pieczarki - 22920 przepisów (strona:666/1528)

Zupa pieczarkowa kurczakiem i makaronem 222

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 500 g pieczarek duża gałązka świeżego lubczyku około 2,5 l wody 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 2 listki laurowe 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżka masła 200 g śmietany 18% sól makaron Sposób wykonania: Mięso wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy(...)pietruszkę, seler i cebulę (wszystko w całości).  Dodajemy lubczyk, ziele angielskie , listki, pieprz i sól. Gotujemy na średnim ogniu do momentu aż włoszczyzna zmięknie. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry i smażymy na rozgrzanym oleju z masłem. Podczas smażenia oprószamy je solą. Gdy warzywa są już miękkie, odławiamy je z wywaru razem z mięsem. Marchew kroimy

Qchnia po prostu
Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym 210

sosem pieczarkowym Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym – składniki (na 2 porcje) 300g polędwicy wieprzowej 2-3 gałązki selera naciowego mały por ok. 200 ml bulionu warzywnego 200g pieczarek mała cebula ok. 200 ml buliony grzybowego 2 łyżki mąki 3 łyżki śmietany ziemniaki świeży koperek sól pieprz Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym – przepis Polędwiczkę myjemy, osuszamy, kroimy w medaliony(...)Całość podlewamy bulionem warzywnym i dusimy aż będą miękkie (ok. 50 minut). W rondelku szklimy drobno pokrojoną cebulę i jak będzie już szklista dodajemy do niej pokrojone w kostkę pieczarki. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy bulionem grzybowym i dusimy ok. 15 minut. Sos pieczarkowy zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie i całość dusimy jeszcze przez 2-3 minuty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tofucznica z pieczarkami, czyli jajecznica bez jajek 157

Zamień jajka na tofu, czyli tofucznica z pieczarkami! Idealna propozycja na śniadanie, równie smaczna i prosta w wykonaniu jak jajecznica! Palce lizać! Artykuł Tofucznica z pieczarkami, czyli jajecznica bez jajek pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Udźce kurczaka pieczone z pieczarkami 168

Składniki: 6 udźców kurczaka 50 dag pieczarek 2 łyżeczki curry 3 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju roślinnego 6 łyżeczek masła sól, pieprz kilka gałązek świeżego tymianku Sposób wykonania: Umyte mięso wkładamy do dużej miski, nacieramy przyprawami, czosnkiem i olejem.  Odstawiamy na kilka godzin (np. na noc). Po tym czasie dodajemy(...)mięsa pieczarki, mieszamy (aby grzyby pokryły się marynatą), a następnie wszystko przekładamy na dużą blachę. Dodajemy kilka gałązek świeżego tymianku. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 50 minut. Po tym czasie na każde udko nakładamy po łyżeczce masła. Pieczemy jeszcze przez 20 minut

Qchnia po prostu
Pszteciki z grzybami i serem 337

Grzyby muszą być przykryte. Zostawić na co najmniej 2 godziny. Przygotowanie farszu – na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Smażyć chwilkę aż cebulka straci kolor surowizny. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Dodać pieczarki do cebulki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekane drobno odsączone suszone grzybki. Wszystko smażyć aż cała woda wyparuje. Farsz

Kuchnia Pokoleń
WEGETARIAŃSKIE NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z SEREM 243

jajka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 1 szklanka mleka 1/3 łyżeczki soli ok. 2 szklanki mąki 2-3 łyżki oleju szczypta kurkumy Nadzienie: 2 cebule ok. 200 g pieczarek 1 papryka 1 op. mieszanki warzyw na patelnie (włoskich) ok. 200 g szpinaku mrożonego 1 duże jajko sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili zioła prowansalskie olej do smażenia Dodatkowo(...)patelni z obu stron. Nadzienie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do cebuli. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy do  momentu aż puszczą wodę, wtedy dodajemy mrożony szpinak. Wszystko trzymamy na ogniu aż cały szpinak się rozmrozi

Kuchnia MagdaLeny
Makaron w sosie śmietanowym z szynką, papryką i pieczarkami 461

Dziś polecam Wam pyszny i szybki w przygotowaniu makaron w sosie śmietanowym z szynką, papryką i pieczarkami . Obiad idealny dla zabieganych. Syci i smakuje, a przygotowanie trwa zaledwie kilka minut. Smaku daniu nadaje przede wszystkich dobrej jakości szynka. Ja polecam Szynkę po staremu Duda. Obiad idealny. Spróbujcie. Składniki: (na porcję) porcja makaronu penne 3 czubate łyżki śmietany 18% 1/4 żółtej(...)smaku 2 czubate łyżki posiekanego szczypiorku 1-2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie może być rozgotowany). Paprykę kroimy w kostkę, pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, szynkę kroimy w paski. Na patelni smażymy przygotowane składniki (około 3 minuty, obserwujemy szynkę nie może się przypalić), lekko mieszając. W trakcie doprawiamy je solą

Słodkie okruszki
Jajka faszerowane z grillowaną cukinią 246

jajecznymi” świętami. Jajka faszerowane z grillowaną cukinią – składniki 6 jajek 100g wędzonego łososia łyżka majonezu łyżeczka chrzanu sok z 1/2 limonki szczypiorek sól pieprz cukinia marynowane pieczarki (do dekoracji) Jajka faszerowane z grillowaną cukinią – przepis Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia. Jajka kroimy na pół i do miseczki przekładamy żółtka. Cukinię kroimy na cienkie, długi plasterki(...)chrzan, sok z limonki, szczypiorek, szczyptę soli, pieprzu i całość dokładnie mieszamy (rozgniatamy). Białka owijamy grillowaną cukinią , a następnie wypełniamy przygotowanym farszem. Talerz dekorujemy odrobiną koperku/natki pietruszki i marynowanymi pieczarkami. Smacznego! Post Jajka faszerowane z grillowaną cukinią pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fritata z cukinią, pieczarkami i fetą 192

obiad, kolację. Odgrzejecie też w mikrofalówce w pracy bez większego uszczerbku na smaku i konsystencji. Do przygotowania fritaty potrzebujemy: 6 jajek 1/2 dużej cukinii lub jedna mała 3-4 pieczarki sól, pieprz ok 75 g fety Cukinię myjemy i kroimy na kawałki, pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Warzywa umieszczamy na dnie naczynia, posypujemy fetą pokrojoną w kostkę. Całość zalewamy

