Ślimakowe polędwiczki Zakręcone szaszłyki z delikatnego mięsa, polędwiczek wieprzowych, faszerowanych szynką, ogórkiem oraz papryką, podane w pysznym sosie. 7 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: · 3 polędwiczki wieprzowe · 10 dag szynki · 1 papryka czerwona · 4 ogórki(...)ogórki oraz paprykę. 3. Mięso zwijamy w roladę, kroimy na dwucentymetrowe krążki i nakłuwamy na patyczki do szaszłyków. 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C. 5. W tym czasie, co piecze się nam mięso przygotowujemy sos, cebulę obieramy drobno kroimy, czosnek obieramy
Kulinarna Chwilaniespodzianką Bajeczne kotlety mielone utulone soczystym, aromatycznym boczkiem, faszerowane papryką z brokułem. 9 porcji 45 minut czas przygotowania Składniki: · 1 kg mięsa mielonego wieprzowego · 1 całe jajko · Sól · ½ łyżeczki papryki ostrej(...)kuleczki, rozpłaszczamy na środku układamy faszerowaną paprykę i zawijamy ją w środek mięsa, robiąc podłużny kotlet. 5. Kotlet uwijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C. 7. Kotleciki gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilapodczas świąt chętnie zjadamy w różnej postaci. Jako dodatek idealnie pasuje do niego sos chrzanowy lub tatarski. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Klops z jajkiem Składniki 850 g mięsa mielonego wieprzowego 1 szklanka marchewki z groszkiem (250 ml) 1 jajko 1 sucha bułka 1 cebula 4 jajka ugotowane na twardo sól pieprz 1 łyżeczka tymianku Instrukcje Do garnka z gotującą się(...)łyżki zimnej wody, cebulę, bułkę i marchewkę z groszkiem. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Formę o długości 25 cm wykładamy papierem do pieczenia (szklanej nie trzeba) i przekładamy połowę farszu. Z jajek odcinamy końcówki i układamy ciasno jedno przy drugim, przykrywamy pozostałym mięsem i lekko ugniatamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
To co lubię - gotuję i polecamOstatnio udało nam się stworzyć soczystą łopatkę w winie. Było tak pyszne, że chyba przygotujemy ją kiedyś ponownie! Przepis na soczystą łopatkę w białym winie SKŁADNIKI: - 1 kg łopatki wieprzowej - ok. pół szklanki białego wina - 3 łyżeczki miodu - 3 łyżeczki musztardy (może być ostra) - 1 łyżka oleju - 1 mała cukinia - 4 małe cebule - 3 ząbki czosnku - przyprawy (kminek, ostra papryka(...)Cukinię kroimy w plastry, cebulę i czosnek obieramy ale nie kroimy. KROK 3: Mięso nacieramy połową marynaty (można odstawić je na chwilę do lodówki). KROK 4: Do rękawa do pieczenia wkładamy mięso, pokrojoną cukinię, cebule i czosnek w całości. Zalewamy pozostałą marynatą i zawiązujemy. KROK 5: Pieczemy w piekarniku przez ok. 60 minut w temperaturze 200 stopni
Związek na patelniBardzo prosty przepis na nietradycyjnego kotleta mielonego! Serowy środek, chrupiący wierzch! Z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej smakuje wyśmienicie! Polecam na domowy obiad! 500 mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 jajka 3 łyżki świeżej natki pietruszki ½ pęczka świeżego szcypiorku 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g boczku wędzonego w plastrach 10 mini kulek mozzarelli Sól Pieprz(...)środka wkładamy kulkę mozzarelli i dokładnie zwijamy mięso aby nie było widać sera. Każdy kotlecik owijamy dokładnie wędzonym boczkiem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy olejem rzepakowym, pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 50-60 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć mięso, aby ładnie się zarumieniło
VioletoweKucharzeniemielone do zrobienia pysznej rolady z serem i suszonymi pomidorami. Taka roladka idealnie sprawdzi się na nadchodzące Święta i nie tylko! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 nieduża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 kajzerki 4-5 suszonych pomidorów w oliwie mleko do namoczenia kajzerki sól, pieprz, ostra papryka w proszku, majeranek 100 g boczku(...)praskę, przełożyć do mięsa. Kajzerkę wycisnąć i dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać przyprawy i wyrobić na jednolitą masę. 2. Boczek rozłożyć w kształcie prostokąta na papierze do pieczenia (jak na poniższym zdjęciu). Na boczku rozprowadzić mięso mielone. Następnie przy jednym brzegu ułożyć pasek sera i suszone pomidory. Przy pomocy papieru całość zwinąć w roladę. Końce rolady zakleić
