Miodowa-maślana poledwiczka wieprzowa

Miodowa-maślana poledwiczka wieprzowa

Miodowa-maślana poledwiczka wieprzowa

Cudownie soczysta i aromatyczna polędwiczna poadawana ze skarmelizowanym sosem. Nie wymaga długiego marynowania, więc jest gotowa już w 30 minut. Rewelacyjnie pasuje do ziemniaczanego puree i smażonych (pół)talarków. Składniki (4 porcje) -polędwiczka wieprzowa (ok. 600-700 g) -3 łyżki masła -3 łyżki miodu -pół szkl. bulionu -suszony czosnek* -ostra papryka* -świeżo zmielony pieprz* -sól* *przyprawy można także zastąpić przyprawą uniwersalną wedle uznania Przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na patelni ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.