Szybko Tanio Smacznie
Królik duszony w sosie z pieczarkami 159

Królik duszony w sosie z pieczarkami, to przepyszne danie w przepysznym sosie. Sosu jest tak dużo, że wykorzystujemy go do uduszenia w nim piersi z kurczaka na drugi dzień (no chyba, że sos zostanie pochłonięty przez domowników – Mąż, wręcz łyżką go wypijał :) ) . Dzięki temu mamy dwa pyszne obiadki dla 4 osób. Do zrobienia sosu potrzebne jest jasne piwo oraz(...)tego dania (rosół możecie mrozić lub gorący wlewać do słoików i zakręcone trzymać w lodówce do dwóch tygodni).   http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/04/krolik-duszony-sosie-pieczarkowym-1170x874.jpg The post Królik duszony w sosie z pieczarkami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
sałatka leśna polana 305

składniki: 1 słoik pieczarek marynowanych 2 marchewki 3 ziemniaki 3 jajka 2 ogórki konserwowe, średniej wielkości 2 piersi z kurczaka 100 g sera żółtego natka pietruszki (ja użyłam zamrożonej natki z selera, którą wcześniej rozmroziłam) 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany, kwaśnej słodka papryka, sproszkowana sól, pieprz wykonanie: Marchewkę gotujemy z ziemniakami w mundurkach do miękkości. Studzimy, obieramy i kroimy(...)odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Majonez mieszamy ze śmietaną. Całą tortownicę (ok. 18 cm średnicy) wykładamy folią spożywczą. Układamy poszczególne składniki warstwowo: odsączone pieczarki, kapeluszami do dołu, natka pietruszki, marchewka, sól, pieprz, cienka warstwa majonezu, ziemniaki, sól, pieprz, cienka warstwa majonezu, mięso, warstwa majonezu, ogórki, warstwa majonezu, jajka, sól, pieprz, cienka warstwa majonezu

Domowy Smak Jedzenia
W domu: faszerowany makaron 292

pyszną propozycje. Jak stwierdził mój mąż: Your best dinner ever Zapraszam! SKŁADNIKI: 500 g pobudzi z kurczaka bez kości i skóry 2 duże marchewki 1 średnia cukinia 6 dużych pieczarek przyprawy: sól, pieprz, oregano, ostra papryka, czosnek granulowany 1 łyżka syropu z agawy (można zastąpić miodem lub pominąć) natka pietruszki 500 ml passaty pomidorowej 20 muszli makaronowych do nadziewania(...)masła   PRZYGOTOWANIE: Kurczaka kroimy w drobniutką kostkę (ewentualnie można go zmielić). Warzywa ścieramy na tarce na grubym oczku (marchewke i pieczarki najpierw obieramy). Na dużej patelni rozpuszczamy masło z przyprawami i dodajemy kurczaka. Gdy mięso będzie wstępnie podsmażone, dodajemy warzywa i ponownie doprawiamy do smaku, dodajemy syrop z agawy i mieszamy. Smażymy aż warzywa zmiękną. W między czasie gotujemy

Kuchnia w biegu
Rolada ze schabu z pieczarkami 547

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na schab w nieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych pomidorów. Taką roladę możecie podać na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako dodatek na kanapki.   Post Rolada ze schabu z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Marta

Marta Gotuje
Zupa rybna z ryżem w wersji de luxe 151

mała cebula 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 duży por 400 g filetu z dorsza czarnego 225 g krewetek białych koktajlowych 300 g ryżu 200 g pieczarek mały pęczek natki pietruszki sól, pieprz WYKONANIE Korzeń pietruszki i marchewki ostrugać, umyć i pokroić w krążki. Korzeń selera obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Włożyć tak przygotowane warzywa(...)osobnym garnku ugotować ryż według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany wywar warzywny odcedzić przez sitko do kolejnego garnka (marchewki nie wyrzucać). Do wywaru dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojonego w talarki pora, umytą, obraną z ości i pokrojoną w kostkę rybę, umyte na sitku krewetki i gotować około 15 minut. Na koniec wsypać ugotowany ryż, pogniecioną widelcem marchewkę, umytą

Passions hobbies life
Warzywne leczo 206

smakuje w sezonie, kiedy mamy dostępne świeże składniki, ale równie dobrze możemy przygotować go z warzyw dostępnych przez cały rok. Warzywne leczo – składniki (na 3-4 porcje) 10 pieczarek 3 papryki cebula 5 marchewek 2 pietruszki 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz majeranek olej kokosowy szklanka zielonego groszku (mrożony) Warzywne leczo – przepis Marchewkę i pietruszkę obieramy i dowolnie(...)kroimy (np. w kosteczkę albo półplasterki). Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Na patelni, na odrobinie oleju kokosowego szklimy drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i całość przez chwilę podsmażamy. Dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Całość dusimy aż warzywa odrobinę zmiękną. Dodajemy następnie paprykę, podlewamy odrobiną wody i wszystko razem dusimy ok. 10 minut. Dodajemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!