pieczarki - 22435 przepisów (strona:657/1496)

Jajko zapiekane w bułce z szynką i serem 74

porcje: – 2 bułki – 2 jajka – 4 plastry szynki/wędliny dobrej jakości – 2 plastry sera lub mozzarelli – oliwa – sól, pieprz Opcjonalnie: szczypiorek, parmezan, papryka, pieczarka Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Bułki wydrążamy tworząc miseczkę, w której pozostawiamy boki i dno, skrapiamy oliwą. Na dno wykładamy po plastrze sera. Boki wykładamy plastrami szynki. Do środka możemy(...)wkroić pieczarkę lub kawałek papryki. Do każdej z bułek wbijamy po jednym jajku. Posypujemy tartym parmezanem, oprószamy solą i pieprzem. Zapiekamy 15-20 minut, aż białko się zetnie. W razie potrzeby wydłużamy czas pieczenia. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! Artykuł Jajko zapiekane w bułce z szynką i serem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Zupa zbójnicka 141

chłodne jesienne i zimowe dni!     Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego – łopatki, szynki, karkówki… 10 dkg wędzonego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku 10dkg pieczarek 1 marchew 1 czerwona papryka 1 papryczka chilli 1/2 papryki żółtej lub zielonej 2 duże ziemniaki 1/4 główki kapusty 1 – 1,5 litra bulionu lub wody 3-4 łyżki koncentratu(...)obsmażamy mięso ciągle mieszając *** *** Gdy mięso straci surowy kolor, dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek, cebulę oraz czosnek, mieszamy i smażymy przez pół minuty *** *** Następnie dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki, mieszamy i smażymy jeszcze przez około 2 minuty *** *** Całość zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy liść laurowy i po 3 kulki ziela angielskiego oraz pieprzu, zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez około

Blog z Apetytem
Polędwiczka w sosie słodko-kwaśnym 134

śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania polędwicy w sosie słodko-kwaśnym. 50 dkg polędwiczki wieprzowej 2 łyżki oleju słonecznikowego 25 dkg pieczarek 2 duże papryki 1 średniej wielkości cebula czerwona 3 ząbki czosnku 25 dkg cukinii 25 dkg marchwi 1 łyżka octu ryżowego 80 dkg ananasa w puszce (wraz z sokiem) 1 łyżka(...)cebulki Jak zrobić polędwicę w sosie słodko-kwaśnym . Polędwiczkę odczyścić, pokroić na cienkie kawałki. Paprykę pokroić w paski. Marchew i cukinię pokroić w słupki. Cebulę pokroić w piórka a pieczarki na kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Owoce ananasa oddzielić od soku. Sok wlać do kubka i dodać sos sojowy, ocet, ketchup, miód oraz mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Na ogień położyć

mecooks
Galette z ricottą i pieczarkami – na domowym cieście francuskim 140

średnicy ok. 32-35cm. Przekładamy ciasto na papier do pieczenia. Na środek ciasta wykładamy nadzienie i równomiernie je rozsmarowujemy, zostawiając na cieście 3cm margines. Na nadzieniu rozkładamy podsmażone pieczarki. Brzegi ciasta zaginamy do środka zabezpieczając nimi nadzienie i smarujemy powstały rant roztrzepanym jajkiem – będzie błyszczący i zrumieniony po upieczeniu.   Galette wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy(...)TEGO PRZEPISU . Pieczemy galette wtedy tak, jak podałam w tamtym przepisie – ok. 40 minut. SKŁADNIKI SKŁADNIKI NA 1 TARTĘ – 6 porcji 1 porcja domowego ciasta francuskiego – przepis TUTAJ 250g pieczarek brunatnych, świeżych podgrzybków lub rydzów 250g sera ricotta 50g sera Gruyère lub Ementalera 40g masła, podzielone na 2 porcje 1 średnia czerwona cebula, 80-90g 2 ząbki czosnku średniej