Danka Pichciwersję z piekarnika, ale do mięsa dodałam trochę marchewki a do środka trochę sera. Wyszło przepysznie. Spróbujcie koniecznie Składniki na 12 kotlecików: – 1kg mięsa mielonego (u mnie wołowo- wieprzowe) – 2 cebule czerwone – 2 marchewki średniej wielkości (około 250g) – 350g twardego sera żółtego w kawałku (u mnie gouda) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czubryca(...)nadziać na patyki do szaszłyków. Patyki do szaszłyków namoczyć wodą, nadziać ser na patyki. Nabierać porcję mięsa i oblepiać ser na patyku bardzo dokładnie, aby ser nie wyciekł podczas pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Kotleciki z marchewką nadziane serem żółtym Kotleciki z marchewką nadziane serem żółtym
Smaki ArmineSKŁADNIKI : 300g makaronu 500g mięsa mielonego wieprzowego 400g przecieru pomidorowego pół cebuli sól, pieprz oregano suszony czosnek szczypta cukru 250g sera żółtego 2 łyżki śmietany 1 jajko PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Mięso mielone smażymy na patelni z pokrojoną drobno cebulką, dodajemy przecier pomidorowy (jeśli jest bardzo rzadki to dodajemy go mniej, aby sos nie był zbyt(...)zalewę. Ugotowany makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy przygotowaną zalewą, a następnie dokładnie mieszamy. Na tak przygotowany makaron wykładamy sos mięsny, a na wierzch wysypujemy resztę sera żółtego. Pieczemy w temp 180 stopni około 30-40 minut (aż się ser zarumieni
Gotowanie jest łatwesurówka z młodej kapusty i macie mega pyszne danie grillowe na 5 porcji 500 gram mięsa mielonego ( orginalnie jagnięcina ,ale wieprzowe też może być lub pomieszane wołowe z wieprzowym.) 1 średnia cebula sól pół łyżeczki pieprz cayenne 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki kolendry suszonej liście 1/4 łyżeczki mięty suszonej lub świeżej 1 łyżeczka pół łyżeczki pieprzu cytrynowego(...)Całość dokładnie wyrabiamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę . Po tym czasie formujemy podłużne klopsy i spłaszczamy tak na grubość 1 cm. Nabijamy po środku na patyczki i pieczemy na średnio rozgrzanym grillu. Ps. Aby mięso po upieczeniu ładnie dochodziło od patyczków warto namoczyć patyczki w zimnej wodzie . Można również podawać z Tzatzikami lub sosem Ajvar
Andzia PichciOstatnio zostało mi trochę ugotowanego ryżu z dnia poprzedniego więc postanowiłam zrobić gołąbki. Wymagają one trochę zachodu, ale warto ;) Gołąbki składniki 1 średniej wielkości biała kapusta 200 g mięsa wieprzowego 1/2 szklanki ryżu 1/2 litra bulionu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 mała cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gołąbki wykonanie: Ryż ugotować na sypko, dodać do mięsa, cebule drobniutko posiekać(...)Jeżeli liście bliższe środka główki kapusty są zbyt twarde należy je dodatkowo obgotować. Zawijamy jak krokiety. Na dnie garnka wykładamy liście kapusty (aby nasze gołąbki nie przypaliły się podczas pieczenia). Wykładamy garnek gołąbkami, zalewamy bulionem, dosypujemy łyżeczkę kurkumy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Na wierzch można ułożyć jeszcze kilka liści. Gotujemy pod przykryciem przez 1 - 1,5 godziny aż kapusta
Delusional TrinePolędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym Polędwiczka marynowana. Składniki: 400 g polędwiczki wieprzowej 2 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu 1 łyżka Musztardy Kieleckiej straofrancuskiej sól, pieprz Sos: 2 łyżki oleju roślinnego 1 cebula czerwona 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 ząbki czosnku(...)Kielecką starofrancuską. Całość odstaw na minimum 30 minut, najlepiej kilka godzin. Zamarynowaną polędwiczkę podsmaż na suchej mocno rozgrzanej patelni. Przełóż do naczynia do zapiekania, piecz w 180°C przez 20 minut. W tym czasie przygotuj sos. Na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w piórka, razem z papryką pokrojoną
kuron.com.plJednak tak naprawdę do zapiekania najwłaściwszy jest półtwardy grecki ser Haloum SKŁADNIKI na 2 osoby: 2 jednakowej wielości bakłażany 300 g mielonego mięsa - najlepiej pół na pół wołowo-wieprzowego (u mnie jagnięcinka) ok. 8 niedużych bez widocznych blaszek pieczarek ok. 4 łyżki startego sera do zapiekania sól i pieprz do smaku 2 ząbki czosnku (zmiażdżone i posiekane) 1/4 łyżeczki(...)który zapieczony nabiera lekko chrupiącej skórki. Dzisiaj pod takim beszamelem zapiekłam faszerowane bakłażany, które swoją drogą również bardzo lubię. Z grilla zastępują mi mięso a sos grecki na bazie pieczonego bakłażana jest po prostu fenomenalnie pyszny. Jaki ser do zapiekania? Można w ostateczności wziąć zwykły żółty. Stopi się pięknie ale żółte sery nie zapiekają się (nie nabierają złoto-brązowego koloru
Sztuka gotowania w/g Samirypyszną przystawkę na przyjęcie albo przekąskę na piknik. Wspaniale smakują zarówno podane w formie zimnej płyty, jak i na ciepło zaraz po upieczeniu. Polecam! Składniki: 0,5kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko po kawałku papryki czerwonej, zielonej i żółtej pół szklanki kukurydzy konserwowej pół pora 1 czerwona cebula pół pęczka szczypiorku opakowanie ciasta francuskiego przyprawy: sól, pieprz, majeranek(...)olejem, wówczas łatwiej jest uformować mięso *** *** Z ciasta francuskiego wycinamy około pół centymetrowe paseczki *** *** Paseczkami z ciasta obtaczamy kuleczki mięsne naokoło *** *** Gotowe kulki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia *** *** Przed pieczeniem kulki możemy posmarować roztrzepanym jajkiem (ja tego nie zrobiłam). Pieczemy przez około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180’C. Taka przekąska wspaniale smakuje
Blog z ApetytemWIEPRZOWINA: Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ząbki czosnku obrać, rozgnieść nożem. Do miseczki wsypać ciemny cukier trzcinowy (1 łyżka) i przyprawę Cajun (3 łyżki, przepis poniżej). Wymieszać. Łopatkę wieprzową (lub karkówkę) umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i dokładnie natrzeć (z każdej strony) mieszaniną cukru i przyprawy Cajun. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć plastry cebuli oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Wlać(...)się miękkie i będzie łatwo się rozdzielać (2 widelcami) na mniejsze kawałki. Upieczoną wieprzowinę wyjąć z naczynia żaroodpornego na deskę do krojenia i odstawić do lekkiego przestudzenia. Soki z pieczenia mięsa przecedzić przez sito i zachować. Cebulę i czosnek również zachować. Przestudzoną wieprzowinę, przy pomocy dwóch widelców, rozdrobnić/rozszarpać na małe kawałki, odrzucając większe kawałki tłuszczu. Rozdrobnioną wieprzowinę
Gospodyni MiejskaMakaron zagotować według wskazań producenta na miękko. Po zlaniu wody polać 4 łyżkami oleju i wymieszać. Składniki potrzebne do przygotowania mięsa: 6 łyżek oleju rzepakowego 550 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 1 ½ dużej cebuli 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżeczka(...)Odstawić do przestygnięcia. Składniki na sos potrzebny do zalania zapiekanki: 2 jajka 600 ml mleka 3 łyżeczki koncentratu 2 łyżki majonezu 6 łyżek mąki luksusowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki pieprzu mielonego Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować w misce na jednolitą masę. Dodatkowo: 250 g sera żółtego startego na tarce
Przepisy Babcizmieniłam i wyszedł pyszny...wilgotny,delikatnie kremowy,ale za razem bardzo dobrze się kroi Polecam gorąco mniam... Składniki: ok 1 kg mięsa i warzyw z rosołu(może być drobiowe ,wieprzowe,wołowe,obrane z kości,do tego marchewka,cebula,seler,pietruszka-co macie w rosole) 3 jajka 25 dag wątróbki drobiowej 1 cebula ząbek czosnku łyżeczka suszonego lubczyku(lub inne zioła(...)masy mięsno-warzywnej,dodajemy również bułkę tartą i jajka,zioła i wszystko razem dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Przekładamy do keksówki 10x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez 70 min Smacznego
Swojskie jedzonkoskorzysta z mojego przepisu to proszę o podzielenie się opinią w komentarzu. Składniki 1 średni kalafior Kalafiora ugotować w posolonej wodzie na półtwardo. Pulpety 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz 3 łyżki oleju 2 łyżki mąki pszennej Do miski włożyć mięso, pokrojoną drobno cebulę, wbić jajko. Dodać posiekany(...)pieprz Dodatkowo 200 g sera mozzarella Pomidory wraz ze śmietaną zblendować. Dodać przyprawy i wymieszać. Do naczynia żaroodpornego powkładać różyczki kalafiora, a pomiędzy nimi obsmażone pulpety. Całość zalać sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 25-30 minut, a następnie posypać startym serem i piec ponownie do rozpuszczenia się sera. kalafior zapiekany z pulpetami
O kuchni z uczuciemSkładniki: Mięso z królika 3 udka 0,5 kg mięsa wieprzowego 0,5 kg podgardla 0,5 kg wątróbki z kurczaka 2 duże marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 2 cebule 3 jajka Liście laurowe Ziele angielskie Gałka muszkatołowa Sól i pieprz Ok. szklanka wywaru z ugotowanego mięsa Smalec/masło i bułka tarta do foremek Wykonanie: Mięso gotować razem(...)mięsa, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać jajka i dobrze wymieszać. Gotową masę umieścić w foremkach posmarowanych smalcem i obsypanych bułką tartą. Proponuje uzupełnić foremki do ¾ wysokości. Piec ok 60 minut w temperaturze
The Sweet Damselmoja propozycja na weekendowy obiad. Kawałek soczystego mięsa, świeże warzywa i pyszne, niebanalne puree. Nic dodać, nic ująć. Tylko wcinać :) Składniki: 250 gram polędwiczki wieprzowej sól, pieprz 2 ogórki konserwowe 1/2 lampki białego, wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu 1/2 kg młodych ziemniaków 1-2 łyżki tartego chrzanu koperek 6-7 młodych marchewek 150 gram zielonej fasolki(...)minuty z każdej strony, niech nabierze koloru. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy mięso, najlepiej wraz z patelnią (jeśli ma odpowiednią lub odczepianą rączkę) i pieczemy 15 minut. Po tym czasie wyciągamy polędwiczkę i odstawiamy na 8-9 minut by odpoczęła. Dopiero po tym czasie możemy ją kroić. Ziemniaki gotujemy w wodzie, odcedzamy, doprawiamy solą, dodajemy łyżkę masła oraz
Mango PapajaChrupiące ciasto, słodkawy farsz cebulowy z orzechami włoskimi i soczyste mięso. Czy można chcieć czegoś więcej? Składniki: polędwica wieprzowa 450g sól, czarny pieprz masło klarowane do smażenia 3 ząbki czosnku 2 średnie cebule 50g orzechów włoskich płat ciasta francuskiego jajko czarnuszka Sposób przygotowania: Polędwicę myjemy, oczyszczamy z bonek i doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Czosnek obieramy(...)ciasta rozwijamy i układamy na nim przestudzoną polędwicę. Na mięsie układamy cebulkę. Całość posypujemy orzechami włoskimi. Zawijamy ciasto pozostawiając łączeniem do dołu. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 210 stopniach C przez około 20 minut (do zarumienienia
Pyry na GazZbliża się Wielkanoc. Mam już gotowe menu. Stawiam na świąteczne potrawy jak faszerowane jajka, żurek, wieprzowe polędwiczki i oczywiście wielkanocny deser. Uwielbiam proste wypieki na Wielkanoc . Do nich niewątpliwie należy murzynek z kawą. To ciasto jest mocno kawowe. Kawę, mocne espresso caprissimo dodałam do ciasta i do lukru. Ciasto jest też mocno czekoladowe, bo zawiera sporo kakao. Mimo wszystko kawa(...)wiedziałam na jaką Caprissimo mam się zdecydować, więc wybrałam komplet z czterema rodzajami kawy. Jestem prawdziwym smakoszem kawy. Uwielbiam jej smak i zapach. Lubię też wypieki pachnące kawą. Często piekę z dodatkiem kawy jak tort cappuccino , czy kawowy sernik . Najbardziej jednak lubię tiramisu . Ten włoski deser smakuje przepysznie. Zawsze przyrządzam go z espresso. Moj ekspres do kawy ma wbudowany młynek
codojedzeniamłodej kapusty tak twierdzi moja Córka, dlatego postanowiłam się z wami podzielić przepisem. 10 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: · ½ kg mięsa mielonego wieprzowego · 1 torebka ryżu · 1 główka kapusty młodej · 1 marchew(...)układamy na każdym liściu kapusty i zwijamy w roladki. 4. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy wodą tak żeby gołąbki były przykryte i posypujemy Vegeta. 5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180 ° C. 6. Pięć minut przed końcem pieczenia wlewamy przecier pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. 7. Gołąbki gotowe
Kulinarna Chwilaaromatyczne, a ciasto jak zawsze pyszotka. Polecam wypróbować! Składniki: Ciasto serowe: 3 jajka ok 300g żółtego sera ( użyłam sera gouda ) 3 łyżki majonezu Farsz: 1 polędwiczka wieprzowa 350g pieczarek 1 cebula 1 jajko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz *** Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Ostrym nożem odcinamy od mięsa białe błonki *** *** Mięso nacieramy solą i pieprzem, przykrywamy(...)jajko oraz bułkę tartę, mieszamy i odstawiamy *** *** Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajka oraz majonez *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Dużą blachę ( z wyposażenia piekarnika ) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy go z wierzchu olejem. Na papier wykładamy równomiernie i cieniutko ciasto serowe *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (bez termoobiegu) i pieczemy przez około
Blog z ApetytemMają one bardzo dobry, prosty skład, w przeciwieństwie do tortilli, które zalegają na co dzień na sklepowych półkach. Piady włoskie, o których mowa, zawierają jedynie: mąkę pszenną, wodę, smalec wieprzowy, sól oraz drożdże i pakowane są po 3 sztuki. Jednakże i tak zachęcam Was, by zrobić domowe tortille z mąki żytniej lub orkiszowej . Do domowych nachos świetnie sprawdza się(...)przyprawy wymieszane z oliwą po obu stronach każdej z tortilli. Następnie za pomocą noża do pizzy tniemy tortille na duże lub małe trójkąty – tak jak lubimy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim nachos’y tak, by na siebie nie nachodziły. Jeżeli używamy parmezanu to teraz obsypujemy nim nachos’y. Wkładamy
Be Fit Be StrongSKŁADNIKI: ok 3000 kcal 1,2 kg szynki wieprzowej, najlepiej "kulka" 3 łyżki oliwy z oliwek sól morska łyżka suszonego rozmarynu średnia cebula 3 ząbki czosnku WYKONANIE: 1. Szynkę umyć pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. 2. Za pomocą patyczka do szaszłyków ponakłuwać szynkę w kilku miejscach. 3. Mięso dokładnie natrzeć(...)czosnku ) 7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 1h i 20 min. 8. Po upieczeniu odstawić szynkę na 5 min aby odpoczęła i pokroić w plastry. Uwaga: Ciepła grubo krojona pieczeń idealnie nada się na obiad, zimna cienko krojona jako domowa wędlina. INSTRUKCJA - krok po kroku
Atlas Smakówsposób na roladki z mięsa mielonego. Można przygotować je dzień wcześniej a przed samym obiadem wstawić do piekarnika i tylko zapiec. Składniki (4 duże roladki) 500g mięsa mielonego wieprzowego czerstwa bułka pełnoziarnista 50ml mleka jajko 200g rozdrobionego sera mozzarella 100g sera cheddar w kostce papryka słodka, pieprz, zioła prowansalskie olej do smażenia Bułkę namaczam w mleku, rozdrabniam(...)odrobinę oleju i podsmażam kotlety z obu stron na złoto. Podsmażone układam w naczyniu żaroodpornym. Jeśli od razu chcecie upiec roladki to należy posypać je rozdrobioną mozzarellą i piec przez 30 minut w temperaturze 180*C. Natomiast jeśli chcecie je upiec przed samym podaniem, to posypujemy je mozzarellą dopiero gdy ostygną. Swoje roladki zrobiłam wieczorem, odstawiłam do ostygnięcia, posypałam
Gotowanie i blogowanieSkładniki : mięso - karczek wieprzowy, u mnie około 1,3 kg 3 liście laurowe na 1/2 l wody cała łyżka soli pieprz ziarnisty- 3 ziarnka ziele angielskie - 3 ziarnka 5 ząbków czosnku kawałek selera, cale jabłko ostra papryka mielona i pieprz czarny, jeśli mamy suszoną papryczkę chili to pokruszyć na mięso Przygotowanie : Na 3 dni wkładamy mięso do słonej wody(...)przeciśniętym czosnkiem, posypujemy ostrą papryką, pieprzem, przekładamy do foremki, obkładamy plastrami selera i ćwiartkami jabłka Pieczemy w brytfance wpierw w temp. 200 *C ( przez około 15 min.) potem przez około 45 min. w temp. 170*C (przykryłam,a na 20 min przed końcem pieczenia zdjęłam pokrywę ). Podczas pieczenia mięsa powstało sporo sosu, jeszcze ciepły można zmiksować, zagęścić
Proste Potrawy