upuszczamy je (w formie

Made By Mom And Son
Gołąbki z wołowiną i grzybami leśnymi zapiekane w kapuście włoskiej z sosem śmietanowo - pomidorowym. 164

rozmarynu. Układamy na wszystkim pozostałe liście kapusty. Zakrywamy pokrywką i pieczemy w pierwszym etapie około 40 minut w 220 stopniach góra - dół. Po tym czasie zdejmujemy liście z góry, połowa płynu powinna już wyparować, podlewamy to śmietanką, zapiekamy przez 20-25 minut tylko dół w 180 stopniach. Czas pieczenia może się wydłużyć w zależności od gęstości powstałego sosu, który

BaRepas
Cukinia faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem czarnuszki 144

odrobiną czarnuszki, do momentu zredukowania płynów. Cukinię faszerujemy usmażonym mięsem, posypujemy startym serem oraz czarnuszką. Łódeczki cukinii układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w brytfannie i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut

Zofiana
Cukinia faszerowana kaszą jęczmienną, szpinakiem i fetą 129

doprawiamy według uznania.   Cukinie wypełniamy przygotowanym farszem i posypujemy startym żółtym serem.   Łódeczki cukinii układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w brytfannie i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut. Czym najczęściej faszerujecie cukinie

Zofiana
Pyszne ciastka bananowe bez jajek, mąki i mleka 132

kokosowe WYKONANIE Banany obieramy, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy następne składniki i dokładnie mieszamy. Formujemy w dłoniach ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-30 minut w temp. 180 stopni

Zofiana
Pasta Ajvar / ajwar | Moja wersja z dodatkiem cukinii i aromatycznych przypraw 478

miałam do czynienia.   Pasuje do wszystkiego: serów, mięs, warzyw i z powodzeniem zastępuję wszelkie smarowidła na kanapki:) Pochodzi z kuchni bałkańskiej , a na oryginalny przepis składają się pieczone: papryka, bakłażany, pomidory i ewentualnie cukinia, z dodatkiem różnych przypraw.   SKŁADNIKI (na 8 małych słoiczków) 1,5 kg papryki 2 bakłażany 1/2 kg cukinii 1/2 kg pomidorów 4 goździki(...)papryką w proszku) czubryca (można pominąć) ocet olej/oliwa cukier/miód WYKONANIE Bakłażany, pomidory cukinię i paprykę przekroić na pół. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Przełożyć warzywa na blachę do pieczenia skórką do góry. Do warzyw dołożyć ząbki czosnku. Wstawić do piekarnika (funkcja grill) około 30 minut na ok.200 stopni. Po tym czasie wyciągnąć warzywa i przykryć folią spożywczą

Zofiana
Odczarowujemy grysik | Pyszna kasza manna pieczona ze śliwkami 168

krócej niż 1 godzinę , a do niego można użyć wszelkich owoców , które mamy pod ręką. Jeśli nie macie ochotę piec to ---> TUTAJ macie przepis na ciasto z kaszy manny z bakaliami i polewą czekoladową, ale bez pieczenia. SKŁADNIKI 2 szklanki mleka 6 łyżek kaszy manny 1 jajko 2 łyżki cukru ok.1/2kg śliwek (lub innych owoców) płatki migdałowe

Zofiana