Karo in the Kitchen
Grzybowe kotleciki 103

mąż stwierdził, że smakują wybornie. Z masy można formować zarówno klopsy jak i burgery, następnym razem upiekę całość w formie pieczeni. Użyłam boczniaków, ale świetnie sprawdzą się tu tez pieczarki oraz leśne grzyby, ale te ostatnie trzeba wcześniej ugotować. Składniki na 8 klopsów: około 500 g grzybów 2 cebule płaska łyżeczka gałki muszkatołowej (cała strata gałka) około 100 g bułki(...)tartej, mogą być też zmielone płatki owsiane Przygotowanie: Cebulę drobno posiekaj i podsmaż przez 3 minuty. Dodaj bardzo drobno posiekane grzyby, pieczarki łatwiej będzie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodaj do cebuli i smaż cały czas mieszając, aby odparował nadmiar wody. Zajmie to około 1o minut. Podsmażone grzyby z cebulą wymieszaj z resztą składników. Z masy uformuj w dłoniach

greenscarf
Kremowa zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym 111

jeść ze względu na dietę, to polecam Wam dodać jednego lub dwa ziemniaki. Zupa dzięki temu będzie nie tylko gęsta, ale też i bardziej sycąca. Spróbujcie. Składniki: 250 g pieczarek 1 cebula 750 ml warzywnego lub mięsnego bulionu 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej 50-60 ml śmietany 30% pieprz i sól do smaku(...)ziemniaki. Przed dodaniem pokrój je w małą kosteczkę, aby szybciej się ugotowały. Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy. Podsmażamy na oleju wraz z obranymi i pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Odstawiamy na bok. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę i smażymy chwilę mieszając, aż mąka lekko się zarumieni (robimy tzw. zasmażkę). Do naszej zasmażki dodajemy niewielką ilość bulionu i szybko całość mieszamy ręczną trzepaczką

Słodkie okruszki
Najlepsza pizza na spodzie z kalafiora FIT 83

pietruszki, 1 łyżka tartego parmezanu Dodatkowo: – 2 plastry prosciutto cotto – 0,5-1 kulka Mozzarella di Bufala Campana lub zwykła – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 pieczarka – oregano, papryka ostra – garść rukoli – parmezan – oliwa Surowy kalafior rozdrabniamy w malakserze. Dodajemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Opcjonalnie dodajemy łyżkę tartego parmezanu i posiekany koperek(...)nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy 10 minut. Na podpieczonym spodzie rozsmarowujemy koncentrat, oprószamy oregano i papryką ostrą. Następnie układamy całe plastry prosciutto cotto, pokrojoną w plastry pieczarkę i porozrywaną na kawałki mozzarellę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 210 stopni i pieczemy 15-18 minut. Podajemy ze świeżymi listkami rukoli, posypujemy tartym parmezanem i skrapiamy oliwą. Smacznego! Artykuł Najlepsza

Be Fit Be Strong
Gulasz wieprzowy 138

chyba każdy. Ja przygotowałam go z łopatki podałam z kaszą pęczak oraz oczywiście z ogórkiem kiszonym. Składniki / 4 porcje 1,2 kg łopatki wieprzowej pokrojonej w kostkę 400 gr pieczarek pokrojonych w plastry po 1 papryce zielonej, czerwonej i żółtej pokrojonej w kostkę 1 cebule pokrojoną również w kostkę 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 2 marchewki pokrojone w plastry(...)oraz majeranek i tymianek. Smażyć przez kilka minut co chwilę mieszając, następnie wlać szklankę wody zmniejszyć gaz i gotować. Po jakiejś godzinie dodać  pokrojoną na plasterki marchewkę, pieczarki , pokrojona paprykę, przecier pomidorowy i wszystko wymieszać.   Gotować aż mięso będzie miękkie.  Na końcu dodać łyżkę mąki, rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik gotując jeszcze

