pieczenia - 22046 przepisów (strona:593/1470)

Waniliowy sernik bez maki 288

wyłożoną papierem do pieczenia wysypujemy pokruszone biszkopty, wyrównujemy i ugniatamy. Na tak przygotowany spód wylewamy równomiernie rozprowadzając masę serową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy do złotego koloru - około 30 minut. Studzimy w piekarniku, następnie wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia - podajemy na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Drożdżówki z serem 164

około 1-2 h do podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto ponownie zagniatamy z dodatkiem łyżki mąki, następnie tworzymy małe bułeczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia – odstawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie do sera dodajemy żółtko, cukier puder i ekstrakt waniliowy i energicznie mieszamy – można to zrobić za pomocą miksera, ja jednak(...)pozlepianego ciasta) odstawiamy. Każdą bułkę ugniatamy po środku denkiem od wąskiej szklanki i nakładamy na nią około łyżeczki sera. Gotowe bułeczki smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy wcześniej przygotowana kruszonką. Pieczemy około 15-20 minut w wcześniej rozgrzanym piekarniku do 200`C. Studzimy na kratce. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Domowe Pieguski 166

końcówka i wyciskamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia równe ciasteczka. Przed włożeniem do piekarnika rozgrzanego do 190`C ciasteczka wyrównujemy zwilżonym palcem i odwracamy do góry nogami. Pieczemy około 8 minut. Studzimy na kratce. Podajemy z mlekiem! Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka zbożowo-owsiane 165

ugniatamy, w razie potrzeby lekko podsypując mąką. Z przygotowanej masy ugniatamy ciasteczka wielkości orzecha włoskiego, a następnie układając je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko je przygniatamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200`C przez  13 minut w zależności od grubości ciastek. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Calzone 200

zaklejamy jak pieroga - końcówki ciasta można zwilżyć wodą, aby lepiej się sklejały. Gotowe Calzone, przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę, wierzch smarujemy wodą i posypujemy ulubionymi ziołami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 25 minut. Podajemy na ciepło jak i na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Biskwity 209

cukier puder ubijamy na puszystą masę, Następnie dodajemy mąkę i mieszamy delikatnie łyżką. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wylewamy około 2 łyżek masy, w niewielkich odstępach. Pieczemy około 5-6 minut w piekarniku rozgrzanym do 200`C. Po wyjęciu z piekarnika lekko zginamy w pół. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Gotowe placuszki smarujemy z jednej, wewnętrznej strony dżemem truskawkowym

Słodkie Przyjemności
Ciasto z białek z truskawkami i ananasem 176

mąkę i ugniatamy, do momentu powstania małych okruszków. Gotowe ciasto przekładamy do podłużnej blaszki-keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta dekorujemy pokrojonymi owocami i posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy około 35 minut w 180`C. Studzimy w formie. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Domowe Natchos 194

wycinamy za pomocą nożyka albo radełka trójkąciki.  Gotowe natchos'y układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a następnie wstawiamy do nagrzanego do 190`C piekarnika i pieczemy 6-9 minut w zależności od grubości.  Studzimy na blaszce, podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffiny Brownie 289

mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dosypujemy do masy czekoladowej. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami a następnie przelewamy ciasto do 3/4 wysokości a wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą. Pieczemy około 20-25 minut w rozgrzanym do 175`C piekarniku. Możemy podawać na ciepło z lodami, albo na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka egzotyczne 138

banana, nektarynki i ananasa.  Rogi ciasta zawijamy tak, aby powstały koła. Ciasteczka przekładamy na formę wyłożona papierem do pieczenia i posypujemy każde z nich szczyptą cukru cynamonowego. Pieczemy około 10 minut - do zarumienienia. Podajemy na ciepło z gałką lodów waniliowych lub na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Torcik truskawkowy 190

dolewamy olej i dosypujemy stopniowo mąkę mieszając ręcznie łopatką albo łyżką. Przelewamy d okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia, albo wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką/bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w 180`C do zarumienienia się ciasta. Studzimy w formie. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i wrzucamy do blendera, zalewamy jogurtem i miksujemy na mus. W tym czasie

Słodkie Przyjemności
Mini tarty szparagowe w sosie beszamelowym 150

Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środek ciasta układamy przekrojone wzdłuż szparagi, posypujemy porwanymi listkami bazylii i pokrojonymi pomidorkami. Całość zalewamy 2 łyżkami sosu beszamelowego. Pieczemy około 20 minut w 200`C Po upieczeniu posypujemy startym na małych oczkach parmezanem. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Bułeczki z jagodami 247

łyżeczki cukru i zlepiamy. Bułeczki układamy na blacie wyłożonym papierem do pieczenia zlepieniem do dołu.  Żółtko 'bełtamy' i rozsmarowujemy po wierzchu każdej bułeczki. Odstawiamy do podwojenia objętości. Pieczemy w 220`C około 10-12 minut. Studzimy na blaszce. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Calzone ze szparagami 153

pomidorki, kawałki świeżych pomidorów i kilka kawałków fety. Zalepiamy tworząc dużego pieroga. Wierzch calzone posypujemy suszonym tymiankiem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia albo blachę do pizzy. Pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200`C Smacznego

Słodkie Przyjemności
Babeczki z jagodami i budyniem 117

łyżkę budyniu, następnie łyżeczkę jagód i zlepiamy drugim kółkiem, pamiętając o dokładnym zlepianiu ciasta. Babeczki układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C. Pieczemy około 15 minut. Smacznego

Słodkie Przyjemności