Monka gotuje
Polędwiczka po indyjsku 190

przyprawy garam masala. Garam masala to wyjątkowe połączenie przypraw pochodzące z Indii. Jest niezwykle aromatyczna i nadaje niepowtarzalny smak wszystkim potrawom. Składniki 400g polędwiczki wieprzowej 1 średni por 400g pieczarek 1 cebula 200ml bulionu warzywnego 2 łyżeczki przyprawy garam masala sól pieprz olej do smażenia 1 łyżeczka tartego imbiru Polędwiczka po indyjsku – przepis Polędwiczkę kroimy w paseczki i obtaczamy(...)mące. Następnie obsmażamy ją na odrobinie oleju na patelni. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i prokrojone w półplasterki pora. Całość smażymy ok. 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przyprawę garam masala, imbir i smażymy ok. 2 minut. Dolewamy bulion warzywny i całość dusimy ok. 10 minut. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! Artykuł Polędwiczka po indyjsku pochodzi z serwisu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos pieczarkowo-pomidorowy 98

wręcz topią:) i mięs wszelakich. Śmietankę możecie zastąpić jogurtem lub śmietaną kwaśną. Dużo kopru, przypraw i dodatek w postaci ciepłego sosu do obiadu jak znalazł! SKŁADNIKI: 600 g pieczarek 2 średnie cebule 2 duże pomidory 250 ml śmietanki 18% sól, pieprz, słodka papryka, oregano, szczypta lubczyku świeży koperek olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Na niewielkiej ilości oleju przesmażam obraną i posiekaną(...)drobno cebule. Pieczarki i pomidory myję, kroję w kostkę. Dodaję do zeszklonej cebuli, przyprawiam i smażę kilka minut. Na koniec dodaję śmietankę i dużo posiekanego kopru. Gotuję kilka minut często mieszając. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Kotleciki siekane z indyka z cukinią i pieczarkami 104

wersji są delikatne i pyszne :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób - wychodzi ok 12 kotlecików)    500 g piersi indyka 1/2 małej cukinii (ok 150 g) 3 duże pieczarki (80 g) 100 g tartej mozzarelli 2 jajka  3 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki świeżego tymianku sól, pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE  Mięso kroimy w małą kostkę(...)czym siekamy jeszcze nożem na mniejsze części.  Pieczarki i cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy nadmiar soku z cukinii.  Wszystkie składniki przekładamy do miski, dosypujemy mąkę, wbijamy jajka, wrzucamy ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i dużą łyżką nakładamy masę. Smażymy kotleciki na złoto z obu stron na średnim ogniu

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron z pomidorkami oliwkami i bazylią 103

najbliższych. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz inne przepisy na makarony . Składniki: 350 g makaronu spaghetti 300 g pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku 150 g pieczarek 16 sztuk czarnych oliwek 2 łyżki oliwy z oliwek Kilka listków świeżej bazylii Sól, pieprz Oregano, bazylia Szczypta cukru Sposób przygotowania: We wrzącej i osolonej wodzie gotujemy makaron według zalecenia(...)odstawiamy. Przygotowujemy sos. Rozgrzewamy patelnię z oliwą z oliwek. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy go. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i dodajemy je na patelnię. Następnie pieczarki obieramy, kroimy w grubsze plastry i również dodajemy na patelnię. Całość mieszamy i podsmażamy na niedużym ogniu. Zawartość patelni cały czas mieszamy. Delikatnie drewnianą łyżką naciskamy pomidorki, tak by puściły

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Udka kurczaka w sosie pomidorowym z pieczarkami - fit 105

Propozycja na obiad z udkami kurczaka w gęstym, aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem pieczarek. To kolejna wersja dietetyczna, bez obsmażania mięsa. Wystarczy mięso natrzeć przyprawami, zalać passatą pomidorową, dodać pieczarki, a całą resztę zrobi piekarnik

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania